Mesteropgaven - Sådan skriver du den.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Progression i de større skriftlige opgaver:
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Struktur: ”Quiz og byt”
Metode i AT Religion.
Borgernes barrierer for brug af IT
Det Internationale Område Studieområde 3/
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
TERM modellen Introduktion til øvelse
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
(almene målsætninger)
Rasmus Damsø Johansen og Søren Menzer
Velkommen Teknologi historie – 5. Øvelsesgang …Også til Langdon Winner.
Mindre grimt, tak.
Adjunkt Dennis van LiempdSyddansk Universitet KoldingJanuar 2012 Videnkapital, immaterielle aktiver og bankers kreditgivning.
Velkommen Teknologi historie – 1. Øvelsesgang
FC HUSET - et konferencesystem som First Class er li’som et hus, der arbejdes og samarbejdes i. Denne lille Power Point forsøger at beskrive First Class.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
”Du skulle jo gerne ville være derhjemme” Ansvarlighed som nøglen til patientinddragelse Mari Holen Post.doc. ved Center for sundhedsfremmeforskning, RUC.
1 Rekursion og algoritmedesign. 2 Rekursion Rekursiv definition af X: X defineres i termer af sig selv. Rekursion er nyttig, når en generel version af.
Økonomiske kompetencer
Teori, begreber, faglige metoder og undersøgelsesmetode
Karl Henrik Flyums model
Vt-9 kursus program 2. møde
Vt-speciale, 1. Møde program
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Do Artifacts have Politics?. Hvor arrangementet eller designet af et artefakt, har en politisk påvirkning på samfundet. Hvor Artefaktet bogstaveligt talt.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Hanne-Pernille Stax, ph.d
Grundkursus i synopsisskrivning Stine Heger, cand.mag.
Digital literacy Et didaktisk design til 9. klassetrin, med fokus på kommunikation på livsstilsbloggen.
Kommunikation Intern kommunikation
Subjektivitet, Teknologi Samfund
Henriette Lungholt Formidling og metode – uge 47, efterår 08 Mundtlig kommunikation.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 Overordnet Flere gode opgaver De samme fejl går igen.. Alle der har afleveret.
SAGPROSA Begrebet sagprosa kan vi definere som tekster, der vedrører forhold i den faktiske virkelighed, således at forstå, at der i sagprosateksten beskrives.
HVAD ER EN PROBLEMFORMULERING ?
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Synopsis.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Technology as material in design Johan Redström 2005, Design Philosophy Collection Two.
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering15A.1 Eksamen…
SKABELON.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 2: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 5: Fra sætning til tekst.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
SRO SKRIV!.
Sso SKRIV!.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Videnskabeligt projekt
KMA/LMS - logbog.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
SRO SKRIV!.
Præsentationens transcript:

Mesteropgaven - Sådan skriver du den

Tobias Bornakke 1. generation HumTekker Generalist Informatik (AAU) HumTek, Socialvidenskab, Byplanlægning (RUC) Tv-produktion (UCR) Politisk kommunikation og ledelse (CBS) Iværksætter & Partner I Opfindsomhed ApS Jeg ved godt vi ikke har så meget tid, men jeg kan ikke fordrage at undervise hvis vi ikke ved hvem hinanden er.  Kompromiet bliver at jeg ikke for af vide hvem i er.

Et spørgsmål om forførelse … men med andre spilleregler

Tænk det som mad Det handler stadig om at have en opskrift. Hvor mange herinde er blevet forført af en god kok?....Eller en god danser? Begge dele har en god opskrift bag sig og det vi skal lave i dag handler om den opskrift.

Indkøbet

Et spørgsmål om tid Find dine bøger frem Udfyld slemme huller Løb igennem gamle noter Opsumer den seriøse tekst Find dine vigtigste alliancepartnere

Tilberedningen

1) Hvem skal man invitere? Et spørgsmål om stil

1) Hvem skal man invitere? ”Diskuter nogle af de tekniske, økonomiske og sociale problemer, der var forbundet med indførelsen af elektriske belysningssystemer. Brug dette til at eksemplificere nogle af de faktorer, der er bestemmende for den teknologiske udvikling. (Teksterne af David Nye og Vincenti kan med fordel inddrages).”

1) Hvem skal man invitere? ”Forklar og eksemplificer Langdon Winners inddeling af teknologier og diskutere, hvad han mener med, at teknologier kan have ”politiske egenskaber”. Under inddragelse af mindst to andre tekster fra kompendiet efter eget valg underbyg eller kritiser Winners forståelse af teknologier” Hvordan vælger man? Skal man skynde sig? Fortæl Niklas historien

1) Hvem skal man invitere? Forføre er selvsikre og kreative mennesker Brainstorm over pointer eller begreber … og kom så i gang. Fortæl Niklas historien

2) Find dine ingredienser ”Forklar og eksemplificer Langdon Winners inddeling af teknologier og diskutere, hvad han mener med, at teknologier kan have ”politiske egenskaber”. Under inddragelse af mindst to andre tekster fra kompendiet efter eget valg underbyg eller kritiser Winners forståelse af teknologier” ”Forklar og eksemplificer Langdon Winners inddeling af teknologier og diskutere, hvad han mener med, at teknologier kan have ”politiske egenskaber”. Under inddragelse af mindst to andre tekster fra kompendiet efter eget valg underbyg eller kritiser Winners forståelse af teknologier”

