EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Katalog over nationale standarder på sundhedsområdet.
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Securities Law Legislation EU-Forum den 6. december 2012 Pernille Christiansen.
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Industrial Emissions Directive – Lovforslag
Ændring af konkurrenceloven m.v maj 2007 Kontorchef Peter Langkjær Konkurrencestyrelsen.
Erfaringer med håndhævelsen af EU’s udbudsregler
Landsorganisationen i Danmark Rapport fra Udvalget om modvirkning af social dumping Dansk Forening for Arbejdsret den 22. november 2012 v/Stephan Agger.
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
1 3. liberaliseringspakke - Baggrund, indhold og ENTSO 3. liberaliseringspakke Baggrund, indhold og ENTSO Lene Egeberg-Gjelstrup International rådgiver,
Skolebestyrelsens opgaver
Velkommen til infodag i kvotehandelssystemet.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Dansk lov om luftfartskvoter  I løbet af 12 måneder fra ikrafttrædelse af direktivet.  Direktiv om luftfartskvoter er et ændringsdirektiv til det gældende.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Solvens II rapportering
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
1 Børsmæglerforeningens årsmøde Emner •Værdipapirmarkedernes temperatur •EU-tilsyn •MiFID Review •OTC-derivater •Short-selling •Aflønning •Aktieskat.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Nyt ansvar og frit valg af anlæg for genanvendeligt erhvervsaffald Dialogmøde velkommen til Miljøstyrelsen.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
1 Ny dual-use forordning ERFA-møde 10. september 2008 Kt. chef Stig Uffe Pedersen.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Samarbejdet i et fremtidsperspektiv Hvolris Jernalderlandsby Den 17. september 2009.
Biocidmidler og behandlede artikler
7. Semester – det erhvervsrelaterede projekt
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Dyrevelfærd i EU-kontekst
Jes Ryttersgaard GI Loven Lov om infrastruktur for geografisk information.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
Uddannelsespulje Uddannelsesløft Ændrede G - dagsregler
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
EU-regler og regulering af jord i råstofgrave Møde i ATV Jord og Grundvand, 25. november 2009.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Opstartsmøde – implementering af infrastrukturdirektivet
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Standardregulativer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Handel med korn mellem landmænd
Aktuarens rolle Januar 2009, Malene Stadil. 2 Regler FIL § 108 bekendtgørelse nr. 60 af 8. februar 2008 om ansvarshavende aktuar vejledning nr
Sanktioner mod Iran efter atomaftalen August 2015.
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
Viborg Kommune - frikommune Aktiviteter på beskæftigelsesområdet.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
DATATILSYNENES ROLLE OG OPGAVER
Kapitel 11 Modpartsrisiko
Om udvalgets arbejde Dansk Forening for Markedsføringsret
Overordnede bestemmelser
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Persondata v/kontorchef Peter Fogh Knudsen
Persondataforordning
INSPIRE informationsmøde 1. marts 2019
Persondata og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS

DEN VIDERE PROCES Baggrund EMIR forordningen fastsætter (bl.a.) krav til rapportering af derivathandler, clearing af OTC-derivathandler, risikostyring og bilateral sikkerhedsstillelse for ikke clearede OTC-derivathandler Forordningen Trådte i kraft den 16. august 2012 Mange af forordningens bestemmelser finder dog først anvendelse med ikrafttrædelsen af de tekniske standarder Tekniske standarder ESMA og EBA har udarbejdet tekniske standarder på en lang række områder Disse tekniske standarder blev den 27. september 2012 forelagt kommissionen. Kommissionen forventer at godkende dem inden 1. januar 2013 Rådet og parlamentet har 1-3 måneder til at gøre indsigelser

