En sund sjæl ……. i et sundt legeme?.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 indbyggere  elever  750 lærere og børnehaveklasseledere (-70)  Selvforvaltning  Center for uddannelse  Børneudvalg Næstved Kommune.
Advertisements

BrugerundersøgelseBrugerundersøgelse Gjerrild Bønnerup Friskole Juni 2006.
EM 2005 Logistik 1 © DBTU ob beskrivelse.PPT / 11. marts 2004 / Kim D. Jensen Logistik hjælpere til EM 2005 (Chauffør, Guide, Booker & Souchef) Beskrivelse.
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
8. december 2010 på Egegård Skole
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Livsvilkår for børn på asylcentre
Sikker skoletrafik på Kirkebjerg Kåre Press-Kristensen De aktive cyklister i Vanløse
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Årsmøde for alle forældre 8. marts 2007 ”Skolen sprænger alle rammer” Årsmøde for alle forældre Mårslet Skole Torsdag den 8. marts 2007 Klokken
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Oktober 2010DGU's regionalmøder KOLLEKTIV ANSVARSFORSIKRING NYKREDIT.
Får dit barn 10 skoleår på 9 år? Klovborg Friskole har højt timetal. Sammenlignet med den lokale folkeskole får elever på Klovborg Friskole 900 timer mere.
Beboermøde
Velkommen til temadag om Indholdskanalen. Program: : Indholdskanalens muligheder Baggrunden for Indholdskanalen : Leverandør-præsentationer.
Årsberetning fra Skolebestyrelsen 2010 / 11
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
BK Friheden 98 Teplice (Tjekkiet) 31/3 – 4/
Det gode klasserådsarbejde
Busser Kan vi spare penge hvis alle kører på cykel?
Transport Transport  Morten, Johan og Mikkels undersøgelse:  Vi ville finde ud af, hvor mange der kører, cykler eller går i skole. Vi vil lave en film.
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Forældremøder på Kalbyris
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Troldhøj & Himmelbjerg Plenummøde 26. november 2009.
”Vi når målet – men hvordan?”
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Hvordan søger man om optagelse?
Forældre- og fødselsforberedelse
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
UMV Borbjerg Skole 07/08 Det psykiske arbejdsmiljø.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Velkommen til workshop om EASY-P
Befordring af småbørn og skoleelever. Mødets indhold Velkomst Om formalia Gennemgang af kontrakten Erfaringer og samarbejde Dialog med forældre. Erfaringer.
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Orientering om fremtidig struktur i skolen
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Dialogmøde 17. januar 2011.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Rullende skolestart August 2010.
Præsentation af forårs-sfo
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
I Skolebestyrelsen har vi blandt meget andet arbejdet med sundhedspolitik. I forlængelse af dette arbejde, besluttede vi at sløjfe kakaomælken og har i.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Orientering omkring Budget
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

En sund sjæl ……. i et sundt legeme?

Dagsorden Velkommen Ordstyrer: Carsten Sanden Referent: Susanne Hedegaard Jane Pors gennemgår historikken og mulighederne Afklarende drøftelser i mindre grupper, hvor man kan se nærmere på ruterne, tiden, få ideer til hvordan børnene kan følges i skole, mv. Spørgsmål – opklarende, så vi kan have fornemmelsen af at vi har gennemskuet det hele. Meninger, holdninger, spørgsmål, kommentarer, er der faldgruber vi ikke har set… Jane opsummerer og afslutter aftenen

Udfordring I 2005 besluttede Folketinget at tage befordringsbidraget fra alle med et frit skolevalg Forslaget blev trukket tilbage for elever i folkeskolen, således at det kun gjaldt elever i privat- og friskoler Der laves en overgangsordning for skoleårene 2006-07 og 2007-08, herefter vil den nye aftale gælde

Udfordring – i tal I skoleåret 2005-06 får skolen ca. kr. 270.000 i tilskud I skoleåret 2006-07 får skolen kr. 46.146 I skoleåret 2007-08 får skolen kr. 34.124 I skoleåret 2008-09 kan vi forvente omkring kr. 17.000

