Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?"— Præsentationens transcript:

1 Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?

2 •Primære terapeutiske behandlere? •Inspiratorer der formidler forskning og viden? •Specialister med ansvar for at optimere behandlingsarbejdet? •Test- og udredningspsykologer?

3

4 •Implementering og anvendelse af viden som et aktivt fagligt redskab i behandlingen •…så de anbefalede tilgange til behandling faktisk lander på arbejdspladserne, integreres i personalegruppen og kommer brugere og pårørende til gode?

5 •Vores egne kæpheste & •Italesætning af vores praksis - Rolle -Faglig indflydelse -Kvalifikationer -Fagligt ansvar

6 Rum 1. Psykologens rolle på arbejdspladsen -Hvilken rolle ser I psykologen have inden for den respektive arbejdsplads eller inden for misbrugsbehandling overordnet set? -Hvad kunne være en ”psykologisk institution”? -Hvilke udfordringer og fremtidsmuligheder ser du/I?

7 Rum 2. Psykologens rolle ift. optimering af viden - Hvordan ser du/I psykologens rolle ift. indhentning, formidling og brug af ny viden på arbejdspladsen? - Hvilke konkrete arbejdsopgaver kan/skal man varetage? - Er der en opposition mellem den akademiske og den kliniske viden? - Hvor henter vi vores viden? Og har vi overblik over, om det er den ”rette” viden, vi henter?

8 Rum 3. Psykologens rolle ift. andre fagkolleger -Hvordan ser vi vores faglige kvalifikationer gå i spænd med de faggrupper, som vi samarbejder med? -Hvordan kan vi bidrage til det tværfaglige samarbejde? -Hvor skal vi holde fast på vores egen faglighed? -Hvilke udfordringer og fremtidsmuligheder ser du/I?

9 Rum 4. Psykologens rolle i den politiske debat Der er ofte debatter om hvilken behandling af stofmisbrugere, der er den bedste, hvordan vi skal forstå de unges rusmiddelkulturer/vaner m.m. -Skal vi være med til at præge den politiske debat? -Hvilke fordele og ulemper? Og hvis ja, hvordan?

10 Rum 5. Psykologens karriere -Kan man have en karriere som misbrugspsykolog? -Skal man f.eks have en specialisering som misbrugspsykolog? -Er psykologerne mere interesserede i deres karriereudvikling end i deres fagområdes udvikling? - Hvilke udfordringer og fremtidsmuligheder ser du/I?

11

12

13 Vi ses om ca. 30 minutter

14 Velkommen tilbage


Download ppt "Hvor skal vi hen? Hvilken fremtid har misbrugspsykologien og hvilken rolle skal psykologer spille indenfor misbrugsbehandling?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google