Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NGG-INFO 1.
Advertisements

Oplæg for Integrationsrådet 10. april 2013
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
KEA KOMPETENCE.
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
Det udvidede klasserum
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Debatkort til Arbejdsplads Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Velkommen til Handelsgymnasiet hhx
- fortsat midt i en flekstid?
Konsulentfirmaet DropUd Telefon: www. dropud. dk
Værkstedet En del af inklusions- og trivselsindsatsen på Kærbyskolen og
Organisationsplaner for
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Internationalisering er en naturlig del af studieretningsfagene engelsk, fransk og samfundsfag, da der stiftes bekendtskab med sprog, samfundsforhold.
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
VISION Det bedste til vore børn! Oplæg til Pædagogisk Råd.
  Billede 1 Blevet bedt om at fortælle lidt om hvordan det er at være socialiværksætter . Præsentation af mig selv : Er uddannet lærer og socialpædagog.
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
NGG-INFO.
NGG-INFO.  Afsluttet 10. klasse.  Aflagt afgangsprøve i fagene: Både skriftlig og mundtlig: Dansk, matematik, engelsk. 10. klasse-prøve eller 9. klasse.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Folkeskolereformen på vores skole
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Malling Skole -implementering af Folkeskolereformen år 1 – 14/15 Udskolingen.
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Aalborg 24 grupper (ca. 4 pers. i hver gruppe)
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
VITUS BERING DANMARK VEJLEVEJ 150 DK-8700 HORSENS TLF FAX:
Det brede læringsbånd Ejerslykkeskolen. Ramme Indskoling i 3 spor 235 elever 4 børnehaveklasseledere. 20 lærere 4 pædagogmedhjælpere (6 lektioner) 10.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Arbejdsrum i skyen Temamøde Kaffe og intro 13.35Om arbejdsrum i skyen samt Gyvelhøjskolens erfaringer med brug af GoogleDrive Sandwich.
SALG I CENTRUM - Et pilotprojekt i samarbejde mellem Silkeborg Iværksættercenter og Væksthus Midtjylland Målgruppe: IV / SMV 0-5 år, max.10 medarbejdere.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Tinderhøj Skole Status på FUEL 13. november 2012 Gurli Hartmann.
Præsentation af forårs-sfo
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen.
Hvad er en lækker arbejdsplads?! Oplæg til session på Plantekongressen januar 2008 v. Stine Petersen (studerende på Det Biovidenskabelige Fakultet, KU)
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Stresscoaching forløb Et individuelt stresscoaching forløb for dig, der har fået stress. Forløbet tager udgangspunkt i din stress-situation og strækker.
KLF’s medlemsundersøgelse 2017
Bedømmelse og karakterer
Budgetstatus Arbejdet med forebyggelse af stress
– hvordan får vi de ansatte med?
IT i undervisningen interaktive assistenter
Præsentationens transcript:

Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer

Arbejdet med kompetencer Vi arbejder med kompetencer, og det betyder:  At vi skal styrke kompetencer hos den enkelte deltager.  At vi, udover faglighed, arbejder med personlig udvikling og sociale kompetencer.  Og, at vi, i det omfang det er muligt, arbejder med den enkelte deltagers individuelle kompetencer.

Opbygningen af forløbet  Deltagerne er her 20 timer om ugen  De møder klokken til  Dage med ekskursioner kan strække sig til klokken  8 uger frem til uge 50

Ressourcer til rådighed Der er fire faste lærere på  Det sikrer den stærke relation  Det skaber tryghed  Det skaber stabilitet Derudover er der tre lærere på som støtte  Det skaber øget lærertid per elev  Det skaber øget fokus og koncentration i en time  Det giver mulighed for alternativ undervisning og ture ud af huset

Fag der undervises i  Engelsk  Eks. skrivning af forretningsbrev på engelsk  Dansk  Eks. undervisning i mundtlig kommunikation og præsentationsteknik  Økonomi  Eks. privatøkonomi  IT  Eks. grundigt kendskab til Office pakken  Salg og Service  Eks. lovgivning inden for detailverdenen

Coaching, vejledning og rådgivning Udover traditionelle skolefag arbejder vi med at coache og rådgive deltagerne  Eks. coaching i:  hvordan en hverdag struktureres  hvordan man holder disciplinen på en uddannelse  håndtering af stress  arbejdet med personlige egenskaber i privatlivet, på jobbet, på uddannelsen, i sociale sammenhænge osv..

Hvordan vi rådgiver?  Vi rådgiver med henblik på, at styrker deltagerne i ovennævnte kompetencer.  Hver enkelt deltager har individuelle behov for kompetenceudvikling, både fagligt og socialt, og med det in mente, vil vi, så vidt muligt, forsøge at udvikle den enkelte deltager på et individuelt plan.  Hermed ikke sagt, at dette er én til én rådgivning, men i højere grad et forløb, hvor der er lagt op til, at der i fællesskabet tages højde for individet.

Projektet i korte træk Med udgangspunkt i ovenstående arbejder vi med at skabe en fællesskabsfølelse gennem,  faglig og social udvikling,  kompetenceløft i fællesskab,  videndeling deltagerne imellem, kombineret med en fokus på den enkelte deltagers faglige, sociale og personlige egenskaber i forhold til kompetencer og udvikling.