Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Den gode introdag Skills Stafetten i introdagene
Elever i specialklasser og specialklasseelever
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Når lærere samarbejder med forældre
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Garantiskolekonference 2013
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Lærersamarbejdet Gruppe 1 Intro til erhvervsuddannelserne.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Forældremøde 9. klasse Vejledningsaktiviteter Uddannelsesaften
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
UEA & UU-Vejledning Info til forældre fra 6.klasse.
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Fakta om unge Alle skal have en uddannelse 96% starter
- Hvad kan I forvente som forældre?
Kpartner på AU.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning Skole.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
UEA-undervisning som projektemne Af Allan Dam og Kirsten Viborg VSD afdeling Lem.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Oplæg d på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Uddannelses- og erhvervsvejledning Vingsted, september 2011.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Vejledning og undervisning i Uddannelse og Job, samt arbejdet med UPV - et samarbejde.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Dagens program Du skal have kendskab til Introkurser.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Klædt på til en erhvervsuddannelse
Masterplan for Uddannelse og Job
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 6. september 2018
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
&.
Præsentationens transcript:

Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser Rie Thomsen, Aarhus Universitet (AU) Rita Buhl, ViaUC Randi Skovhus, ViaUC Cirkel I – målgruppe: normalklasser 2 UU-vejledere (Brøndby og Ishøj) 2 undervisere fra grundskolen (Brøndby og Ishøj) 1 fra SOSU*C 1 fra KTS 1 forældrerepræsentant 1 projektansvarlig (fra UU) Cirkel II – målgruppe: specialklasser 2 UU-vejledere (Hvidovre og Vallensbæk) 2 undervisere fra grundskolen (Hvidovre og Vallensbæk) 1 fra TEC 1 fra CPH West

Nuværende praksis 9. kl. 8. kl. Udfordringen Temauger Afklarende kurser UEA UEA 5. og 6. klasse Introkurser Skal der arbejdes med efterfølgende Intro-til-intro Skills Praktik Uddannelsesplan UEA 0. og 4. kl. Klasselærerkurser Brobygning Uddannelsesmesser

Hvad vil vi? I forbindelse med UEA på 5. og 6. klassetrin vil vi bl.a. udvikle nye undervisningsmaterialer aktiviteter metoder samarbejdsformer samarbejdsrelationer Få grundskolelærerne til at undervise i UEA – UEA skal være en naturlig del af skolens/lærernes tanker i forbindelse med planlægning af undervisningen/skoleåret

Arbejdsmetode  forskningscirkler Forskningscirkler har rødder i studiekredse og aktionsforskning og har som mål at udvikle indsigt og praksis hos både forskere og praktikere. Udbyttet er: Dybere forståelse for egen praksis Rum til at reflektere over og analysere egen praksis Mulighed for at afprøve nye ideer i samarbejde med kolleger Mulighed for at ændre praksis i egen organisation. Gode erfaringer med forskningscirkler – Preventing Dropout

Effekter Eleven får større kendskab til sig selv – evner, interesser uddannelsessystemet egne veje og muligheder gennem uddannelsessystemet Mere kvalificerede valg af ungdomsuddannelse Ny viden, nye tilgange Nye samarbejdsformer vedr. UEA og erhvervsuddannelse Afprøvning og udvikling af nye aktiviteter/metoder Anbefalinger vedr. UEA og erhvervsuddannelse Spredning af ny viden til kolleger i UU, folkeskole og erhvervsuddannelse Refleksion over egen praksis

Forankring i hverdagen UU afholder (klasse-)lærerkurser UU-vejleder deltager i planlægningsmøder med årgangs-/klasseteams Nye samarbejdsformer og -relationer på tværs af institutioner – evt. med UU som tovholder Grundskolen får en fagudvalgsformand for UEA Ungdomsuddannelsen får en UEA-kontaktperson UEA og UU er en naturlig del af grundskolens årsplan på skolen i klassen i de enkelte fag

Hvad er en forskningscirkel? Forskningscirkler har rødder i studiekredse og aktionsforskning og har som mål at udvikle indsigt og praksis hos både forskere og praktikere. Udbyttet er: Dybere forståelse for egen praksis Rum til at reflektere over og analysere egen praksis Mulighed for at afprøve nye ideer i samarbejde med kolleger Mulighed for at ændre praksis i egen organisation. Forskningscirkler kan skabe et unikt rum for videndeling, udvikling og afprøvning på et ligeværdigt grundlag mellem forskere og praktikere. Det er en vej til praksisudvikling, som tager afsæt i et længerevarende samarbejde mellem forskning og praksis. Forløbet for en forskningscirkel er typisk at en gruppe praktikere og en eller to forskere samles om et tema/spørgsmål eller problemstilling, de mødes ca. hver 4. uge i 1 år, hvor de undersøger, reflekterer, læser og afprøver. De afslutter med et produkt, som kan formidle cirklens arbejde (konference, film, idékatalog, prezi, mv.)

Aktiviteter i forskningscirklerne ’UEA og Erhvervsuddannelse’ De to forskningscirkler ’UEA og Erhvervsuddannelse’ har tre cirkelledere og op til 16 deltagere fra de 4 kommuner som UU:Center Syd samarbejder med. Deltagerne kommer fra henholdsvis UU, folkeskoler, erhvervsuddannelser og forældre. Cirklernes arbejde igangsættes primo oktober 2013 og afsluttes september 2014. For hver cirkel afvikles i alt 8 cirkelmøder (6 cirkelmøder à 3 timer og 2 cirkelmøder à 6 timer). Dertil kommer 1 midtvejsmøde i februar 2014 ca. 2 timer. Her deltager forskerne og UU:Center Syd. Forløbet afsluttes med en konference/læringsdag (4 timer). Her yder forskerne sparring vedr. program og medvirker med korte oplæg. UU:Center Syd er konferencearrangør og afholder evt. udgifter i forbindelse med konferencen. Cirklernes produkt er konferencen og de præsentationer, som foretages der.

Invitation til deltagerne Du læser denne tekst fordi du har fået tilbud om at deltage i et udviklingsprojekt vedr. UEA, brobygning, introkurser mv. Projektet skal give dig tid og rum til at udvikle din praksis i samarbejde med andre og på tværs af organisationer. For at støtte op om det udviklingsprojekt, du gerne vil lave, deltager du i en forskningscirkel. I forskningscirklen er der ca. 8 deltagere, som samarbejder om forskellige udviklingsprojekter. I cirklerne diskuterer vi projekterne, giver hinanden ideer og vi har midler til at invitere oplægsholdere og købe bøger. Hvert møde begynder med frokost og vi lægger vægt på både at være både faglige og sociale. Resultaterne af arbejdet i forskningscirklen skal være lige til at omsætte i praksis, fx undervisningsforløb, idékataloger eller noget helt tredje som opstår undervejs. Du får tid til arbejdet…