Møde med klasserådsrepræsentanterne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Østervangsskolen 2010.
Advertisements

Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
8. december 2010 på Egegård Skole
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Forældremøde på Stestrup Skole
A RBEJDSPAPIR, ALMENNETVÆRKSMØDE 12. SEPTEMBER Nu får du travlt!
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Implementering af folkeskolereform
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Frøslev-Padborg skole
Valgmøde mandag d. 19. maj Skolebestyrelsens sammensætning • 7 forældrevalgte medlemmer (4 år) • 2 medarbejderrepræsentanter (1 år) • 2 elevrådsrepræsentanter.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
HØJELSE SKOLE.
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Invitation til skolebestyrelserne
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Dragør Skole Syd & Nord Jerrik Walløe Præsentation af sig selv.
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Kontaktforældremøde 23. april 2007
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereform 2014.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
Velkommen til fælles Informationsmøde
Forældreansvar - vigtig rolle
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Tove Ditlevsens Skole Udbygning til fire spor specialklasse samt etablering af 100 fritidspladser.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Årsberetning 2012 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen Årsberetning 2011 Skolebestyrelsen Bavnehøjskolen, Trine Persson.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Oplæg Viborg Kommune 12. maj Steffen Lawaetz
Tidsplan 1 ProcesMedarbejdere/ledere/forældrePolitisk niveau Marts19: Skriftlig orientering til involverede ledere Uge : Samtaler med ledere 16:
Vision mission værdier handleplaner
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Årgangsforældremøder Skovgårdsskolen Det gode samarbejde Skolebestyrelsen: Beskæftiger sig med principperne for skolens virksomhed Skolelederen:
Velkommen til Skolen ved Sundet
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Fusion mellem UCC og Metropol
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolebestyrelsens årsberetning
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Møde med klasserådsrepræsentanterne Tirsdag den 31. maj

Dagsorden for mødet med klasserådsrepræsentanterne den 31. maj 2011 kl Velkomst ved formanden for skolebestyrelsen Steen Elkær-Hansen Aktuel orientering fra arbejdsgrupperne og arbejdet med fusion af Dragør skole og Nordstrandskolen ved skoleledelsen og næstformand Sven Norup Status og opfølgning på arbejdet med gensidige forældreforventninger i klasserne. Konkret udmøntning af pejlemærker med udgangspunkt i forslagene fra mødet den 1. februar.

Kommunalbestyrelsesmøde den 27. januar 2011 Beslutning: At fusion mellem Skolen ved Vierdiget og St. Magleby Skole, og fusion mellem Dragør skole og Nordstrandskolen blev godkendt med ikraftræden pr. 1. august 2011. At ledelsesstrukturen for de 2 nye skoler blev godkendt. At fusion af skolebestyrelserne blev godkendt, med nyvalg til ny skolebestyrelse i foråret 2012 med tiltrædelse 1. august 2012. At udbygning af skolerne besluttes, når den økonomiske situation er afklaret. Forventet afklaring på kommunalbestyrelsesmødet den 9. juni

Ledere og ledelsesteam på skolerne På kommunalbestyrelsens møde den 5. april 2011 blev det besluttet at ansætte følgende som skoleledere pr. 1. august 2011 på de to nye skoler. Nordstrandskolen/Dragør Skole: Carsten Dinesen Maass, Skoleleder Anni Scheye, viceskoleleder Dorte Rüssel, viceskoleleder Rene Bojsen, SFO-leder Konsulent, Birte Rosendal

Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2011 Besluttede: 1. Indførelsen af SFO i Dragør Kommune pr. 1. august 2011. 2. Tids- og procesplanen: a. at skoleåret 2011/12 skal benyttes til at etablere fælles identitet på de fusionerede skoler og enhederne i de to SFO’ere. b. at udvikling af samarbejde mellem lærere og pædagoger påbegyndes i skoleåret 2012/13. c. at skoleåret 2013/14 har fokus på implementering af en række samarbejdsprojekter på tværs af faggrænserne mellem lærere og pædagoger.

