Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Finsenscentret den 25. marts 2014
Advertisements

Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
IKV i den politiske kontekst
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
EU Socialfondsprojektet
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Styringskrav for jobcentre
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Erfaringer med metoder til at få mennesker med psykisk sygdom i beskæftigelse v/Tommi Strandgaard, direktør, Jobcenter Østdanmark.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
Et bredt samarbejde gør forskellen! Partnerskabsaftale ml. A-kasserne og Mariagerfjord Kommune om indsats på beskæftigelsesområdet Erfaringer der virker.
Erfaringer om, hvad der virker i indsatsen mod langtidsledighed Jobcenter Roskilde, Anne Haarløv, April 2013.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
FORSTÆRKET INDSATS FOR UDFALDSTRUEDE I AC OG FTF A- KASSERNE Politik og Praktik - om beskæftigelsesindsatsen i Midtjylland 10. februar 2012 Jobcenterchef.
Kontaktgruppe-seminar D. 29. oktober 2008 Golfhotellet, Viborg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Beskæftigelses- og erhvervspolitikken i Skanderborg Kommune Konference 26. januar 2012 Det Regionale Beskæftigelsesråd Tale ved Borgmester Jørgen Gaarde.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ministermål 3 og 4. Udfordringer og strategier v/ Kirsten Thomsen, BRHS Seminar om Beskæftigelsesplan 2014.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
”Forebyggelse af langtidsledighed og en indgang” Erfaringer og samarbejde mellem Jobcenter Silkeborg og lokale a-kasser V/Daniel Bomholt og Poul Andersen.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
PKU-kurser med jobtræningsforløb
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Marselisborg rapporten
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Virksomhedspulje til bedre match
Status for branchenetværk
Præsentationens transcript:

Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet KORA Temadag d. 8. maj 2014 Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet Pipfugle-kurser eller aktivering der virker? Et bredt samarbejde gør forskellen!

Partnerskabsaftale - aftale indgået med 12 LO a-kasser i Mariagerfjord Kommune siden 2009 Aftalen indeholder fem centrale ydelser: Hurtig afklaring af og hjælp til den ledige med oprettelse og udvikling af CV’et og vejledning vedr. jobåbninger, uddannelse, efteruddannelse, kurser m.v. Intensiv jobformidling baseret på a-kassernes faglige ballast og indgående branchekendskab. Fremrykket jobformidling ved første varslinger fra virksomhederne i tilfælde af massefyringer. Rådighedsvurdering og kontaktsamtaler hos a-kassen indenfor den første ledighedsperiode. Der sker en løbende koordinering af CV-samtaler, rådighedsvurdering og jobsamtaler A-kassen hjælper den ledige med at udarbejde input til jobplanen Der foretages en vurdering af den lediges kompetence- og uddannelsesbehov, som kan munde ud i anbefaling om uddannelsesforløb, afklaringsforløb, støtte m.v.

Bredt samarbejde Tidlig og koordineret indsats Én indgang for den ledige – ingen skal løbe i spidsrod mellem jobcenter og a-kasser A-kassen afholder kontaktsamtaler med den ledige i første ledighedsperiode Fælles rundbordssamtale ved forebyggende indsatser og akutindsatser for at undgå langtidsledighed Løbende dialog med virksomhederne, a-kasserne og jobcenteret om mangel på lokal arbejdskraft, behov for opkvalificering eller risiko for virksomhedslukninger og lignende

Resultater af samarbejde Uddannelse af ufaglærte (Kilde: Danmarks Evalueringsinstitut)

Resultater af samarbejde Fald i langtidsledighed (Kilde: Jobindsats)

Tiki-taka filosofien - et billede på det gode samarbejde… Kilde: Ophavsmand Guardiola, tidligere cheftræner for FC Barcelona og nu for Bayern München Sæt holdet – alle positioner er med fra start Hver enkel spiller tager ejerskab og holder på bolden til rette åbning Med korte afleveringer føres bolden gennem forskellige kanaler frem mod målet Alle positioner er med og samarbejder om vejen frem mod mål Den ledige tager selv det afgørende skud og fører bolden i mål – målet er at komme i job

Virksomhedstilpasset og særlig tilrettelagt uddannelse Vi tager udgangspunkt i de lokale behov, som virksomhederne har Vi planlægger kurser med henblik på, at den ledige kommer i job efterfølgende – fx korte opkvalificeringskurser af 12 ugers varighed og praktik i de virksomheder, hvor de efterspørger arbejdskraft Potentielle arbejdsgivere, professionelle kursusudbydere (fx VEU, AMU)og jobcenteret skal være med i processen helt fra start og samarbejde om at lave og afvikle kurset 50% succesrate medfører nye kurser. Hvis ikke det virker så stop kurset og opret nye kurser indenfor andre brancheområder. Der skal være effekt!

Er det vigtigt at kunne læse, skrive og regne? I Mariagerfjord integrerer vi test i alle tilbud til ledige Alle bliver testet Vi integrerer undervisningen i aktiveringskurserne så læse-, skrive- og regnefærdighederne målrettes den branche, som den ledige uddannes til at komme ud i Det skal give mening for den ledige!

Virksomhedstilpassede kurser som har skabt effekt Norgesprojektet (Metalområdet, Offshore, pædagoger til børnehaver og butikspersonale til JYSK) 215 ledige er kommet i ordinær beskæftigelse gennem dette projekt IT-projektet Opkvalificering og certificering af ledige indenfor it-systemet Citrix på baggrund af et specifikt behov fra erhvervslivet 50% af deltagerne kom efterfølgende i ordinært job Rørlægger-projektet Opkvalificering til rørlæggerarbejde 9 borgere var med i projektet. 5 kom i ordinær beskæftigelse og 1 i ordinær uddannelse, hvilket svarer til en beskæftigelsesrate på 67% Projekt ”Vejen frem” (Betonområdet) Opkvalificering af ledige til bygge- og anlægsbranchen 50% af deltagerne i job inden kursets afslutning Projekt - Minkpasser Uddanne minkpassere efter specifikt behov fra minkbranchen 14 deltog på kurset, og 5 kom i ordinært arbejde. En beskæftigelsesrate på 36%

Forudsætningerne for at virksomhedstilpassede kurser virker De rigtige redskaber skal sættes i spil og være meningsgivende Alle aktører og de ledige selv skal inddrages fra start Det brede samarbejde i af partnerskabsaftalen er nødvendigt for at skabe effekt

Praksis erfaring Aktivering virker hvis forudsætningerne er opfyldt og de rigtige redskaber tages i brug: Tidlig indsats Bredt samarbejde mellem a-kasserne, virksomhederne, kursusudbydere, jobcenteret og den ledige selv Virksomhedstilpassede forløb hvori regne-,skrive- og læsefærdigheder inkorporeres Fælles rundbordssamtaler ved akut- og forebyggende indsatser Være på forkant med tiltag, undersøgelser og vækst på arbejdsmarkedet Inden en aktivering igangsættes sikres, at der er jobs og arbejdspladser forenden af kurset/uddannelsen

Tak for jeres opmærksomhed! Det brede samarbejde skaber arbejdspladser! Tak for jeres opmærksomhed! Michael Bredahl Tidemand Arbejdsmarkedschef i Mariagerfjord Kommune Telefon: 97 11 33 80 E-mail: mitid@mariagerfjord.dk