Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forberedende kursus til produktionshygiejne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forberedende kursus til produktionshygiejne."— Præsentationens transcript:

1 Forberedende kursus til produktionshygiejne.

2 Hygiejne – hvad er det? _________________
Personlig hygiejne: Produktionshygiejne: Ansvar: Hygiejne begrebet= renhed og sundhed, renhed i forhold til produktion, personlig hygiejne, arbejdshygiejne, renhed i selve arbejdet. At undgå sygelighed i arbejdet og af produktet. Bred anskuelse. Ansvaret er vores alle. Sikring af sundhed og hygiejne er alles ansvar, starter hos medarbejder selv. I vores hoved bruger vi fornuften tænkes over, hvad der skal til, og med kroppen udfører vi det. Holdningen:” det går nok…” kan ikke bruge i produktionsvirksomheder. At indarbejde gode rutiner, tager tid og bevidsthed, men vil i sidste ende blive tjent ind. At undgå tilbagetrækninger – dyrt. Hygiejne koster kræfter og tid og penge, men det koster også dyrt at lade være….

3 Myndighedskrav: Fødevarestyrelsen er den Danske kontrol myndighed for fødevarer og miljø. Vi har ens regler i EU, direktiver eller forordninger som tilpasses til danske bekendtgørelser i dansk ret. Fødevarestyrelsen har regioner, hvorfra tilsynsførende tager på besøg i fødevarevirksomheder. Tilsynsførende kan have fast kontor i store fødevarevirksomheder. Den tilsynsførende ser på om virksomhed overholder hygiejne lovgivningen. Dokumenterer med smiley kontrolrapport.

4 Eksempler fra virkeligheden, hvor myndigheder har set på hygiejnen: (Vi ser på relevante Smiley rapporter for deltagere). Hvis virksomhed ikke overholder lovgivning, kan den blive straffet med ”påtale” – det skal bringes i orden, fx dårlig rengøring eller ingen dokumentation for egenkontrol. Andet kan være bøde, forskellige beløb efter hvor slemt det er fx kr. forbud mod at producere, eller lukning af virksomhed, indtil det er bragt i orden.

5 Virksomhedskrav: Fødevarevirksomheden skal selv sikre sig at loven overholdes. Der kan være bestemte egenkontrolmedarbejdere i virksomheden, som har til opgave at holde øje med at hygiejneregler overholdes, at tage prøver af produktet i virksomheden, så man kan dokumentere at der ikke er hygiejne problemer. Alle ansatte i virksomheden har ansvar for at overholde fødevarelovgivningen. Men hvis det går galt, ex dryp af kondensvand på produkt, eller medarbejder gør noget forkert, glemmer at vaske hænder efter pause. Er det virksomheden som får påtale fra myndigheden om at bringe hygiejnen i orden, og kan få bøde. Hygiejne problemer går ud over fødevaresikkerheden.

6 Kundekrav: Hvad kan kundekrav være:
Krav til kvalitet: At maden er sikker at spise, lugter og ser godt ud Krav om rigtig udformning af varen, tiltrækkende for kunde Hygiejnen er i orden, vil se bakteriologisk test Krav om rimelig pris Krav om dyrevelfærd Krav til økologi


Download ppt "Forberedende kursus til produktionshygiejne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google