Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”"— Præsentationens transcript:

1 Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”

2 VFSA – flygtningetema (baggrund) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) består af erhvervsledere fra en række af Danmarks største virksomheder, som tror på, at socialt ansvar betaler sig både for samfundet, den enkelte og for virksomheden. VFSA arbejder for at inspirere andre virksomheder til at tage et socialt ansvar – særligt over for personer på kanten af arbejdsmarkedet, bl.a. flygtninge. I 2016 har VFSA haft integration af flygtninge på arbejdsmarkedet som årstema, og det er bl.a. på den baggrund, at vi har startet stafetten ”Virksomheder møder flygtninge”.

3 VFSA – Stafetten (baggrund) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Baggrund: For at sikre en bedre integration, skal flygtninge have kontakt med danske arbejdspladser så hurtigt som muligt. Det giver dem et vigtigt indblik i arbejdsmarkedet og dansk arbejdskultur. VFSA igangsætter derfor denne stafet, hvor virksomheder og flygtninge får muligheden for at møde hinanden. Vi (X-virksomhed) har grebet stafetten og holder dette oplæg, fordi: – Vi gerne vil tage del i det fælles samfundsansvar, som det er, at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet (EKSEMPEL) – Vi gerne vil møde og sætte ansigt på de konkrete flygtninge, der har sin hverdag i vores lokalområde (EKSEMPEL) – Vi ønsker at finde ud af, hvilke menneskelige og faglige kompetencer disse personer har, da vi ser et rekrutteringspotentiale (EKSEMPEL) – OMSKRIV GERNE ELLER INDSÆT EGNE BEVÆGGRUNDE

4 VFSA – Stafetten (motivation for at deltage) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Vi (X-virksomhed) har grebet stafetten og holder dette oplæg, fordi: – Vi gerne vil tage del i det fælles samfundsansvar, som det er, at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked (EKSEMPEL) – Vi gerne vil møde og sætte ansigt på nogle af de flygtninge, der har sin hverdag i vores lokalområde (EKSEMPEL) – Vi ønsker at finde ud af, hvilke menneskelige og faglige kompetencer disse flygtninge har, da vi ser et rekrutteringspotentiale i vores virksomhed eller kan tilbyde kompetenceafklaring inden for X branche (EKSEMPEL) – OMSKRIV GERNE ELLER INDSÆT EGNE BEVÆGGRUNDE

5 Om os (X virksomhed) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Kort overordnet information om virksomheden – fx: – Beliggenhed – både lokalt og evt. nationalt/globalt – Størrelse (antal medarbejdere) – Branche – Primære produktion/ydelse(r) – Særlige værdier i virksomheden – Særlige krav til ansatte i virksomheden – Indsæt gerne billeder (firmalogo, billeder af bygninger, produkter, ydelser, ansatte eller lignende, da visuelle indtryk kan hjælpe deltagere med eventuelle sprogbarrierer) – ANDET RELEVANT?

6 Forslag til indhold i oplægget Stafet – Virksomheder møder flygtninge Indblik i konkret produktion eller arbejdsopgaver (typisk arbejdsdag) Hvad er vigtigt for på en god måde at indgå i det daglige arbejdsfællesskab (faglige og personlige kvaliteter) Beskrivelse af konkrete ordninger, forløb, sparring eller andet, som virksomheden evt. kan tilbyde (CV bank og sparring, samtaletræning, virksomhedspraktik, snusepraktik, løntilskud, IGU, mentorforløb, etc.)

7 Eksempel på ISS’ oplæg om virksomhedspraktik (1/3) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Hvem er ISS? ISS er verdens største leverandør af Facility ydelser som fx: Rengøring, Køkken/kantine, ejendomsdrift, vinduespolering mm. Vores primære job funktioner er indenfor service Hvad er vigtigt for ISS når du er i praktik hos ISS rengøring.? Det er bl.a: Mødestabilitet. Kvalitet og tempo. At smile og være glad når du er på arbejde.

8 Eksempel på ISS’ oplæg om virksomhedspraktik (2/3) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Hvordan starter en praktik hos ISS? Når vi har fået talt med dig, og fundet ud af hvilken retning praktikken skal være i, aftaler vi et møde omkring en virksomhedspraktik. Du, og Jobcentret (eller ISS jobudvikling) aftaler møde med en praktikvært i virksomheden og I mødes og taler omkring arbejdstider, arbejdsopgaver, kollegaer på arbejdspladsen osv. Du får navn og telefon nummer på din praktikvært, og de får dit navn og telefon nummer, så I kan kontakte hinanden med hensyn til opstart, sygdom osv. Hvordan kommer du frem til praktikstedet? Bus tog eller cykel? Hvilke dage går du på sprogskole, og hvilke dage går du i praktik?

9 Eksempel på ISS’ oplæg om virksomhedspraktik (3/3) Stafet – Virksomheder møder flygtninge I praktikken Her ser du billeder af Hanad og Faysal som er startet i praktik i ISS. De har fået udleveret t-shirts fra ISS. De møder glade ind, hver morgen, 5 minutter før deres mødetid, som kan være kl 04 om morgenen, eller senere på dagen. Faysal og Hanad fortæller: ”Det er vigtigt at du lytter efter når din praktik mentor fortæller hvad du skal arbejde med, og at du kigger efter hvad han laver..Meget vigtigt: Hvis der er noget du ikke forstår fortæller du det”.

10 Afrunding Stafet – Virksomheder møder flygtninge Som afslutning på oplægget kan I evt. opfordre til dialog, vejledning eller en form for handlingsspor, så mødet ikke ”bare” bliver ved oplægget. Fx: – Spørgsmål og dialog med deltagerne – Mulighed for at flygtninge kan aflevere deres CV i en CV-bank – Mulighed for efterfølgende samtaler med konkrete flygtninge (Sparring på CV, samtaler om virksomhedspraktik/IGU, ”Speed-dating” på jobsamtaler etc.) – Andet? Tænk gerne over, om der kan komme et reelt output fra dagen – i den ene eller den anden form. Husk at tage et billede eller to fra dagen (spørg om lov først) og send dette til VFSA: sr@vfsa.dk med en linje eller to om arrangementet, som kan deles på VFSA’s LinkedIn.sr@vfsa.dk


Download ppt "Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google