FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Advertisements

Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Caseoplæg om Facebook.
FDFs Værdigrundlag 1. Det kristne menneskesyn Vi tror på, at mennesker har brug for et udgangspunkt for deres pejling i livet, og at kristendommen er er.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Forædremøde den
1 Vi skal have et godt tilbud!  En bevægelse, der giver mening og resultater  Hjælpearbejde, der nytter  Personlig udvikling  Et kristent fællesskab.

Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
FDF.dk/landslejr.
DT-ledermøde Kongeå Distrikt 26. maj 2011 FamilieSpejd.
Rt Camping 2006 Turen går i år til Vikjær-Diernæs Strand camping.
Innovation og iværksætteri
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Det gode klasserådsarbejde
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Landslejr 2011.
Når beboerne sætter dagsordenen
Kredsens udviklingsplan del 2
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Forældremøder på Kalbyris
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Relationer – børn og voksne
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Tilsynspligt en større indsigt i skolens gang og virke Bliver en del af skolen indefra. tidlig information om - og mulighed for at kommentere på skolens.
Relationer – børn imellem
FDF Landsdel 8, Boområde udvalg, 6/ THA
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
SPONSOR ARBEJDET Wischmann Innovation © 13 trin på vejen Mod en god sponsoraftale. Wischmann Innovation ©
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Velkommen til Fællesmøde den 29. oktober
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
KREDSEN I CENTRUM Forenkling. ENKELT OG OVERSKUELIGT Grundlæggende konflikt mellem tid til familie og tid til FDF Vi skal gøre FDF-hverdagen enkel og.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
VELKOMMEN Familiespejder DUD 27. september KORPSETS NYE FAMILIETILBUD Liane Brandt, udviklingskonsulent KFUM-spejderne.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Kredsens udviklingsplan Del 2. Strategi og manøvrer - Er vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Fritidspas.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Profilfag Julemarked Helt på plads med samarbejdsbutikker
Præsentation af forårs-sfo
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Velkommen til Gjern Rideklub! Kære forældre og børn Hjertelig velkommen i Gjern rideklub. Vi håber, at du og Jeres barn/børn bliver glade for at færdes.
FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs. INDHOLD 1.Definition af FDF Familie 2.Mødekoncept/struktur/indhold 3.Målgruppe 4.Ledelsesstruktur. 5.Fysiske.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
Landslejr 2016 HVAD er en landslejr? HVOR afholdes landslejren? HVEM kan deltage på landslejren? HVORNÅR skal vi på landslejr? HVORDAN forberedes børnene.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
i Gåsehudsparken D 31. oktober 16-21
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs

Indhold Definiton af FDF Familie Mødekoncept/struktur/indhold Målgruppe Ledelsesstruktur. Fysiske rammer/praktiske ting PR Forkyndelse Kontingent. Regler

Definition af FDF Familie FDF Familie handler om samvær mellem forældre og børn - voksne og børn. Familierne møder FDF livet igennem FDFs kerneaktiviteter og oplever samtidig fællesskab med andre børnefamilier. FDF Familie er et tilbud fra den enkelte kreds til børnefamilier i lokalområdet. FDF Familie kan derfor startes som et hold på linje med fx puslinge-, tumlinge- og pilteholdet, men med andre aktiviteter og mødetider. Med baggrund i FDFs værdigrundlag, lederressourcer, målgrupper, behov, eksisterende samarbejdsformer med andre foreninger i lokalområdet etc. defineres rammerne for det daglige FDF Familie-arbejde af den enkelte kreds’ bestyrelse.

Mødekoncept/struktur/indhold En selvstændig kreds Sletten Familie- og friluftskreds Et hold i en eksisterende kreds FDF Hjerting FDF Tyrsted-Uth FDF Lemvig

Mødekoncept/struktur/indhold 6 mødedage + 1 weekendtur om året 27 medlemmer (primært børn) – stiftet i 2007 Forældre skiftes til at planlægge møderne (Turnus) Fokusområder FDF Kerneaktiviteter tilpasset børn i alderen 0 – 13 år Friluftsliv Forkyndelse

Mødekoncept/struktur/indhold FDF Hjerting Møde cirka hver 14. dag Torsdage 17 - 19 med aftensmad Søndage 14 - 16 Børnene bliver meldt ind i kredsen FDF Familie deltager på kredsens sommerlejr og andre kredsarrangementer En fast leder + interesserede forældre laver program for et halvt år ad gangen

