HOP-IN (Hands On Production – Innovation New Ideas)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Forældrearrangement om folkeskolereform
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Et væksthus for børn og voksne
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Lærerprofessionen.
Lars Olsen, journalist og forfatter
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
Reformmesse på Sofiendalskolen
Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul
International Linje.
Skolereform august 2014………………
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Folkeskolereform Version 1.0
Inspiration til reformarbejdet
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Højmeskolens Ungestrategi
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Hvordan lykkes det at få de unge fra folkeskolen videre til en ungdomsuddannelse og til at gennemføre en ungdomsuddannelse? Hvordan sikrer vi, at de unge.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Højmeskolens Ungestrategi August Vi laver strategien som en film om en terning.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
10.CenterViborg Den individuelle 10CV – og stadig høj prioritering af fagligheden, studiekompetencerne, afklaringen, læringsmiljøet og fællesskabet Nyt.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Regeringens globaliseringsudspil
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
24. april 2012 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Nye veje i folkeskolens overbygning – kommuner er i fuld gang Hotel Pejsegården.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Formål Struktur/organisering Fysiske rammer Indhold/pædagogik/læringssyn Samarbejdspartnere Handleplan.
PI-modellen: fra Projektidé til Innovation
Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Highlight anden linje i overskriften ved at markere ordet(ene) og vælge Overskrift-fonten VIA Type Office regular Vælg layout/design 1. Højre klik udenfor.
Uddannelsesvejledningen i 8. klasse Brøndbyvester Skole Ved UU-vejleder Henrik Brøsti Jørgensen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Evaluering af valgfag I NOrd
Masterplan for Uddannelse og Job
Helene Græsdal Thomsen & Lise Wich Marselisborg Gymasium
Hvordan samarbejder vi med grundskolen om det praksisnære?
UU-Øresund Rammer for centerets varetagelse af undervisningen i UEA
Formål og rammebetingelser
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Præsentationens transcript:

HOP-IN (Hands On Production – Innovation New Ideas) Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul Når alle i kommunen giver noget af sig selv til UEA HOP-IN (Hands On Production – Innovation New Ideas) Hedensted kommunes målsætning – førende produktionskommune Erhvervspolitik afspejles i UEA-undervisningen Tværgående samarbejde: skoleafdelingen, ungdomsuddannelser, virksomheder, videregående uddannelse, erhvervsafdelingen Kommunens 7. årgang samlet på ét sted (Dansk Produktionsunivers) 700 elever fra 28 7. klasser 24 virksomheder 608 elever / 28+ lærere 1500+ messedeltagere

De fem F’er i praksis Læring i fællesskaber virker Mange elever bliver ”tændte” af at få fingrene i praksis Udsatte elever blomstrer, når der stilles forventninger fleksibiliteten er altafgørende for udsatte elevers udbytte Vi kan få (næsten) alle elever med, når deres indsats gør en forskel F

Indtil videre og næste skridt… Den åbne folkeskole i praksis Balanceret fokus på EUD Intentioner om differentiering Evaluering til brug i næste ombæring Bedre grundlag for skole-erhverv samarbejdet Det praktiske element skal styrkes Effektmåling på den korte og den lange bane (på alle leder og kanter)

Vores evaluering…

Vi vil gerne spørge… Hvordan vi kan videreudvikle det gode samarbejde med virksomhederne, så vi kan udnytte det i andre UEA-sammenhænge (fx skolernes egne samarbejdsbehov)? Hvordan vi kan forbinde skoleverdenen og erhvervslivet således at de udvikler et fælles kommunikationsgrundlag for samarbejdet i UEA-undervisningen?