Nybyggeri og arbejdsmiljø

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Psykisk arbejdsmiljø.
Informationsmøder om rengøring
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Rengøring på arbejdspladsen – trivsel og sikkerhed Problemer – Udfordringer - Løsninger Rådet for Bedre Hygiejne: Seminar 4. april 2013 Rengøringsproblemer.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Arbejdsmiljø mellem sidevogn og mainstream
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Det Nye Universitetshospital i Århus I Styregruppemøde I d Orienteringsmøde Akutcenter Det Nye Universitetshospital i Århus.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Usability og interaktionsdesign i en mindre IT virksomhed Infinit 13
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Arbejdspladsudvikling
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Forpligtende samarbejde om kvalitet og fællesskab
DUA seminar den 5. oktober 2010
Bygningskonstruktør Projektering Byggeledelse Overblik Samarbejde
Arbejdsmiljø og beredskab.
Region MidtjyllandKoncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø. www
Aftale om trivsel og psykisk arbejdsmiljø (Tillægsaftale til SU-aftalen) Baggrund for aftalen: Arbejdsmiljøloven gav mulighed for, at overenskomstparter.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Grænser for rummelighed
Den gode forandringsproces
Anerkendende APV.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 7 – Opfølgning og evaluering Statusmålinger Fremdrift Svedan:
Orienteringsmøde om Arbejdstilsynets krav til indretning af køkkener
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
At blande sig før det er for sent - en unik chance Marianne Graae Hansen, arbejdsmiljøkonsulent.
Refleksion BAR-erfaringer med brugerinddragelse Eller Er det brugerinddragelse der er brug for? Svend Erik Christensen Projektleder og udviklingskonsulent.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Kortlægning – seminar 2 INDLEDENDE STATUS PROJEKTPLAN KORTLÆGNING
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Hvad er mål/resultat (output)?
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Ny arbejdsmiljøreform Hvad kontrollerer Arbejdstilsynet?
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Spørgeskema som evalueringsværktøj for ledelsen Nordvestskolen Tommy Sørensen©
Dias om psykisk arbejdsmiljø Følgende dias beskriver, hvad psykisk arbejdsmiljø er for en størrelse. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Yngre Lægers arbejdsmiljø - det handler om trivsel.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS EJENDOMME Bygherreperspektiver på indkøb af ventilationsløsninger v/ Gyrithe Saltorp.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
5 veje til produktivitet og bedre bundlinje (Dansk Byggeri og 3F, 2011)
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Kodeks for godt arbejdsmiljø
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Hvad er Byggeri til Drift?
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Hvordan får jeg indflydelse?
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Tag snakken – bryd vanerne
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Nybyggeri og arbejdsmiljø

Et nyt kontor er et stort indkøb Kloge indkøb til det nye kontor Et nyt kontor er et stort indkøb Et helt nyindrettet kontor er en chance for at skabe en god arbejdsplads Gode og gennemtænkte løsninger kan forbedre den daglige arbejdssituation Dårlige løsninger kan give irritation og besvær i mange år KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Nyt kontor – nye rutiner? Kloge indkøb til det nye kontor Nyt kontor – nye rutiner? Skal vi fortsat gøre som vi plejer? Skal arbejdet og de daglige rutiner være anderledes i det nye kontor? Passer vores vaner og organisation til de nye opgaver? Passer de nye lokaler til de opgaver, vi skal løse? KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Arbejdsmiljø i hele processen Kloge indkøb til det nye kontor Arbejdsmiljø i hele processen Arbejdsmiljøloven slår fast, at sikkerhedsgruppen skal inddrages i byggesagen helt fra starten Hvis der ikke findes en sikkerhedsgruppe, skal det centrale sikkerhedsudvalg løfte opgaven Ofte brug for råd fra BST eller andre autoriserede rådgivere KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Faldgrube: Manglende viden Kloge indkøb til det nye kontor Faldgrube: Manglende viden Kun få arkitekter, ingeniører og indretningsarkitekter har faglig viden om arbejdsmiljø Andre hensyn bliver ofte prioriteret højere: Pris, æstetik, vanetænkning Sikkerhedsgruppen skal stille klare krav gennem hele byggeprocessen KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Faldgrube: Ingen sikkerhedsgruppe Kloge indkøb til det nye kontor Faldgrube: Ingen sikkerhedsgruppe På helt nye arbejdspladser er sikkerhedsgruppen ikke dannet Ingen indflydelse til de kommende medarbejdere Sikkerhedsudvalgets ansvar at gå med i byggeprocessen KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Planlægning af byggeriet Kloge indkøb til det nye kontor Planlægning af byggeriet De overordnede rammer for det nye kontor lægges fast tidligt i processen Sikkerhedsgruppen skal arbejde for: At de nye lokaler egner sig til de opgaver, der skal løses i dem At der tages hensyn til andres erfaring med, hvad der fungerer godt og skidt i praksis At hensynet til trivsel og arbejdsmiljø er tænkt ind fra starten KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Kloge indkøb til det nye kontor Projektering og udbud Den konkrete udformning lægges fast og sendes i udbud Sikkerhedsgruppen skal arbejde for: At der tages hensyn til trivsel og arbejdsmiljø i rummenes placering og indretning, valg af materialer, hensyn til rengøring og indeklima osv. At evt. besparelser ikke unødigt rammer arbejdsmiljøet KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Indretning af det nye kontor Kloge indkøb til det nye kontor Indretning af det nye kontor Sikkerhedsgruppen skal arbejde for: At lokalerne indrettes under hensyn til trivsel, arbejdsglæde og arbejdsmiljø At møbler, inventar og andet udstyr passer til de kommende opgaver og arbejdsrutiner og til brugernes behov og ønsker At medarbejdere og indkøbsfunktion er aktivt med i processen At der hentes råd hos professionelle rådgivere, hvis der er behov for det KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk

Opfølgning og APV Virker det nye kontor i praksis? Kloge indkøb til det nye kontor Opfølgning og APV Virker det nye kontor i praksis? Saml jeres erfaringer op i en APV nogle måneder efter indflytning Del resultatet med byggeafdeling, arkitekter og sikkerhedsorganisation - så andre kan lære af jeres erfaringer KLOGE INDKØB TIL KONTORET - se mere på www.bar-foka.dk