Et par tips til økonomi Regnskabsanalyse og økonomistyring (rentabilitet, indtjeningsevne, kapitaltilpasningsevne) + likviditet. Hvordan er økonomien sat.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Logistik Mål og strategier
Virksomhedens interessenter
Etablering af virksomhed
Indledende aktiviteter
Head Lean Netværks-gruppe.
Analyse af eksterne og interne forhold
17. Lagerstyring Lagertyper Produktionsvirksomhed Handelsvirksomheder
Logistik og Lagerteori
Introduktion til kriterium 4 Partnerskab og ressourcer Excellence netværk 2004 Jørgen Kjærgaard.
Opgave 1: Navision - lagerstyring
Kapitel 2.
Logistik og supply chain management
Vækstvirksomheders udfordringer
13. Arbejdsdeling i en virksomhed funktioner
22. Produktionsstyring Produktionsstrategi
DI Handel årsdag - Tirsdag den 12. maj Adm. Direktør Steen Weirsøe
27. Produktionsstyring Produktionsstyringens mål
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Forretningsudvikling med IT
15. Logistikbegrebet og logistisk effektivitet
1. Virksomhedens strategiske planlægning
16. Regnskabsanalyse Regnskabsanalysens formål og indhold Formål
Virksomheder - definition
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
20. Indkøbsstyring Indkøbsfunktions opgaver:
Virksomhedens ide og mål
13. Regnskabsanalyse Regnskabsanalysens formål og indhold Formål
3.2 Organisationsprincipper
25. Logistisk effektivitet
3.3 Arbejdsdeling Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Logistik Logistikbegrebet - Kort definition:
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
12 - Regnskabsanalyse.
Kap. 14 – Samlet vurdering af en virksomhed
Et par tips til økonomi Regnskabsanalyse og økonomistyring (rentabilitet, indtjeningsevne, kapitaltilpasningsevne) + likviditet. Hvordan er økonomien sat.
25. Indkøbsstyring Indkøbsstyringens mål Forsyningsstrategi
Introduktion og eksempler
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Økonomistyring og budgettering
Økonomistyring og budgettering
Økonomisk virksomhedsbeskrivelse Kapitel 5
27. Lagerstyring Lagerstyringens mål Lagertyper
Virksomhedens informationsbehandling lektion 11 Logistikmodeller og definitioner Ved. Jens Godik Højen.
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
34. Plan- og budgetlægning
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
24. Logistik Logistikbegrebet - Kort definition:
at få sund fornuft til sund adfærd….
Regnskab & økonomistyring - Lektion 9 HD 5. semester forår 2010
Kapitel 16 Logistik og Lagerteori
Dansk Supermarked i korthed
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Modenhedsniveauer for en maturity model på ankervirksomheder De 5 modenhedsniveauer Ad hoc-niveau Ad hoc-niveauet er karakteriseret ved, at indkøbsområdet:
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Funktioner og arbejdsdeling
Supply Chain management SCM
26. Indkøbsstyring Indkøbsstyringens mål Forsyningsstrategi
27. Lagerstyring Lagerstyringens mål Lagertyper Produktionsvirksomhed
34. Planlægning og budgetlægning
24. Logistik Logistikbegrebet - Kort definition:
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
26. Indkøbsstyring Indkøbsfunktionens opgaver:
27. Lagerstyring Lagerstyringens mål
Kapitel 12 - Organisationsstruktur
25. Logistisk effektivitet
Virksomhedens livscyklus
28. Produktionsstyring Produktionsstyringens mål
Præsentationens transcript:

Et par tips til økonomi Regnskabsanalyse og økonomistyring (rentabilitet, indtjeningsevne, kapitaltilpasningsevne) + likviditet. Hvordan er økonomien sat sammen. Kan med ud fra nøgletallene i regnskabsanalysen se problemstillinger, udviklingsretninger. Hvad er årsagen til nøgletalsudviklingen og sammenhængen. Hvad med likviditeten, har man et stort tilgodehavende, lang skyld tid til debitorer? Hvordan med gældssiden, fordeling på kort og langfristet gæld. Desuden kan et konkret løsningsforslag ende ud med en konsekvensbeskrivelse i form af forventet ændring i nogle nøgletal. Organisation (organisationsplan, myndighed/ansvar, arbejdes der uformel på kryds og tværs af organisationsprincippet, arbejdsdelingsprincip, forretningsgangen, ledelsesformer, formel/uformel, er organisationen gearet til vækst?, ansættelsesprocedurer, alder) IT (anvendes der IT-systemer i økonomifunktionen? Til indkøb, lager og produktionsstyring? Anvendes ERP system / IT som led i nøgletalsrapportering? Budgettering (Hvilke budgetter udarbejder der? Resultatbudget, likviditetsbudget, balancebudget, hvordan anvendes budgetterne? Fungerer budgetproceduren? Er budgetkontrollen god nok?

Et par tips til økonomi Logistiks effektivitet, indkøbs- og lagerstyring, distribution Logistik: virksomhedens værdikæde, samlet forsyningskæde – kan den være mere aktiv medspiller med underleverandører, logistikafdelingens placering, Leveringsservice og logistikomkostninger (lagerservicegrad, leveringstid- og overholdelse, lageromkostninger, emballage og håndteringsomkostninger), afvejning af leveringsservice og lageromkostninger Indkøbsstyringen: Producerer de selv eller køber varerne? Er der klare mål for indkøbsfunktionen? Hvordan styres selve indkøbsprocessen? anvendes der differentieret indkøbsstrategier? ABC-analyser? Er der mange eller få leverandører/varer? Er indkøbene/råvarerne vigtige for den samlede værdikæde/proces? Er virksomheden sårbar? Tager det lang tid at fremskaffe varerne? Lagerstyring: Indretning af lageret, lagerstørrelse, produceres til lager eller efter ordre, anvendes der lagermodel, sikkerhedslager, hvilken indkøbsstørrelse er den mest optimale (ordrestørrelse), er der høje lageromkostninger, håndteringsomkostninger Distribution: Lagerstruktur (centrallager, decentralt, terminal, distributionscenter), Transport (selv eller outsource)

Et par tips til økonomi Produktionsstyring (Hvordan fungerer produktionsprocessen? Hvilken produktionsform anvendes der? Kan den optimeres på nogen måde, f.eks. ved anvendelse af LEAN tankegangen, kan man opnår besparelse med outsourcing ved dele af produktionen. Anvendes der Pull eller Push strategi, er der høj grad af automatisering eller sker der mange manuelle processer, kapacitetsudnyttelse, maskinpark, kalkulationer, lønniveau, spildprocenter, nøgletal, er der fokus på kernekompetencer ) Ejerforhold (hvilen selskabsform er der anvendes? Er ejerne meget synlige i virksomhedens drift eller er de del af bestyrelsen? Er selskabet ejet af danske eller udenlandske ejere?) Værdier, strategier og mål (Etik og moral - hvordan kommer det til udtryk? Arbejdes der ud fra en stake- eller shareholder betragtning? Er virksomheden bæredygtig på sigt? Hvad med miljøet? Udarbejdes der miljøregnskaber? Går man op i miljøet i virksomheden?, Hvilke strategier arbejdes der ud fra? Kan der udarbejdes strategiske analyser? Har man klare operationelle mål? Er strategien tydelig og implementeret ind i organisationen? Er man gearet til vækst og udfordringer?