Mødekoncept/struktur/indhold FDF Tyrsted-Uth 1 møde (2½ time) hver 3. uge + 2 weekendture om året – (1 overnatning) Ca. 10 medlemmer (eksisteret siden 2010) 2 ledere er ansvarlige for holdet og planlægger alle møderne Fokusområder FDF kerneaktiviteter tilpasset børn i alderen 0 – 8 år Friluftsliv

Mødekoncept/struktur/indhold FDF Lemvig Startede som forsøg i 2013 Eventbaseret aften-og dagsarrangementer Ansvarlig leder fra kredsen samt tidligere ledere med egne børn som deltagere

Målgruppe Det daglige/lokale FDF Familiearbejde: skal defineres af den enkelte kredsbestyrelse, som skal tage stilling til målgruppen for arbejdet kan målrettes bestemte aldersgrupper, hvor de voksne deltager som ”hjælpere” f.eks. FDF Tyrsted-Uth: Målgruppe 0 – 8 år kan målrettes for hele familien med et eller flere fokusområder f.eks. FDF Lemvig: Eventbasseret for hele familien En ide er, at målgruppen er familier med børn i 0-6 års alderen, hvorefter børnene kan starte på puslingeholdet. Der kan selvfølgelig også være argumenter for at tilbyde familieaktiviteter til børn, som allerede er i kredsen.

Tovholder Inden I som kreds siger ja til at starte FDF Familie er det vigtigt, at I har fundet en ansvarlig holdleder/ledere. Det er en person som koordinerer og sikrer, at de enkelte arrangementer gennemføres. sikrer, at der laves PR og indbydelser til arrangementerne.

Fysiske rammer/praktiske ting Rammerne for afholdelse af FDF Familie Påklædning FDF-skjorten eller andet FDF-tøj til møderne? “familiekreds”-tøj - fx en t-shirt/et tørklæde? Eller……..? Skal I bestille March og lejr til medlemmerne? Og hvad med Sille og Sigurd? Formidling af praktiske oplysninger for FDF- eller frilufts-nybegyndere (fx om toiletforhold; påklædning; siddeunderlag, praktisk service og lign.)

Fysiske rammer/praktiske ting Rammerne for afholdelse af FDF Familie Hvilket tidspunkt passer bedst? Hvornår er det mest attraktivt for en børnefamilie? Hverdagsarrangementer / weekender Formiddag / eftermiddag Spædbørnshensyn som fx kogekedel, puslemuligheder, mulighed for at gå til og fra aktiviteten, middagslur? Er der barnevognsvenligt terræn - eller kan I evt. udlåne bærerygsække?

PR Hvem er målgruppen? Hvem har kontakter i målgruppen og kan bruges som ambassadører? Lav en kort beskrivelse/invitation med billeder af FDF Familie. (Billederne skal afspejle det, som man faktisk kommer til at lave). Overvej, hvordan indbydelsen skal deles ud. Fra ”mund til mund” Via børnehave/institutioner Den lokale kirkes børnearbejde Facebook

Forkyndelse FDFs formål: At møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. Hvordan kan FDFs formål indtænkes i FDF Familie? Andagter Skal der være andagter ved møderne? Ved særlige lejligheder? Hvem står for det? Her kan også tænkes i samarbejde med kirken om børne- eller spaghettigudstjenester.

Kontingent Overvejelser Hvem meldes ind? Hvor meget skal man betale? Er der rabat, hvis man også er med i det almindelige kredsarbejde? Hvad med ledere? Hvad får man? deltagelse i kredsarrangementer. kurser til de voksne etc. startpakke med kontingent, første overnatningstur, sangbog, andet FDF-grej eller….? FDF Familie udvalget mener, at man som minimum bør betale det kontingent, som kredsen skal betale videre til landsforbundet. Kan lokale Y´s men, menighedsråd, medlemspuljen søges for tilskud til at igangsætte FDF Familie arbejdet.

Regler Hvis I som kreds har nedskrevne regler, så husk at informere om dem til evt. nye ledere i FDF Familie arbejdet. Samværsregler Børneattester Ved særlige aktiviteter: fx snitning, kano, klatring, brændehugning Husk også at fortælle dem om kredsens ”årsplan” – og om jeres kreds` forventninger til hinanden som lederflok.

FDF Familieudvalget Hvis I efter denne præsentation har fået endnu mere lyst til at starte FDF Familiearbejde op i jeres kreds, så kontakt vores formand Ole Margon på 31270151 eller lemvig@fdf.dk Staben er også klædt på til at rykke ud og hjælpe jer godt i gang med det spændende arbejde. Foto: Kim Djernæs