Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet."— Præsentationens transcript:

1 Et projekt på

2 Baggrund

3  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet  Misbrugere der efter et afsluttet behandlingsforløb har brug for afklaring, opkvalifikation, praktik og evt. uddannelse for at kunne opnå en fast tilknytning til arbejdsmarkedet.  Misbrugere der har en vilje til at yde en indsats for at opnå det, der kan medvirke til at ændre på den pågældendes situation og skabe grundlag for et fast job eller en erhvervsrettet uddannelse. Forward henvender sig til:

4  Støtte ejerskabet til egen udvikling  Finde og vedligeholde personlige ressourcer  Gennemføre erhvervsrettet afklaring  Udvikle personlige, sociale og faglige kompetencer  Forebygge tilbagefald til fornyet misbrug  Opstille ekstern handleplan og forberede til ustøttet job Målsætning

5  En tro på at det kan lade sig gøre  Krav om ansvar for eget liv  Projektmedarbejdere, der selv har været der, og derfor kan se, hvilket stadie den enkelte befinder sig på og stille krav derefter  Individuelle forløb – individuel afklaring, opkvalificering og arbejdsmarkeds- placering til varigt arbejde  Vekslen mellem personlige samtaler, undervisning i Forward, undervisning på skolen og gruppemøder  Tid til både 2 skridt frem og 1 tilbage Metode

6 Faseforløb for cleangruppen Fase 1: Eleven finder sig til rette og arbejder med essentielle personlige ressourcer. Fase 2: Elevens skema ligner en almindelig arbejdsuge. Fase 3: Eleven har mulighed for korte praktikophold på eller uden for skolen. Fase 4: Eleven har mulighed for at være i arbejdspraktik i en længere periode. Praktikperioden bekræfter eleven i de valg, som eleven har truffet. Fase 5: Eleven starter på arbejde/uddannelse eller ansættes i løntilskud. Fase 2- 5:Sociale og faglige problematikker tages løbende op i basisgruppen i Forward.

7 Resultater pr. 16.11.2007  Der har til dato været 79 elever tilknyttet Forward. Heraf er 11 elever stadig indskrevet.  Af de udskrevne elever er 45 kommet videre til enten arbejde eller uddannelse (66,2 %). 13 er kommet i et længerevarende behandlingsforløb, som en vej videre mod arbejdsmarkedet (19,1 %).  Det vil sige, at 85,3 % er kommet i gang med arbejde, uddannelse eller behandling.  10 elever har vi mistet kontakten til.


Download ppt "Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google