Status for arbejdet i arbejdsgrupperne Styringsgruppen Pædagogisk følgegruppe Behovsgruppen Fusionsgruppen Drøftelser mellem skolerne på ledelsesplan www.dragoer.dk Strukturændringer på børne- og ungeområdet

Fusionsgruppernes arbejdsopgave Kommissorium vedtaget den 24 Fusionsgruppernes arbejdsopgave Kommissorium vedtaget den 24. februar 2011 Grupperne er ansvarlige for at udarbejde principperne for fusionen både i forhold til fusionen mellem de to skoler og for etableringen af SFO.   Hver af de to fusionsgrupper skal i starten arbejde med: Udarbejde principper for de to fusionerede skoler til én skole og de fire fritidshjem til én SFO i forhold til ledelserne, medarbejderne, børnene og forældrene. Gruppen har til opgave at udarbejde en strategi for etablering af en ny kultur både på skolen og i SFO’en i forhold til alle de involverede parter. Efter etableringen af de to nye skoler 1. august 2011 vil fusionsgrupperne skulle fungere som tænketanke for ledelserne i de nye skoler og SFO’er.

Den videre politiske proces KB fastlægger nyt navn: De tre udvalgte navne for den nye skole Nordstrand/Dragør er indstillet af navnepanelet således: a. Ndr. Dragør Skole b. Ny Dragør Skole c. Dragør Nordskole Navnet: ”Dragør skole” valgt på KB den 26. maj

Næste trin i den politiske proces Kommunalbestyrelsen drøfter på baggrund af de indkomne tilbud og projektforslag fra Arkitema Architects den 9. juni planerne for skolernes fremtid. Der udarbejdes forslag for udbygningen af både 3 og 4 spor på Nordstrandskolen og St. Magleby skole. Arkitemas overslag for Nordstrandskolen: 3 spor/SFO: kr. 24.93.6519 4 spor/SFO: kr. 69.650.752 Arkitemas overslag for St. Magle by skole: 3 spor/SFO: kr. 56.159.398 4 spor/SFO: kr. 104.390.966

3 sporet model

Styringsgruppens pejlemærker Sikre et nyt fælles værdigrundlag for Dragør skolevæsen. sikre, at de to nye skoler får implementeret en ny ledelsesstruktur ,hvor SFO-lederne integreres som ligeværdige i ledelsesteamet. sikre ligeværdighed mellem de fusionerede skoler på alle niveauer – ledelsesmæssigt, personalemæssigt og med hensyn til elever og forældre sikre, at der iværksættes tiltag, som resulterer i, at der etableres en fælles kultur på de to nye skoler sikre, at der over de kommende år arbejdes målrettet med at optimere relationen mellem skole og fritid til gavn for det enkelte barn og etableres et gensidigt forpligtende og ligeværdigt samarbejde mellem pædagoger og lærere sikre, at den fysiske udbygning af de to nye skoler sker på en måde, så den understøtter Dragør skolevæsens værdigrundlag og visioner for det fremtidige pædagogiske virke på skolerne  

Vores vision Det er vores ønske, at vi med alle vore kompetencer og roller kan finde et samlende spor så fusionen kan opleves som et udviklingspotentiale for vore børn og medarbejdere mod nye pejlemærker og nye horisonter. Vi skal sætte kurs og fart og bruge den viden og erfaring, som er opsparet på vore skoler og institutioner til at skabe en ny kultur i samarbejdet mellem vore skoler og institutioner. Carsten Maass, Anni Scheye, Dorte Rüssel, Birte Rosendal og Rene Bojsen

Skolens værdier Grundværdier for alle på Nordstrandskolen Faglighed   Faglighed Engagement Dialog Trivsel Ansvarlighed Tolerance Være elev, lærer eller forældre på Nordstrandskolen

Konklusioner fra klasserådsmødet den 1. februar 2011 Forventningerne til forældrene er, at de hjælper eleverne med at de Møder før klokken ringer. Har fået nærende og sund morgenmad. Har madpakke med eller har mulighed for at få en god frokost. Har pakket skoletasken med dagens bøger, penalhus og gymnastiktøj . Møder udhvilet. At forældrene har skabt de optimale vilkår for undervisningen på skolen ved at de: Holder sig ajour med ugeplaner og skoleintra. Tjekker og snakker med deres børn om lektierne. Har skabt grobund for, at barnet har respekt for lærernes undervisning. Understøtter en klassekultur, hvor skolearbejdet er vigtigt.