Job & Uddannelse i Øresundsregionen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om revisionen af social- og sundhedsuddannelsen
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Projektdeltagere Næstved Kommune Silkeborg Kommune
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
Lederudvikling.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Øresundsbalancen 4. april – Ørestat-seminar om udvikling af et Øresundsregionalt arbejdsmarked.
DET INTERNATIONALE ARBEJDE I FORVALTNINGEN
Hvorfor job i Skåne? Øresundskursus
Hvordan kan et arbejdsmarked på tværs af Øresund fremme tilvækst og konkurrencekraft Professor Bent Greve Øresundsting, maj, 2007.
Annette Egetoft Delprojektleder Center for Miljø Københavns Kommune
DiFUS-gruppen Gitte Westeraa, Sille Krill, Iben Højer Larsen, Kathrine Vognsen Jes Hollænder.
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Præsentation af teorien transfer
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Strategi for Udvikling af Sygeplejen
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Visioner for bedre uddannelser og samarbejde 26. marts 2007 Skoleleder Søren Clausen.
1 Temadag den 25. marts Lokale uddannelsesudvalg Rolle og opgavefordeling mellem Fagligt udvalg Skoler.
Det Sociale Kapitel
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Energi Øresund | 28. marts | 2011 | Kenneth Løvholt | Gate 21 Et grænseoverskridende.
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
SUS Sygehus Lillebælt Helle Adolfsen Strategi for Udvikling af Sygeplejen 2009 – 2012 Sygehus Lillebælt Årsberetning 2012 Øre, næse.
Energi Øresund | 28. marts | 2011 | Kenneth Løvholt | Gate 21 Formål med aktiviteten om lagring af energi: At løse udfordringerne med at integrere den.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
KVIST projektet og dets udfordringer Lisbeth N. Hansen, seminarielektor, Kolding pædagogseminarium Susanne Minds, kursusleder, sosu-stv.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Velkommen til Round Table
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Hvad er fremtidens efter- og videreuddannelsesbehov for eud- og AMU-lærere? Indfrier diplom i erhvervspædagogik fremtidens lærerkvalifikationer på eud/AMU?
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Et ledelsesperspektiv på fremtidens operationssygepleje
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Præsentationens transcript:

Job & Uddannelse i Øresundsregionen Job og uddannelse i Øresundsregionen Hvorfor, hvor, hvem, hvordan? Susanne Thygesen, projektleder på SOSU C november 2012

Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund 3 årigt interregionalt projekt, hvor Region Hovedstaden er medfinancierende.

Job & Uddannelse i Øresundsregionen projektpatrnere Jobb Malmö

Job & Uddannelse i Øresundsregionen Kobling til Regionens uddannelsespolitik: at arbejde mere systematisk og strategisk med uddannelse i forhold til et fremtidigt kompetencebehov og håndtere arbejdskraftsituationen.

Job & Uddannelse i Øresundsregionen Mål 3 udvikling og vækst: At tage ansvar for det samlede kompetenceniveau .. på kort og lang sigt. …kompetenceudvikling og rekruttering. Uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder for unge. ..social- og sundhedsassistentelever deltager i det Øresundsregionale projekt ”Job og uddannelse”.

Job & Uddannelse i Øresundsregionen Mål 5 samarbejde og udsyn: ..internationalt udsyn i forhold til grunduddannelse .. ..medvirke til at udvikle nye uddannelser … og omsætter ny viden til praksis i samarbejde med det faglige uddannelsesmiljø… .. vi lærer rigtig meget af at se til udlandet ... ..de regionale uddannelser er på niveau med og internationalt sammenlignelige.

Job & Uddannelse i Øresundsregionen

Målgrupper for projektet Undervisere, skoleledere på de involverede uddannelsesinstitutioner og beslutningstagere Studerende og elever Virksomheder som beskæftiger personer inden for de aktuelle uddannelsesretninger

Overordnede aktiviteter i projektet Skabe et mere integreret arbejdsmarked ved at øge de arbejdssøgendes mobilitet og udvikle redskaber, som giver overblik og kan understøtte mobiliteten Øge hverdagsintegrationen ved at etablere et Øresundsbrancheråd, som skal forstærke matchning, mobilitet og kompetenseforsyningen inden for sundhed og byggeri

fortsat Øge integrationen mellem uddannelserne Øge de studerendes kompetecser, ansættelsesmuligheder og mobilitet i Øresundsregionen ved at udvikle og gennemføre forsøg med undervisning og praktik tværs over Øresund

Bedre uddannelsesindsats Afdække markedets behov for udveksling af sundhedsprofessionelle indenfor området Afdække forudsætninger og behov for en Øresundssocial- og sundhedsassistentuddannelse

Bedre uddannelsesindsats Tilbyde danske sosu-assistenter 5 ugers praktik i Skåne Udvikle i et samarbejde mellem da/sv elever og lærere - et nyt valgfag; + Kursus Øresund

Kompetenceudvikling Eleverne øger sine handlemuligheder inden sygepleje, rehabilitering og dokumentation (mundtlig og skriftlig) i svensk kontekst. Eleverne kan omstille sig til nye lærings- og arbejdsopgaver, mobilitet i forhold til praktik- og arbejdspladser.

Kompetenceudvikling Eleverne udvikler deres brug af og forståelse af hverdagssvensk og fagsprog sammen ”kollegaer” og patienter. Eleverne reflekterer alene eller i dialog sammen med andre over det læringsmæssige udbytte af aktiviteter og situationer i praksis(teori/praktik).

Erfaringer og status + Kursus Øresund kører med stor tilslutning - et kursus, der har struktur som et valgfag og er organiseret i ÅLC med gensidige studiebesøg på Rönnen og SOSU C. Fokus på kurset er social- og sundhedsfaglige emner, f.eks. refleksion, kompetenceudvikling, arbejdspladskultur, arbejdsforhold og sprog. Eleverne arbejder med forventninger, danske mål for sygepleje, rehabilitering og dokumentation, praktikmål samt forholdt sig svenske mål for pleje og omsorgsarbejde 1 og 2.

Erfaringer og status + Kursus Øresund Marts 2012: 10 (1) har gennemført før sommerferien. August 2012: 15(2) har netop gennemført Nyt + Kursus Øresund til november og 7 gange i 2013. Deltagerbevis og en forudsætning for 5 ugers praktik.

Erfaringer og status 5 ugers praktik i Skåne - 2 elever har været i praktik på Lasarettet i Trelleborg. Praktiksamarbejde i Skåne med: 1. uddannelsesperiode – hospitaler/somatik Lasarettet i Trelleborg , Ystad og Landskrona. SUS Malmø og Lund i 2013? 2. uddannelsesperiode – psykiatri, socialpsykiatri og demens Malmø, stadsdel Hyllie 4 pladser i våren 2013 Andre stadsdele i Malmø?

Job og uddannelse i Øresundsregionen www.jobuddannelse.net Artikel: Vård-seminarium … m.fl. www.sosuc.dk nyheder: praktik i Sverige