Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni 2012. FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni 2012. FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De."— Præsentationens transcript:

1 FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni 2012

2 FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De aktuelle 3-partsforhandlinger Forberedelse af OK 13 Rammen for det lokale lederarbejde – ”eksperimenter” Hvem er vi?

3 FOA – Et lederfagforbund Hvad har fyldt i lederarbejdet? Omstruktureringer Lederfyringer Velfærdsledelse Ledernes arbejdsmiljø Samme organisation for ledere og medarbejdere? Forberedelse af ”eksperiment” Og også  Ledere i LO  Offentlig ledelse i Norden

4 FOA – Et lederfagforbund Velfærdsledelsesinitiativer Videncenter for velfærdsledelse kom lang om længe i gang – stod ellers på sparelisten. Følger projekterne. Projekt Tønder – ledelsesprojekt i hjemmeplejen efter Konsortiets dogmer. CBS laver følgeforskning afsluttet her i foråret (med på konferencen) Deltager i følgegruppen i projekt støttet af Videncenter for velfærdsledelse ”Styrket samarbejde på det specialiserede velfærdsområde” i Vejle og Slagelse” Konference – Nye ledelsesveje i den offentlige velfærd Overvejelser om udvikling af velfærdslederuddannelse i efteråret 2012– leder og medarbejder fokusgrupper mv. (Tænkertank)

5 FOA – Et lederfagforbund Velfærdsledelse og tillid Økonomien er en banalitet! ”Transaktionsomkostninger” Tillid og ledelsesmæssigt fokus på kerneopgaven er fuldt økonomisk konkurrencedygtig Oplevelser med de private – Hvor er fokus…?

6 FOA – Et lederfagforbund Trepartsforhandlingerne – ledelse og tillid Det er regeringens ambition at arbejde med en modernisering af den offentlige sektor med fokus på tillid, ledelse, faglighed og afbureaukratisering, der skal føre til en bedre anvendelse af ressourcerne i kommuner, regioner og stat. Det er navnlig vigtigt i de kommende år, hvor der er begrænset rum for væksten ide offentlige udgifter, og hvor det er et grundlæggende krav, at styringen af de offentlige udgifter styrkes, og at der er stærkere ledelse.

7 FOA – Et lederfagforbund Trepartsforhandlingerne – ledelse og tillid Regeringen lægger som led i trepartsforhandlingerne op til at drøfte, hvordan afbureaukratisering og målretning af ressourcerne kan øge fokus på de offentlige kerneydelser. Det betyder, at der skal peges på mulige spor, der kan fremme, at arbejdet i den offentlige sektor i højere grad orienteres mod resultater og i mindre grad mod opfyldelse af proceskrav. Det kan fx ske gennem nye balancer i form af mere lokalt ansvar og forpligtelse.

8 FOA – Et lederfagforbund ”Eksperimentet” En del af forberedelsen til FOAs kongres i 2013 Afprøvning af en mere formel ramme for et regionalt lederarbejde. Konkret bliver det i Region Sjælland – byggende på lederundersøgelse og besøg hos lederne på arbejdspladserne – Hvad har de selv brug for? Netværk, uddannelse, sagsbehandling, fokus og opmærksomhed…?

9 FOA – Et lederfagforbund Overenskomst ’11 og lederne OK 11: Et magert produkt - for alle, også lederne  Opmærksomhed på den manglende forlodsfinansiering Fokus på personalepolitiske projekter  Velfærdsledelse tværgående i både KL og RLTN  Kantine- og rengøringsledere i KL Vanskelighederne på Leder-/mellemleder overenskomsten i ældreplejen

10 FOA – Et lederfagforbund Overenskomst ’13 Forventningerne… Sammenhængen til 3-part Hvem forhandler for lederne?  Fagligt udvalg for leder-/mellemledere, fagligt udvalg for rengørings- og kantineledere osv. sammen med sektorerne og forbundet. Krav indsamles via afdelingerne

11 FOA – Et lederfagforbund Hvornår er kravene på plads? 31. august: Frist for aflevering af FOAs krav til OAO for statens område. 17. september: Frist for afdelingernes indsendelse af forslag til FOA 25. september: FOA strategimøde udtager krav 5. december: KTO udtager krav FOA OK 2013

12 FOA – Et lederfagforbund FOA - et lederfagforbund; FOA leder (1) Ca. 5.000 ledere ansat i kommuner og regioner Leder af 1½ medarbejder og leder af 300 medarbejdere Ledere indenfor alle 4 sektorer:  Teknik og service 2.200  Social og Sundhed 1.400  Pædagogisk 900  Kost- og Service 250

13 FOA – Et lederfagforbund FOA - et lederfagforbund; FOA leder (2) Fagligt udvalg for ledere Faggruppernes faglige udvalg De lederansvarlige i afdelingerne Ledertemaet i forbundshuset Hotline Hjemmesiden Nyhedsbrev Lederpanel Landsmøde/træf


Download ppt "FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni 2012. FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google