3) Forord – Din mulighed for en Pind Censureret

3) Forord – Din mulighed for en Pind Læg din tvivl og usikkerhed frem Forvandle dine antagelser til argumenter ”Jeg gjorde A fordi jeg forstod B” Bonus: Læg din egen disposition fast Kan jeg få et eksempel på at lægge sin antagelser fast? Hvor mange lægger altid en disposition før de starter? Hvor mange sider har man? NB: Kan også placeres sidst i indledningen

Forretten Det her kan godt være at det bliver lidt svært. Gentagelse for min gruppe, men hvis i bare ser ud som om i lige hurtigt faldt over tingene må i gerne svare.

Hvad er tekstens Mål? Læs fra begyndelsen. Inden for det første afsnit vil det komme

”I det følgende vil jeg opridse og illustrere to måder, hvorpå artefakter kan besidde politiske egenskaber” (s. 23)

Hvad er tekstens konklusion? Læs fra begyndelsen. Inden for det første afsnit vil det komme

”Den anden måde foreligger i tilfælde af, hvad der kan kaldes ”teknologier, der i sig selv er politiske”, dvs. Menneskeskabet systemer, der synes at fordre eller være bedste forenelige med særlige former for politiske forhold” (s. 23) ”Den første måde foreligger i tilfælde, hvor opfindelsen, designet og arrangementet af et specifikt, teknisk apparat eller system, bliver til en måde at bilægge en strid på inden for et bestemt fællesskab” (s. 23)

Hvad var alt det forinden? Læs fra begyndelsen. Inden for det første afsnit vil det komme

En million forskellige måder En forret skal give lyst til mere. Problemfelt En million forskellige måder En forret skal give lyst til mere. 1. En nyhed skal være aktuel 2. En nyhed skal være væsentlig 3. En nyhed skal rumme en konflikt 4. En nyhed skal skabe identifikation 5. En nyhed skal indeholde det uventede Bed dem finde eksempler på det i teksten.

Teknologi determinisme (s 22) Social determinisme (s. 22) Teknologisk politik (s. 23) Vi skyder skylden på samfundet og aldrig isenkramet (s. 22, top)

Fortvivl ej det kan være svært!

Hvad kommer efter? Læs fra begyndelsen. Inden for det første afsnit vil det komme

”Med termen ”politik” sigter jeg ovenfor og i det følgende til arrangementer af magt og autoritet i menneskelige sammenslutninger såvel som til de aktiviteter, der finder sted inden for disse arrangementer” (s. 23)

”Termen ’teknologi’ skal i sammenhængen her forstås som alle moderne, praktiske kunstgreb, men for at undgå forvirring foretrækker jeg at benytte flertalsformen ”teknologier” for at angive, at der er tale om mindre eller større stykker eller systemer af materiale af en bestemt slags” (s. 23)

Brug klare definitioner!

Middagen Det her kan godt være at det bliver lidt svært. Gentagelse for min gruppe, men hvis i bare ser ud som om i lige hurtigt faldt over tingene må i gerne svare.

Intenderet/Uintenderet Forklar og eksemplificer Langdon Winners inddeling af teknologier s. 25, grøn overstregning. Dernæst s. 24. Intenderet/Uintenderet

Diskutere, hvad han mener med, at teknologier kan have ”politiske egenskaber” Skæg er fremtiden s. 31

Under inddragelse af mindst to andre tekster fra kompendiet efter eget valg underbyg eller kritiser Winners forståelse af teknologier s. 36 forneden Hold det kort. Hold fokus

Han definere/Han argumentere (man definere) Jeg synes Jeg definere Jeg argumentere Han definere/Han argumentere (man definere) s. 355 Husk Madpyramiden

At-slå-mave Det her kan godt være at det bliver lidt svært. Gentagelse for min gruppe, men hvis i bare ser ud som om i lige hurtigt faldt over tingene må i gerne svare.

Winner (s. 38) Både-og position: Nogle teknologier er fleksible, andre uforanderlige Specifikke konfigurationer af det materielle og de sociale institutioner central Større opmærksomhed – mere stillingstagen!

Andre kan ikke huske alt dit lort Undgå at nøde! Konklusion Andre kan ikke huske alt dit lort Undgå at nøde! Bed dem finde eksempler på det i teksten.

Desserten

Mulighed for selvstændighed Perspektivering Skal åbne op Mulighed for selvstændighed Man kan sagtens have en god middag uden dessert Umm…. Rester! - Åbner dine konklusioner op for noget nyt? - Er der et problem med dit arbejde Bed dem finde eksempler på det i teksten.

Analyse (tekstnærhed!) Diskussion Konklusion Perspektivering Strukturer! Forord Indledning Problemformulering Analyse (tekstnærhed!) Diskussion Konklusion Perspektivering Hvor mange sider har man?

Tak for denne gang!