Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv."— Præsentationens transcript:

1 Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv. Kursister har det svært med et fag som naturvidenskabelig faggruppe, men skolen har ved særlig indsats formået at hæve gennemsnittet i dette fag. Spændvidde i kursisternes alder og erfaringer har tidligere været betragtet som en fordel, men det kan også give store konflikter på hold. Skolen har ikke kunnet differentiere på toninger – alle vælger almen hf. I stedet afprøves aldersdifferentiering. I år er der god erfaring med en 24+klasse. Databankens tal passer ikke med skolens egne tal, fx vedr. karaktergns. Derfor svært at arbejde ud fra databasens oplysninger.

2 Vigtige spørgsmål til skolen Skræmmer større krav og mere konsekvens i f.eks. naturvidenskabelig faggruppe nogle af kursisterne væk? Når man kan løfte i NF, har I så overvejet, hvordan man kan løfte i andre fag? Hvordan forsøger I at motivere kursisterne, gør I en særlig indsats for dette? Har I dyrket talenterne? Har I haft fokus på at udvikle undervisningen med f.eks. nye arbejdsformer og lignende? Arbejder I med at styrke kursisternes studiekompetencer?

3 Skolen vil arbejde videre med Skolen vil begrænse frafaldet. F.eks. vil man gerne tage fat i kursisternes uddannelseserfaringer allerede ved optaget, således at man kommer på forkant med mistrivsel. Man vil gerne videreudvikle introduktionsforløbet i 1. hf og arbejde generelt med det første halve år som optræning. Skolen vil arbejde videre med at differentiere allerede ved oprettelsen af hold i voksen- og ungeklasser. Ny skole tages i brug i oktober, og her fordrer indretningen dagligt brug af åbne læringsrum Pædagogisk brug af it har høj prioritet generelt men også specifikt i relation til udnyttelsen af åbne læringsrum i det nye hus.


Download ppt "Hovedudfordringer Fravær og frafald er en hovedpine. ”Second chance-kursister” er ofte utrænede i forhold til god skolegang, døjer med mistrivsel osv."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google