Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Advertisements

Vision Ganløse og Slagslunde Skole
Inddrag nu Kick-off møde
Sundhedsaftaler Dialog og input
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Trivselsgrupper for forældre
Sundhedsprofiler for børn
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Frøslev-Padborg skole
Forældremøder 2010 Egeskovskolen
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøder på Kalbyris
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Dyssegårdsskolens kommende organisering
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Forældremøder på Kalbyris
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Et fagligt løft af folkeskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Målstyret læringsreform
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Børn og unge. Indsatsområder tværgående Dagtilbud/klubSkoleFamilie- og Børnesundhed Alsidig pædagogik Lilla = Børne- og Ungepolitikken Blå = integrationspol.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
AKT på Dybbøl Skolen.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
STC Støttecenter PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning.
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Dagsorden – Hvem tager BURC hånd om? – Hvordan er det gået med udgifts- og aktivitetsudviklingen? – Hvorfor går udgifterne opad nu? – Hvad gør vi nu?
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
SSP ledergruppemøder april 2016
Oplæg om temaer i Klub Ung
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Hvad er vores kommunikationsmål
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning: - skal være med til at løfte områderne i sundhedspolitikken, som vedrøre børn og unge - skal kunne kvalificere og evaluere indsatser/årshjul - skal anvende og vurdere på data om sundhed og trivsel ift. konkrete indsatser i skolen, dagtilbud, klub - skal tage stilling til nye projekter og stå for koordinering/organisering • Trivsels- og sundhedsrådet går på tværs af dagtilbud, skole og klub. • Distriktet finder formanden blandt områdets distriktsskoleleder eller områdeleder for dagtilbud • Børn og Unge bidrager med konsulent til afvikling af distriktets 2 årlige møder i trivsels- og sundhedsrådet. Senest i oktober 2013 skal det første møde i distriktets Trivsels- og Sundhedsråd være afholdt. • Den daglige leder i dagtilbud/i klub bærer ansvaret for at pædagogteamet arbejder ud fra en plan, som har fokus på indsatser rettet mod både børn/unge og forældre. • Klasselæreren bærer tilsvarende ansvaret for at teamet arbejder ud fra en årsplan, som har fokus på både elev- og forældrerettede indsatser. Eks. på udviklingsdrivende på skolerne (skolens AKTere er vejledende ift. fase-/årgangsteams, SSP/klub/Familieafd. understøtter specifikke temaer i årsplanen, skolens PLUC og ressourceteamet skal være med til at løfte behov på skolen og få relevante aktører med på banen. Dette kan ske i samarbejde med - Børn og Unge - Familie- og Børnesundhed - Sundhedssekretariatet - Eksterne (Sex & Samfund, Natteravne etc.)

Eks. på sundhedsgruppe i udskolingen En lærer Læringsvejleder tilknyttet skolens PLUC / eller AKT pædagog (klub), elever, sundhedsplejerske/ tandplejen, samt den leder fra ledelsesteamet, som sidder i rådet. Der lægges op til at distriktet drøfter egen organisering af sundhedsgrupper., da distrikterne er meget forskellige i størrelse. ORGANISERING af trivsels- og sundhedsrådene Klub: Sundhedsgruppe. En pæd. går med i sundhedsgruppen i udskolingen Dagtilbud: Sundhedsgruppe på hver matrikkel. Pædagog fra distriktet er med ad hoc i sundhedsgruppe i basisskolen Distriktets trivsels- og sundheds- råd Skolen: To sundhedsgrupper En i udskolingen og en i basisskolen Strategiske/ rammesættende/organisering af opgaven Sundhedsgrupper planlægger, ideudvikler og omsætte tiltag til årsplaner m.v.

Hvordan bemandes distriktets trivsels- og sundhesråd? ORGANISERING af trivsels- og sundhedsråd Distriktsskolelederen + anden leder fra skolens ledelsesteam SFO-lederen Områdelederen for dagtilbud Koordinerende klubleder i distriktet Ledende sundhedsplejerske (Familie- og Børnesundhed) Overtandlæge (Familie- og Børnesundhed) Konsulent (Børn og Unge) Ad hoc kan elevrådsrep. + forældrebestyrelsesmedlemmer inviteres med fra dagtilbuds- og skoleområdet.