Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen"— Præsentationens transcript:

1 - som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
HVAD ER DET, KIRKEN KAN? Kirken: - som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen

2 FRELSENS HÆR – EN HYBRID?
Frelsens Hær = socialt arbejde. Julehjælp Brugt tøj Varmestuer ”I gør så meget godt”. Anerkendt og (vel)kendt

3 MEN FRELSENS HÆR ER OGSÅ EN KIRKE!
En del af det globale, evangeliske kirkefællesskab med gudstjenestefejring som alle andre kirkesamfund – OG socialt arbejde som andre humanitære organisationer = EN HYBRID

4 - OG HVEM ER JEG SÅ? Anne, familiekonsulenten:
Uddannet socialpædagog med baggrund som både pædagog, underviser og leder. Rådgiver, bisidder, leder familieværksteder i Kbh., underviser brugere og frivillige på landsplan, bestyrelsesformand for institutioner. Anne, medlem af menigheden: Lovsangsleder, pianist, tovholder for gudstjenesteudvalget – men først og fremmest én, der kommer hver søndag, fordi jeg nyder gudstjenestefællesskabet.

5 FRELSENS HÆRS FAMILIEARBEJDE 2005-2013
Julehjælpsfamilierne Lejre og udflugter Ansatte familiekonsulenter Familieværksteder og voksencafeer Nye mennesker i menighederne

6 FRELSENS HÆRS FAMILIEARBEJDE 2005-2013
Julehjælpsfamilierne Lejre og udflugter Ansatte familiekonsulenter Familieværksteder og voksencafeer Nye mennesker i menighederne

7 ANSATTE FAMILIEKONSULENTER
Faguddannede/ socialprofessionelle ansatte: Plusser: Fagkompetence - en nødvendighed Den professionelles refleksion. Den professionelles redskaber til selvbeskyttelse. Minusser: Ser ikke (måske) ikke kirken som nødvendig – og kommer der ikke selv. Mangler en dimension. Hybrider er faktisk det optimale!!

8 FAMILIEVÆRKSTEDER Der hvor folk bor – eller dér hvor kirken er?
Hvor folk bor: Tilgængeligt og anerkendende, MEN – fragmenteret, hvilende på få personer, lokaler er lånt. Hvor kirken er: Et hundredårigt, blivende fællesskab med mange ressourcer, egne lokaler båret af egne værdier – MEN tilgængeligheden er en udfordring, både fysisk og mentalt!! Det bedste er, når kirken er, hvor folk bor!!

9 NYE MENNESKER I MENIGHEDEN – FOR HVAD ER DET, KIRKEN KAN?
Det er en stor opgave at integrere nye grupper i noget allerede eksisterende. Det er meget lettere at starte noget nyt! Men vi må forsøge: Både at rumme de årtusindgamle traditioner og mennesker, med livslang rutine som kirkegængere OG de nye behov og de anderledes folk. For vi KAN altså noget, andre fællesskaber ikke kan…

10 HVAD HAR VI SÅ GJORT? Kontakt – helst personlig (besøg)
Afdække behov. Spørg folk, hvad kirken kan gøre i lokalområdet? Lavtærskel-tilbud der matcher behov. Tydelighed og transparens. Engagér lokale ressourcer. Byg relationer. Gør menigheden klar til at rumme nye.

11 CITATER FRA LIVET: ”Det er noget andet her - her VED jeg, at ingen vil mig noget ondt”. ”Jeg tror egentlig ikke på det, men det skete altså noget, da hun bad for mig og mine børn”. ” Jeg plejer at ryge ned i et sort hul, når jeg er på kommunen, men nu havde jeg Anne og Gud og hele Frelsens Hær i ryggen”

12 ”Præsten sagde, at her var der plads til alle – og så tænkte jeg, at så var der jo også plads til mig.” ”Jeg kunne bare mærke, at jer, der havde en tro, I havde noget andet – en ro eller noget, og den ville jeg gerne have.” ”Det er altså anderledes at ha jer fra Frelsens Hær med som bisiddere. Jeg ved godt det også er jeres arbejde, men – det er som om I ser hele personen, ikke kun sagen.”

13 HVORFOR KAN KIRKEN DET, DEN KAN?
Et vedvarende fællesskab Baseret på næstekærlighed, ikke en trend Guds Ånd er til stede i fællesskabet!


Download ppt "- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google