Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011."— Præsentationens transcript:

1 Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011

2 Kontor for Kontrolstyring
Per R. Hansen Kontor for Kontrolstyring Fødevarestyrelsen

3 Indhold af præsentation
OM artikel 58 (Sporbarhed og forbrugeroplysninger) i forordning 1224/2009 kontrol af sporbarhed iht. Forordning 1224/2009 kontrol af forbrugeroplysning iht. forordning

4 Set med Fødevarestyrelsens øjne
Artikel 58 i grundforordningen omhandler både særlige sporbarhedsoplysninger (oplysninger om partier) og forbrugeroplysninger Artikel 58 i grundforordning er opdelt I to artikler i gennemførselsbestemmelserne Artikel 66 og 67 om sporbarhed Artikel 68 om forbrugeroplysninger Også højere dyresundhed og størredyrevelfærd på veterinærområdet

5 EFTER FØRSTE SALG Sporbarhed
Snitfladen til Fiskeridirektoratet Engrosvirksomheder (forarbejningsvirksomheder) inkl. lagre Detailvirksomheder (primært fiskehandlere, restauranter, supermarkeder m.m.)

6 Kontrolrapport – efter første salg
Bilag til gennemførselsbestemmelserne Bilag XXVII MODUL 4 Fødevarestyrelsen kan anvende de sædvanlige kontrolrapporter (NB! ikke offentliggørelse - side 2)

7 Kontrollen tilrettelæggelse
Efter risiko og behov Enten stikprøvevis ved ordinær kontrol eller ved kontrolkampagne Allerede nu kontrolleres sporbarhed i fødevarevirksomheder

8 Hvor skal kontrolleres i virksomhederne?
Sporbarhed og forbrugeroplysninger art. 58 Sporbarhed: Hele kæden tilbage Forbrugeroplysninger (mærkning) 2065/2001: fangstområde, produktionsmetode og videnskabeligt navn samt ”optøet” Elite virksomhed, hvis der ikke har været anmærkninger på de sidste 4 kontrolrapporter og ingen anmærkninger indenfor de sidste 12 måneder.

9

10 Kontrol resultater - smileyer
1 Ingen anmærkning 2 Indskærpelse 3 Forbud/sanktioner påbud 4 Bøde, politianmeldelse eller inddragelse af næringsbrev

11

12 Elite Smiley

13 Fødevareforordningen 178/2002
Ansvar (artikel 17) Sporbarhed (artikel 18) Tilbagetrækning (artikel 19) Sporbarhed: hvem er der leveret varer til og hvor kommer varerne fra altså ”produkt-kunde”-princippet. Eneste undtagelse er til den endelige forbruger (detailvirksomhed)

14 Sporbarhed Kravet om sporbarhed dækker alle fødevarevirksomheder
Der skal kunne leveres oplysninger et led frem og et tilbage Fødevarevirksomheder skal altså have procedure og dokumentation. Intern sporbarhed = black box

15 Tilbagetrækning Sporbarhed er nødvendigt for at kunne gennemføre målrettet og effektiv tilbagekaldelse af sundhedskadelige eller risikobehæftede fødevarer og til at informere forbrugere og myndigheder Fødevarestyrelsen har lavet et særligt såkaldt mikrosite om tilbagetrækning.

16 Sporbarhed Hidtil fødevareforordning 178/2002
(vejledning til visse artikler i 2004 og 2010) Artikel 18 sporbarhed ændres (mere specifik karakterisering af parti fx. lot.nr., mht. dato etc.. Mere specifik fra 1. juli 2012

17 Konklusion Ikke så meget nyt
Kontrol i forbindelse med kontrol af ”almindelig sporbarhed” <engros 1/år og detail 1/3år> Værste hurdle er den ”baglæns” dokumentation af sporbarhed! Det bliver op til virksomhederne at dokumenterer sporbarhed baglæns i systemet.

18 Tak for opmærksomheden


Download ppt "Fødevarekontrol i Danmark 2011 Forbrugeroplysning vedrørende Fisk iht Forordning 1224/2009 og gennemførselsbestemmelser 404/2011."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google