Et teamprojekt Uddannelsesteam C

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Arbejdet med ICF på Kommunikationscentret i Hillerød ?
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Når uddannelse, udvikling og god sygepleje går hånd i hånd.
Kandidaten i klinisk praksis
Læring i Multikulturelle Kontekster
Undervisningsplanlægning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
HHX Grundforløbet 2005 Team B Portfolioevaluering
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
BGs evalueringsstrategi
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Opgaven jeg fik stillet
Ergoterapeutuddannelsen – informationssøgning  Bibliotekets tilbud  Samarbejde – uddannelse og bibliotek  Informationssøgningsundervisning på ergoterapeutuddannelsen.
Red Barnets frivillignet
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Klasseledelse og cooperativ learning
Sygeplejeruddannelsen
for elever i komplicerede læringssituationer DPU, Aarhus Universitet
Rammeforsøg på TEC-HTX Studietid Formål At skabe større sammenhæng mellem uddannelsestid og elevtid At øge lærertilstedeværelsen sammen med eleverne At.
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Velkommen til Absalonskolen i Holbæk
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Førledelse i CBUS. 2 ▪ Førledelse  Institutionslederkredsen besluttet i efteråret 2008 at arbejde med.
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Gefion Gymnasium – Fusion Susanne Rydahl Torp og Annegrete Larsen
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Selvevaluering af it i undervisningen på skolerne i Aalborg
Klar til selvevaluering Inspirationsmateriale til en pædagogisk dag.
Generel introduktion til EC
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Professionsuddannelser og læremidler
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Velkommen til valgfaget: ”Kliniske retningslinjer – kvalitetsudvikling herunder implementering, sundhedsinformatik og evidens Udarbejdet af Lea D. Nielsen,
Det Internationale Område DIO  En samling materialer – udarbejdet individuelt eller i gruppe -, der dokumenterer din læreproces, din faglige udvikling,
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Ny Fælles Naturfagsprøve
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
LINK Camp 2012 Helle Karina Pedersen Uddannelseschef EAL.
AKT på Dybbøl Skolen.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Hvordan bruger vi metoden
CLARA Projektbeskrivelse
Landemærket 11, - den 25. januar 2017
Skolepraktikinformationsmøde Mandag d. 12. marts 2018
Produktion af PBL-forløb – fokus på rammer og strukturering
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentationens transcript:

Udvikling af anvendelsen af den digitale portfolio på modul 7 i Sygeplejerskeuddannelsen, Vejle Et teamprojekt Uddannelsesteam C Henny Gade, Grethe Sørensen, Anni Johansen, Susan Lejsgaard, Anne Mette Felsted Rasmussen og Susanne Mariussen

Baggrund for projektet Team C har bl.a. ansvar for planlægning og afvikling af modul 7 Modul 7´s overordnede fokus er på interaktioner og relationer Følgende fag indgår på modul 7: Sygeplejeteori Obstetrisk - pædiatrisk sygepleje Psykiatrisk sygepleje Psykologi Pædagogik Kommunikation Farmakologi

Baggrund for projektet Modul 7 er planlagt og gennemføres ud fra PBL, hvor de studerende arbejder med tre forskellige cases (casebeskrivelse, film, autentisk fortælling). Casearbejdet foregår i grupper med vejledning På Fronter er der oprettet 1 mappe til hver gruppe – denne mappe er underdelt i to mapper studerende-lærermappe og studerende – studerendemappe. Studerende – lærermappen (her lægger lærer materialer til de studerende og de studerende kan henvende sig til læreren med spørgsmål m.m.) Studerende – studerende (her lægger grupperne deres casearbejde ind – fungerer som videnstank for alle studerende)

Teamets erfaringer Vores erfaringer fra to hold er, at de studerende generelt er flittige til at lægge materialer i studerende – studerende mappen. Det svinger dog noget fra gruppe til gruppe. Materialerne der lægges ind er næsten udelukkende referater af tekster – ofte anvendes teorierne ikke refleksivt i.f.t. casene – og de studerende er meget usynlige. De studerende henvender sig ikke i studerende – lærermappen (de studerende har ikke behov, da de følges tæt i forløbet med vejledning, udtrykker de)

Teamets erfaringer Teamet har på baggrund af vore erfaringer ofte diskuteret, hvordan vi kan få de studerende til at anvende Fronterrummet mere refleksivt – en udvikling af den digitale portfolio vil fremme de studerendes læring. De studerende har givet udtryk for, at Fronterrummet på modul 7 er det mest overskuelige, de har stiftet bekendstskab med under sygeplejestudiet. Strukturen i Fronterrummet er derfor god og værd at bevare.

Selvevaluering 5 studerende fra hold 2008D har afviklet selvevaluering Tovholder har afviklet selvevaluering Evalueringerne synes at bekræfte nogle af de indledende betragtninger

Formål med projektet At videreudvikle anvendelsen af portfolio på modul 7, således at portfolio kan medvirke til at fremme den studerendes læring.

Mål med projektet At undersøge portfoliotankens muligheder og begrænsninger ved hjælp af litteraturstudier At diskutere portfoliens styrker og svagheder på teammøder (dette sker på baggrund af få udvalgte referencer og vore erfaringer) At udarbejde evt. forbedringer eller forenklinger i den anvendte portfolio på modul 7 At afprøve og evaluere evt. ændringer i portfolio på modul 7 på to hold

Plan for projektet Der afvikles selvevaluering med 5 studerende på hold 2008D januar 2010 Der afvikles selvevaluering af lærer (tovholder) januar 2010 Disse selvevalueringer danner sammen med teamets erfaringer baggrund for projektbeskrivelsen Projektbeskrivelsen udarbejdes i februar 2010 og diskuteres på teammøde i marts 2010 Litteratursøgning og udvælgelse af få tekster forår 2010 Diskussion af tekster på teammøder sommer 2010 – efterår 2010. Teamet udarbejder ændringsforslag. Ændringsforslag implementeres og afprøves på to hold på modul 7 – forår og efterår 2011 Dialogbaseret evaluering med de to hold 2012 Efterfølgende foretager teamet professionel evaluering i 2012

Resultater Tja……..dem har vi ikke så mange af endnu, men vi er da i gang – vi skal til at udvælge referencer og diskutere disse. Vi har fundet ud af, at strukturen i Fronterrummet på modul 7 er god og overskuelig. Strukturen kan måske være/blive en skabelon for hele Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle.