Et jobcenters vejledning af unge med særlige behov et jobcenters bud på nogle muligheder, redskaber og metoder i vejledningsindsatsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Advertisements

Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Anbefalinger – opdeling i følgende kategorier
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Tværgående indsats for unge årige
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.
Kurt Nygaard Jobcenter Horsens.
Virksomhedsnetværksmøde 11. juni 2014
Synshandicap og beskæftigelse
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Klinisk Socialmedicin Når læger involveres i sygemelding Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin.
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Uddannelsesafklarende samtaler
Lægekonsulentkursus Århus den 24. november 2009
Personlig jobformidler
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Partnerskabsaftaler Virksomhedspraktik og opkvalificering med henblik på rekruttering til ordinære eller støttende job.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Beskæftigelsespolitikkens synsvinkel
Arbejde for enhver pris? Hvordan kan man i kommunalt regi bruge lovgivningen til at sikre, at arbejdsliv og hverdagslivet i øvrigt hænger bedst sammen?
RÅDGIVNING INFORMATION UDVIKLING
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Jobcenter Bornholm Beskæftigelsesudvalget, 6. september 2011 Oplæg om rettidighed.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Tilknytning til arbejdsmarkedet har en sundhedsfremmende effekt – Hvilke muligheder er der for anvendelsen af virksomhedsrettet aktivering for personer.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
Specialfunktionen Job & Handicap Vestre Engvej 56, 7100 Vejle www. bmhandicap.dk www. bmhandicap.dk Ansættelse af personer med funktionsnedsættelse.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Erfaringer om, hvad der virker i indsatsen mod langtidsledighed Jobcenter Roskilde, Anne Haarløv, April 2013.
UDSATTE BORGERE, VIRKSOMHEDERNE OG DET SOCIALE ANSVAR – HVAD VIRKER? THOMAS BREDGAARD LEKTOR, PH.D. INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB OPLÆG PÅ KONFERENCE PÅ CASTBERGGÅRD.
Hvordan arbejder jobcentrene med afklaring af arbejdsevnen/arbejdsprøvning? Jobcenter Roskilde Birthe Haastrup Anette Perós.
Overenskomstens sociale kapitel Det rummelige arbejdsmarked Oplæg til Hovedudvalgets møde den 17. juni 2009.
Tilbud på KompetenceCenteret Aktiveringsstrategi 2011 KompetenceCenter Haderslev skal signalere en proaktiv og professionel tilgang til kerneydelsen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Møde med a-kasserne om Akutpakken 18. september 2012.
HVORDAN ER DET AT BLIVE BEVIDST KOMPETENT
Tovholderseminar i BIP Væksthuset 23. september 2015.
Parallele indsatser i Frederikssund - målgruppen med problemer udover ledighed.
1. Jobcenter Esbjerg Pilotjobcenter Udmeldt en aktiveringsramme Udmeldt ramme til administration og IT 2010 ? 2.
Efteruddannelse om hjerterehabilitering Marts 2010 Kontakt: Forløbskoordinator Tove Sommer, Faaborg- Midtfyn Kommune, mobil: ,
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
1 Jobcenter København – Hva’ kan jeg bruge dem til…? Jobcenter Københavns Arbejdsmarkedscenter Virksomhedsservice.
Afklaring af arbejdsevnen ved arbejdsprøvninger Jobcenter Sorø Jobcenter Sorø Anita Lund Anita Lund Anni Svendsen Anni Svendsen.
Tilbage til arbejdsmarkedet Handicapkonferencen den 22. november 2007 – Jørgen Nissen/Bombardier Transportation Denmark A/S.
IKEA. IKEA Global Varehuse328 Medarbejdere
Arbejdsmarked/Jobcenterchef Jette Lorenzen Jobcenter Ydelseskontor Thomas worm Institutioner Herunder Nørremarken Arbejdsmarked- staben.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Kim Vallentin Marinussen – Egu vejleder UU København Thomas Wong Laugesen UU/Ungecenter Frederiksberg.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar om indsatsen for forsikrede ledige – kommunernes medfinansiering.
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
/ Anne-Sofie Skovmand Karrierestedet, Jobcenter København
Forebyggende samtale En forebyggende samtale er for dig, der endnu ikke har stress, men ønsker råd og vejledning om, hvordan du undgår at udvikle alvorlig.
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Hovedforløb Visitering Hvem: Kontaktlæreren (vejleder) Formål: At kvalitetssikre vejledningen. At udfylde uddannelsesplanen i elevplan Aalborg Handelsskole.
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
JobFirst seminar om virksomhedsrettet indsats
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Om Evidens i Jobevidens.dk
Præsentationens transcript:

Et jobcenters vejledning af unge med særlige behov et jobcenters bud på nogle muligheder, redskaber og metoder i vejledningsindsatsen

Introduktion •orientering om formålet med visitationssamtalen •Jobcenterets opgaver •match indplaceringen •samspillet med andre enheder/funktioner •det videre forløb

Afklaring og udredning •skolemæssig baggrund •erhvervs-uddannelse / erfaring •hidtidig jobsøgning •skånehensyn •hjælpemidler •fritidsinteresser •igangværende lægelig behandling

Det videre forløb •aktivering •virksomheds praktik •ansættelse med løntilskud •kompetencegivende kursus og/eller efteruddannelse •mentor ordning •voksenlærling v/ flaskehalsområde

Afrunding •sammenfat hovedelementerne fra samtalen •giv tips til en god ansøgningstilgang •mind pågældende om, at der i hele forløbet er tale om hjælp til selvhjælp •husk sikring af der ikke er uafklarede spørgsmål