Aktion Juni 2006 gennemførte vi en spørgeskema undersøgelse blandt forældrene for at se behovet for buskørsel Sommeren 2006 besluttede vi at bygge tunnelen I september beslutter vi, at buskørslen fortsætter, men forældrene skal dække udgiften (kr. 235 pr. måned). Dette beløb er ikke ændret til dato Møde med forældrene om befordring i oktober 2006 I 2007 bygges først cykelstien til Sjelle og derefter til Skjørring Juni 2007 står tunnelen færdig

Aktion Vi har løbende haft kontakt til kommunen siden vinteren 05-06 med det formål, at vores elever må bruge den kommunale busordning Revisionen af kommunens buskørsel har været forsinket pga. sammenlægningen af kommunerne Det forventes, at der er ændringer for hele kommunen fra skoleåret 2009-10. Der er et større arbejde i gang Skolen arbejder intenst på at blive medtænkt i ny busordning fra 2009-10

Konklusion Vi skal finde en løsning for det kommende skoleår, 2009-2010

Model A En busordning som den nuværende Fordele: Vi beholder vores fleksibilitet for skolen og det høje service niveau Ulemper: Det vil kræve en ekstrafinansiering på kr. 350.000 kr. om året, dvs. kr. 320 pr. måned pr. familie med nuværende priser Færre elever vil bruge cyklen

Model B Sjelle og Skjørring: Alle børn fra Sjelle og Skjørring skal selv gå/cykle i skole

Model B Stjær, Høver og Storring: Alle børn fra Høver, Storring, Stjær kan tage skolebussen

Model B Galten og Rohde: Elever til og med 5. klasse kan køre med bussen Til DfH: der køres fra Østergårdsvej 19 og Smedeskovvej ved kirken (børn fra Rohde står på ved Skjørringvej), ankommer til DfH (8.07) Fra DfH: 3 afgange Elever fra 6. klasse kan ikke køre med bussen Til og fra DfH: eleverne cykler eller tager en betalingsbus til DfH (112 kr. 11,50 pr. klip – er ved skolen 8.08)

Model B Skovby: Elever til og med 5. klasse kan køre med bussen Til DfH: elever skal stå på langs ruten, der køres til Sjelle Kirke (7.48), hvorfra de skal gå til DfH Fra DfH: 3 afgange over Herskind til Skovby Elever fra 6. klasse kan ikke køre med bussen Til og fra DfH: eleverne cykler

Model B Herskind Hede: Elever kan komme med en minibus med opsamling på Hedevej 15 kl. 8.10 med ankomst på skolen 8.20

Model B Fødselsdage: Ved fødselsdage må man ringe og spørge Jørns busser om der er plads til fødselsdagsgæster på den ønskede afgang. Hvis der er plads må børnene køre med, hvis ikke bliver der ikke sat en anden bus ind. Det er de samme aftaler, der gælder for børn i folkeskolerne.

Model B Bruge kommunalt tilbud Fordele: Eleverne får mere motion, større frihed og mere selvstændighed En lille omkostning for forældrene (er endnu ikke forhandlet, omkring kr. 25 pr. måned pr. familie) Ulemper: Vi mister fleksibiliteten ved f.eks. projektuger Vi skal skifte ringetider (8.15/8.20) Der vil blive ventetider om eftermiddagen Udfordring med de mange busser

Konklusion – i tal Pga. øgede udgifter vil skolepengene herefter være på kr. 925 pr. familie uden transport! Model A: + kr. ca. 320 pr. familie pr. måned Model B: + kr. ca. 25 pr. familie pr. måned

Konklusion – i ”sunde sjæle og sunde legemer” Sunde elever der er ”vågne” fra morgenen Mere frisk luft Selvstændige elever Større frihed for eleverne Større mulighed for lege/samværsaftaler