Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Lederforum Dagsorden: Branding og den gode historie
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
TRIOENS OPGAVER.
Erfaringer med AMO-reformen
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
EU Socialfondsprojektet
KTO-forlig / RLTN-området – 27. februar 2011
Hygiejne som strategisk indsats
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
HR afdelingens bidrag til arbejdsmiljøarbejdet og visa versa ….. og hvilken betydning har det at topledelsen er engageret Annette Gaard.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Internationalisering på det danske arbejdsmarked Konsulent Heidi Ås.
Hvad siger medarbejderne?
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Lederforum Torsdag den 10. maj 2007 Dagsorden: Generel orientering Koncernmål/ servicestrategi for 2008 Opfølgning på seminar om ledelsesværdier Medarbejdertrivsel.
Kompetenceafklaring Uddannelsesplan.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Kompetencestrategi med mening
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Organisering Som vi plejer…… eller????.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
PIT STOP-MØDE VEDR. SERVICEASSISTENT-PROJEKTET 24. NOVEMBER 2014 NNF’S LOKALER, ØSTRE PARKVEJ 2G, RINGSTED.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Efterskoleforeningen
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Lokale arbejdstidsaftaler
3-timersmødet 2017.
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Velkommen til næstformandsmøde
Overenskomst-forhandlinger 2018
Den værdifulde arbejdsplads
Resultathjulet© 5. Tilbagemelding til ledelsen
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Mere MOST - mindre fravær
3-timersmødet 2017.
[Institution] Kompetencestrategi Formål
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Talt med 23 ledere og medarbejdere
Administrativ organisering
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling

MED-Hovedudvalgets arbejde med kompetenceudvikling Debatkort 1: Inden MED-udvalget går i gang med at debattere arbejdspladsens behov og mål for kompetenceudvikling, er det væsentligt, at I undersøger, hvordan der allerede arbejdes med kompetenceudvikling i MED-Hovedudvalget I kan diskutere følgende:  Har MED-Hovedudvalget haft den årlige drøftelse om kompetenceudvikling?  Hvordan skal resultaterne fra MED-Hovedudvalget bruges?  Debattér evt. også hvordan andre i kommunen (HR, direktionen eller fagforvaltningerne) arbejder med kompetenceudvikling – og hvilken betydning det har for MED-udvalgets arbejde med kompetenceudvikling Husk undervejs at notere i den udleverede logbog Debatkort 1

Arbejdspladsens behov for kompetenceudvikling Debatkort 2: Det et væsentligt, at I får afklaret behovet for kompetenceudvikling I kan diskutere følgende:  Hvor kommer behovet om kompetenceudvikling egentlig fra? Det kan f.eks. være:  Ønsket om styrket faglighed/kvalitet?  Nye opgaver eller lovgivning?  Organisatoriske ændringer ?  Hvem oplever behovet for kompetenceudvikling?  (Hvordan) Kan vi sikre, at alle medarbejderes kompetenceudviklingsbehov inddrages i debatten? Husk undervejs at notere i den udleverede logbog Debatkort 2

Arbejdspladsens mål med kompetenceudviklingsindsatsen Debatkort 3: Spørgsmålet om hvad I vil opnå med kompetenceudvikling har både en faggruppevis og en organisatorisk/strategisk betydning. Med nedenstående spørgsmål er det væsentligt, at I får belyst begge dele: I kan diskutere følgende:  Hvilke mål har arbejdspladsen med kompetenceudvikling?  Hvilke mål har afdelingen med kompetenceudvikling?  Hvilke mål har de enkelte faggrupper med kompetenceudvikling? Husk undervejs at notere i den udleverede logbog Debatkort 3

Rammer og ret til kompetenceudvikling Debatkort 4: Et er hvad andre i kommunen har gjort, samt hvilke behov og mål vi selv ser. Et andet er hvilke rammer, rettigheder og aftaler, der gælder på arbejdspladsen. I kan diskutere følgende:  Hvordan udmøntes aftalegrundlaget om kompetenceudvikling i forhold til:  Overenskomsterne på området  Kompetenceaftalen mellem KL og KTO  MED-aftalen  Hvordan ser de økonomiske rammer ud? (Uddannelsesbudgettet)  Hvilke (økonomiske) muligheder eksisterer ellers? – f.eks. trepartsmidler, projektmidler og andet, der kan bruges til kompetenceudvikling Husk undervejs at notere i den udleverede logbog Debatkort 4

Ideer til kompetenceudviklingsinitiativer Debatkort 5: Det er vigtigt, at I får samlet op på, hvordan I vil bringe idéerne fra debatcafeen videre til arbejdspladsen I kan diskutere følgende:  Hvordan kan MED-udvalget sikre, at der kan ske arbejdspladslæring i det daglige?  Hvordan kan MED-udvalget sikre, at der tilføres viden udefra – gennem f.eks. kurser, uddannelser eller nyansatte?  Hvordan kan MED-udvalget være med til at sikre, at arbejdspladsen prioriterer kompetenceudvikling? Husk undervejs at notere i den udleverede logbog Debatkort 5