Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer."— Præsentationens transcript:

1 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer

2 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Hvad er realkompetencer ? Realkompetencer er summen af alt det en person kan. Kompetencer udvikles/opstår, når du bruger dine kvalifikationer i praksis.

3 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK En gang er nok …. Lov om udbygning af anerkendelse af realkompetence. optagelse på en uddannelse, som man formelt set ikke opfylder adgangskravene til, forkortelse af uddannelse, uddannelsesbevis.

4 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Militære uddannelser og træning giver realkompetencer, som kan bygges videre på i uddannelsessystemet, Stort gennemløb af medarbejdere, som skal videre på arbejdsmarkedet, Manglende synliggørelse af kompetencer erhvervet under internationale operationer, Øget behov for intern rekruttering Nye kompetencekrav i forsvaret. Hvorfor arbejde med realkompetencer i forsvaret ?

5 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Forløbet i IKV 1.Motivation – hvorfor afdækker vi realkompetencer 2.Afklaring og vejledning – indsamling af dokumentation, 3. Individuel Kompetencevurdering gennemføres af en uddannelsesinstitution baseret på den enkeltes dokumentation, 4.Anerkendelse af realkompetencer: adgang til uddannelse, afkortning af uddannelse, uddannelsesbevis.

6 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Karrierespor Individuelt sigte: Forbedre den enkelte soldats karrieremulighed i og uden for forsvaret Ledelsesmæssigt perspektiv: Planlægge og strukturere kompetenceudviklingen i enheden

7 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Karrierespor som individuelt redskab få hjælp til at sætte ord og begreber på militære betegnelser, som er uforståelige for omverdenen, Få hjælp til at synliggøre skjulte kompetencer i arbejdsrutiner og erfaringer mv. Synliggørelse af kompetencer erhvervet under internationale operationer, Orientere sig i forhold til nye jobmuligheder og –funktioner både uden for forsvaret og internt – på et tidspunkt hvor den enkelte selv ønsker det Få opdateret sit CV og indsamle dokumentation som grundlag for IKV m.h.p. uddannelse Blive motiveret til at tage ansvar for egen udvikling og forberede sig på en tilværelse uden for forsvaret.

8 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Karrierespor som ledelsesredskab kortlægge medarbejdernes kompetencer og danne sig et billede af behov for videre- og efteruddannelse i enheden Opdatere enhedens registreringer af medarbejdernes kompetencer, Grundlag for medarbejderudviklingssamtaler og udviklingsplaner, Understøtte udarbejdelse af enhedens kompetencestrategi, Spotte kandidater til intern videreuddannelse

9 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Karrierespor Tilpasses de specifikke mål, som fastlægges i samarbejde med enhederne, Tilpasses de særlige forhold som er i forsvaret, Tilrettelægges fleksibelt tids- og indholdsmæssigt, Kick Off – introduktionsmøde for alle medarbejdere (1 time) Medarbejderne opdeles i grupper Individuel og gruppevis afklaring (8 timer) Om muligt workshops med relevante vejledningstilbud

10 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetencevurdering Vi må løbe den risiko, at soldaterne forlader forsvaret til fordel for erhvervslivet. For hvis forsvaret skal være et attraktivt valg for de unge, bliver vi nødt til at kunne tilbyde dem noget, som de også kan bruge ude i det civile erhvervsliv. Ingen gider i dag sige ja til noget, som låser dem fast til den samme arbejdsplads for tid og evighed”. Forsvarsminister Søren Gade


Download ppt "Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google