3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

TPG handleplans-skema
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Energi- & Vandværkstedet
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
1 Innovation i AT i 2g på Fjerritslev Gymnasium Branding (2.22) Fremtidens by ( )
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Storyboard fra …. Kommune/team
3-timersmøde 2010 Børneafdelingen Hvad gør vi godt: •Feedback og supervision i Børnemodtagelsen og Børneambulatoriet. •Enkelte yngre læger er kontaktpersoner.
Darum skole 4. november 2013.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Stress og ledelse.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Konsensusprocessen.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Karl Henrik Flyums model
At udforske sin egen praksis
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
Vejlederens kommunikation
Hvad er et opmærksomhedspunkt?
Introduktion til Det Praktiske Projekt
Mange bække små…. Hvad gjorde vi i med. afd.? Inventering Foråret 2013: Fokus på kontrolbesøg Foråret 2014: Fokus på forhindringer, som sætter begrænsninger.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Instruktion til mødeledere
3-timersmødet 2017.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Vejledende tider for 3-timersmøde
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
3-timers møde Aarhus Universitetshospital 2017
Vejledende tider for Velkomst v/mødeleder – 5 minutter
Instruktion til mødeledere
De pårørende i beslutningsrummet
3-timersmødet 2017.
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
Hvordan får jeg indflydelse?
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
"De er jo så søde alle sammen"
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Fortæl din makker hvad dine vigtigste arbejdsopgaver er.
Årshjul – udviklingsprojekter i sygeplejen 2017
3-timersmødet 2018.
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
Introduktion og instruktion
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet skal i fokus og at der skal samarbejdes i teams. • Du har som yngre læge mulighed for at indgå i teams i mange sammenhænge – og du har et ansvar for at patientens forløb bliver så optimalt som muligt. • Vi vil gerne have fokus på de læringsmuligheder dette giver for dig - og for det personale du samarbejder med.

Program for 3-timersmøde 1.Velkomst v/mødeleder 2.Præsentation af formål og forløb samt valg af referent 3.Status siden sidste 3-timersmøde drøftes. Skema ”Status siden sidst” udfyldes i fællesskab 4.Instruktion 1 og Individuelt arbejdsark udleveres 5.2-mandsgrupperne arbejder 6.Pause 7.Instruktion 2 og Gruppeark udleveres mandsgrupper arbejder. Gruppeark udfyldes og indsamles af mødeleder 9.Plenum, hvor Fællesreferat 1 og Fællesreferat 2 udfærdiges i fællesskab Efterfølgende sørger mødeleder for indberetning via online skemaer Version 26-september-2013

Instruktion 1OBS. positiv tilgang! Gå sammen to og to. Først bruger I 5 min. hver for sig til at reflektere over nedenstående spørgsmål (nedskriv små sætninger, der kan illustrere dine svar på det individuelle arbejdsark). Herefter interviewer I hinanden i 2 x 10 min: 1.Når du tænker tilbage på din tid i den afdeling, du er i nu – hvilke 2-3 gode læringsoplevelser vil du så fremhæve i forhold til det at arbejde i teams – og det at følge og optimere et patientforløb? 2.Hvad gjorde du og hvad gjorde andre (ledelsen, den uddannelsesansvarlige overlæge, din vejleder, den uddannelseskoordinerende yngre læge, andre kolleger og samarbejdspartnere), der bidrog til, at det blev til gode oplevelser? 3.Har du forslag til ændringer, som kan medvirke til at styrke uddannelsen af den enkelte yngre læge og forbedre team-samarbejdet og patientforløbene? 4.Hvilken effekt vil ændringerne få? Version 26-september-2013

Instruktion 2 Gå sammen med andre par: (såfremt I kun er få læger i afdelingen, kan dette foregå i plenum, men det er vigtigt, at gruppearket udfyldes) 1.Fortæl om din makkers gode og mindre gode oplevelser, om forslag til ændringer, der vil gøre en forskel, samt mulige effekt, hvis ændringer gennemføres. Husk fokus på læringsmulighederne i forhold til teams og patientforløb. 2.Formuler i gruppen jeres fælles oplevelser (gode og mindre gode) omkring uddannelsen. Nedskriv på vedlagte Gruppeark. 3.Formuler gruppens forslag til ændringer, der vil gøre en forskel, eller som I formoder vil gøre det. Hvilke mulige effekter forventer I? Nedskriv på vedlagte Gruppeark. 4.Forbered jeres fremlæggelse i Plenum. Version 26-september-2013

Instruktion 3 Husk fokus på læringsmulighederne i forhold til teams og patientforløb. Når Fællesark 1 og 2 skal udfyldes er det vigtigt, at I er opmærksomme på de forskellige niveauer: ● Hvad kan I selv gøre? (alt hvad der kan gøres i egne rækker, er vigtigt at få med) Dette anføres i Fællesark 1. Her skal også anføres forslag til initiativer, som I gerne vil være ansvarlige for, men som kræver involvering af ledelsen og seniore lægekolleger. I så fald skal det også anføres i Fællesark 2 (evt. blot med stikord og henvisning til forslag nr.) ● Hvad håber vi, at andre tager fat på/hjælper med? Dette anføres i Fællesark 2. Version 26-september-2013