Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Finsenscentret den 25. marts 2014
Advertisements

Pårørende-professionel relationer
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Afdeling for Specialfunktioner
Brugerdeltagelse - for alvor? Pernille Jensen og Klavs Serup Rasmussen Konference om brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri 26. August 2013.
Psykoedukation til unge i OPUS
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Tre nye tilbud til patienter i Nord
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Ringbo- projektet Præsentation ved Marie Høgh Thøgersen Ph. d
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Jeg har levet med en diagnosticeret psykisk sygdom siden 2005, og har været gennem meget
Metoder til organisatorisk brugerinddragelse
Dialogforum Stolpegård
Samarbejde mellem RHP og socialpsykiatriske botilbud i KK vedr
Organisatorisk brugerinddragelse
Mad, Måltider og Pædagogik
FOKUSOMRÅDEUDFORDRINGBEDRE SERVICE Service på biblioteket Vi vil gerne se om kunderne synes vi giver en god service. Biblioteket får besøg af ca. 20 mennesker.
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Information om akkrediteringsbesøget 2005 V/ leder/kvalitetskoordinator, navn.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatrisk patient Frederiksberg Kommune og Psykiatrisk Center Frederiksberg Oktober 2011 – maj.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Data fra 1. januar 2010 til 30. juni / 30.sept 2011
LUP – Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Nyt koncept for LUP 2014.
Medicinering af beboere på botilbud
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Brugerdeltagelse i psykiatrien
Recovery-mentor projektet
Samarbejde med praktiserende læger
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Strategi for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri v. Louise Holm, programleder for brugerdeltagelse i Region Hovedstadens Psykiatri.
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
At være pårørende – håb og muligheder
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Tryghed ved udskrivelsen
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.
© Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland Resultater fra 3. runde af Distriktspsykiatriundersøgelsen Patienter og pårørende 2020.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
Driverdiagram – Sikkert patientflow – Øget patientsikkerhed ved indlæggelse og udskrivelse – Patienter indlagt > 48 timer udskrives før kl. 12 Ortopædkirurgisk.
Introduktion til LUP psykiatri 2017
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Hvad er Recovery? Snak sammen to & to.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Psykoedukation Workshop 4:
Dialogforum Vil du være med til at præge Psykiatrisk Center Amager – så meld dig ind i centerets Dialogforum. Du er også velkommen at dele dine input.
Inspirationsworkshop med fokus på
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Introduktion til LUP Psykiatri 2019
Introduktion til LUP Psykiatri 2019
Præsentationens transcript:

Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere Oplæg v. Klavs Serup Rasmussen Projektleder og tidligere psykiatrisk patient Lisbeth Böttzauw Psykolog, Psykiatrisk Center Hvidovre

Hvem er vi

Udskrivningsguiden er: • En håndbog, der støtter patienten under indlæggelsen • Et samtaleredskab – der tager udgangspunkt i patientens sprog og situation • Også for personale og pårørende. Udskrivningsguiden skal udleveres til alle patienter der er indlagt på et psykiatrisk afsnit i Region Hovedstaden i mere end 7 dage

Hvad gør projekt Din Gode Udskrivning • Aktiviteter på centrene i RHP (2014): – Personalemøder – Workshops • Evaluering af guidens betydning (2. halvår 2014) • Færdiggøre og forankre guiden (2015)

Projekt Din Gode Udskrivnings formål At indlagte patienter i Region Hovedstadens Psykiatri: • Systematisk og konsekvent informeres om, hvad der skal og kan forgå i forbindelse med en udskrivelse og perioden efter • Selv arbejder aktivt for at komme sig efter alvorlige psykiske problemer og genskabe hverdagen

Organisatorisk samarbejde • Patientens personlige mål for behandlingen • Hvad ønsker patienten, at behandlingen skal muliggøre/bidrage til? – På kort sigt – På længere sigt Region Hovedstadens Psykiatri lancerede sin brugerdeltagelsesstrategi i marts 2014

Patienternes udsagn om Udskrivningsguiden og workshoppen • ”Rigtig rart, at det var tidligere patienter, fordi det er svært at forholde sig til fremtiden nu”. • ”Jeg skal jo hjem igen, selvom jeg synes, det er svært. Det gør det lettere at forholde sig til nu”. • ”Rart at snakke om det sammen med andre og dele tanker”. • ”God måde at forholde sig til et svært emne”.

Personalets kommentarer om Udskrivningsguiden og workshoppen • ”Udskrivningsguiden er med til at give et fælles sprog for et svært emne” • ”God måde at komme i dialog med patienten om udskrivelse” • ”Den gode udskrivelse bliver et fælles projekt for medarbejder og patient” • ”Recovery bliver automatisk en del af kulturen og arbejdet med Udskrivningsguiden, når det er personer med patienterfaringer”

Ideer til det videre arbejde med udskrivningsguiden på afsnit 801, PCH • Udskrivningsguiden et fast punkt i psykoedukations-gruppen • Udskrivningsguiden som en fast del af fredagsundervisning, 1 gang i kvartalet med besøg af projektgruppen • Udarbejde relationskortet som en fast del af behandlingen • Vigtigt at fokusere på udskrivelsen tidligt i indlæggelsen • Arbejde med udskrivelse i udarbejdelse af behandlingsplanen

Relationskortet, Udskrivningsguiden

PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING - inddragelse og recovery i psykiatrien • Arbejder for gode udskrivninger i psykiatrien - gennem tæt samarbejde mellem medarbejdere, brugere og pårørende. • Støttes af Trygfonden • Drives af bruger- og pårørendeforeninger i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri • Projektet og guiden er skabt af brugere, pårørende, psykiatere, sygeplejersker m.fl. • Besøger centre i RHP i 2014 (evt. 2015) • Evaluering i efteråret 2014