DEN VIDERE PROCES Supplering af EMIR i national ret Er foretaget i samlelovforslag fremsat den 22. november 2012. Lovforslaget indeholder regler der skal sikre forordningens overholdelse og udpeger Finanstilsynet som kompetent myndighed for tilsynet med ikke-finansielle virksomheder og Lovforslaget forventes at træde i kraft den 1. januar 2013 Sanktioner for overtrædelse af forordningens kapitel om OTC-derivathandler vil blive fastsat i bekendtgørelser Nationalt tilsyn Tilsynet vil være risikobaseret og vil omfatte indberetninger og kontrolbesøg Hovedfokus vil være på overholdelse af clearingforpligtelsen, rapporteringsforpligtelsen og pligten til risikostyring og bilateral sikkerhedsstillelse I omfang og hyppighed vil tilsynet blive tilpasset et fælleseuropæisk niveau

RAPPORTERINGSFORPLIGTELSEN Omfatter alle derivathandler Forpligtelsen indebærer Der skal indsendes data om hver af parterne i handlen Der skal indsendes data om handlen Rapportering skal ske senest en handelsdag efter indgåelse, ændring eller ophævelse af handlen Videredelegation af rapporteringsforpligtelsen er mulig

RAPPORTERINGSFORPLIGTELSEN Ikrafttrædelse af rapporteringsforpligtelsen For kredit derivater og rente derivater forventes rapporteringsforpligtelsen at træde i kraft den 1. juli 2013 For andre derivatklasser forventes rapporteringsforpligtelsen at træde i kraft den 1. januar 2014 Der vil være en phase-in for derivathandler der var udestående den 16. august 2012 eller som var indgået på eller efter den 16. august 2012 men før rapporteringsforpligtelsen ikrafttræden

CLEARINGFORPLIGTELSEN OG MARGINKRAV Omfatter standardiserede OTC-derivathandler Ikke-finansielle virksomheder under et nærmere fastsat clearing threshold er undtaget Koncerninterne handler kan undtages Foreløbig 3-årig overgangsordning for visse pensionsordninger for visse handler Forpligtelsen indebærer Krav om clearing gennem centrale modparter Sikkerhedsstillelse i form af initial margin og variation margin og evt. bidrag til den centrale modparts misligholdelsesfund Ikrafttrædelse Ikrafttrædelsen af clearingforpligtelsen for hver derivatklasse vil blive fastsat af ESMA i tekniske standarder Der vil formentlig være en phase-in for standardiserede OTC-derivathandler indgået i tiden mellem notifikation til ESMA og clearingforpligtelsens ikrafttræden

RISIKOSTYRING OG BILATERAL SIKKERHEDSSTILLELSE Reglerne omfatter OTC-derivathandler, der ikke cleares af en CCP En koncernintern handel kan undtages fra kravet om udveksling af sikkerhedsstillelse Reglerne indebærer Finansielle virksomheder og ikke-finansielle virksomheder skal have procedurer for rettidig bekræftelse af vilkår, portefølje afstemning, risikostyring, bilæggelse af tvister og overvågning af værdien af udestående handler Finansielle og ikke-finansielle virksomheder omfattet af artikel 10 skal dagligt fastsætte værdien af udestående handler enten ved mark-to-market eller hvis det ikke er muligt ved mark-to-model Finansielle virksomheder og ikke-finansielle virksomheder omfattet af artikel 10 skal have procedure på plads, der sikrer passende udveksling af sikkerhedsstillelse Finansielle virksomheder vil blive kapitalbelastet for så vidt angår risici, der ikke er dækket af udveksling af sikkerhedsstillelse

RISIKOSTYRING OG BILATERAL SIKKERHEDSTILLELSE Ikrafttrædelse af reglerne Kravene til porteføjle afstemning, portefølje kompression og bilæggelse af tvister træder i kraft 6 måneder efter ikrafttrædelsen af de tekniske standarder De tekniske standarder for sikkerhedsstillelse og kapitalkrav er ikke fastsat endnu De øvrige krav herunder kravene om rettidig bekræftelse af handelsvilkår træder i kraft med ikrafttrædelsen af de tekniske standarder