Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?"— Præsentationens transcript:

1 Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?

2 Overenskomsten med de praktiserende læger Regionerne (som lægerne har overenskomst med) har opsagt aftalen med de praktiserende læger pr. 1. september 2013

3 Sundhedsministeren har grebet ind  Umiddelbart herefter har sundhedsministeren fremsat et lovforslag vedrørende de arbejdsforhold, der kommer til at gælde for de praktiserende læger.

4 Lovforslaget  Ligner til forveksling de krav, som regionerne har stillet til de praktiserende læger og som førte til sammenbrud i forhandlingerne og opsigelse af overenskomsten

5 Hvis lovforslaget vedtages….  Skal de praktiserende læger lave mere registrering  Registreringen skal kunne gå helt ned på cpr.- nummerniveau og indberettes til regionen.

6 Hvad betyder det for dig som patient ?  Hvis lægen skal bruge mere tid på registrering ( udfylde skemaer, kode diagnoser m.m. ), skal tiden tages fra noget andet arbejde – altså typisk fra den tid du har sammen med lægen.

7 Det synes de praktiserende læger er en dårlig ide fordi  Den øgede mængde arbejde vil øge ventetiden for at få en tid hos lægen  Vi bruger allerede meget tid på registrering  Vi vil hellere have kvalitet i den enkelte konsultation, fremfor at bruge endnu mere tid på skemaer!

8 Hvis lovforslaget vedtages…  Lægges endnu flere opgaver fra sygehusene ud til de praktiserende læger, uden vi får flere ressourcer til at løse disse opgaver.

9 Antal læger på sygehusene Praktiserende læger  2001: 10865  2011: 14895  Vækst: 4030  Sv.t. 37%  2001: 3547  2011:3595  Vækst: 48  Sv.t. 1 % Fakta….

10 Hvad står der mere i lovforslaget af betydning ?  Der står, at lægerne fremover ikke skal sidde med i de udvalg, der tilrettelægger og bestemmer, hvilke opgaver vi skal løse.  Dette skal fremover udelukkende bestemmes af regionerne og kommunerne i fællesskab.

11 Det vil de praktiserende læger ikke acceptere ! Hvis det nu kunne sammenlignes med en familie, hvor far og mor hidtil i fællesskab har diskuteret og besluttet, hvad der er bedst for familiens ve og vel… så sættes far udenfor døren, og mor bestemmer herefter udelukkende familiens fremtid….

12 Derfor…  ser alle landets praktiserende læger ikke anden mulighed end at deponere deres ydernummer ( = den aftale der sikrer, du kan gå til læge uden at skulle have penge med)

13 Hvis det bliver en realitet…  Så risikerer du at skulle betale for at gå til læge pr. 1. september 2013  Og det er så op til sundhedsministeren at bestemme hvor stor en del af udgiften, du kan få refunderet på kommunen.

14 Vi er oprigtigt kede af…  At det muligvis vil give besvær for dig som patient…..  Men vi håber alligevel på din forståelse….  For det vi kæmper for er at bevare familielægen, i den form den eksisterer i dag.

15 Bevar familielægen !  Du kan støtte os på facebook  Du skal blot tilmelde dig gruppen ”Bevar Familielægen”  Det har mere end 200.000 danskere allerede gjort

16 Bevar familielægen !  Du kan skrive under på de ark, der ligger i sekretariatet

17 Vil du vide mere…? Så spørg din læge !


Download ppt "Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google