Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Uddannelse til tværfaglighed
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Fra integration til inklusion
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Narrativ terapi Bedre Psykiatri, Slagelse 26/ Jacob Mosgaard
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Inklusion i Børneinstitution Højme
ADHD- også alt det andet !
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Forskelle, der gør en forskel - Tanker om kvinder og top-ledelse. Camilla F. Ellehave Institut for Organisation og Arbejdssociologi.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
’Gode’ specialpædagogiske indsatser …
Fusion Forandringer, følelser – og fremtid
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Hvad er ”den gode inklusion” for børn, forældre og ansatte?
Velkommen til pædagogisk dag!
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Dansen omkring handicapbegrebet
Den samskabende proces Møde folk som dem, både de og vi
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Søren Hertz, PsykCentrum Børne- og ungdomspsykiater
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
© DIEU Skriv i Sidefod for dias 1 Fastholdelse på det danske arbejdsmarked En fortælling om det gode arbejdsliv, der kræver vi river.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Relationskompetence – hvad er det?
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
forståelse & støtte til mønsterbrydere
”There is a crack in everything, that´s how the light gets in”
Konsultative praksisformer i PPR
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Rammesætning og frihed under krydspres Rebildkonferencen 2012 Skolelederforeningen.
Inklusion og inkluderende processer
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Inklusion – en fælles opgave Maglehøjskolen
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Relations kompetencer
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d. Børn i fællesskaber Hvorfor opmærksomhed på fællesskabets betydning? Nedsmeltning af traditionelle.
Velkommen Social kritik – og faglighed, der forpligter. Børns og unges invitationer til ny- orientering.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Nye muligheder og potentialer
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Lederkonference 09.04.2014 Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis På afstand af oplevelsen af afmagt Søren Hertz Børne- og ungdomspsykiater PsykCentrum Fra støtte- og hjælpesystemer til udviklingssystemer Alvor og glæde ved udvikling, professionel stolthed. De mange alliancer. Den særlige forpligtelse

Mulighederne for perspektivskifte opstår, når man skifter position. Enhver udforskning må indeholde en udforskning af egne forforståelser og grundantagelser – et tema om uærbødighed

Overskrifterne for dagen: Børnenes muligheder i et inkluderende perspektiv Børns invitationer til deres omgivelser – og vores svar Foretrukken faglighed Overgangene i børnenes liv – unik mulighed for at opsamle læring Fra støtte- og hjælpesystemer til udviklingssystemer

Inkluderende processer er altid del af noget større, Temaet om inklusion kræver visionære løsninger, risikoen er pseudoinklusion og børn på tålt ophold Inkluderende processer bygger på en foretrukken faglighed, der medvirker til foretrukne handlinger Inkluderende processer er altid del af noget større, temaet kræver et stadigt fokus på udviklingsprocesser Inklusion er ikke blot et skole- og institutionsanliggende, det er et fællesskabsanliggende, der rækker ud over den enkelte kontekst til, hvordan de spiller sammen. Inkluderende processer kræver, at traditionelle begreber og organiseringer kigges efter i sømmene

Spørgsmålet om psykiatri dukker op, når personer Børns og unges symptomer og problemadfærd som invitationer til omgivelserne Spørgsmålet om psykiatri dukker op, når personer føler sig afmægtige – og alt for meget alene Jo mere afmagt, jo snævrere grænser for normalitet, jo flere børn og unge i specialforanstaltninger Det inviterer til at opbygge miljøer, hvor det er muligt at være deltagere i udviklende fællesskaber – dilemmaerne forbundet med ”særlige behov”.

Faglighed er knyttet til børne- og menneskesyn Individet kan aldrig forstås isoleret, men altid i relation, i samspil, i kontekst og i mulig forandring. Man må altid undersøge for ændringspotentialer Det problematiske må forstås i lyset af det bedste; børn er ansvarlige i forhold til ideer og mennesker Problemadfærd er symptomer/ fremtrædelsesform, Hvad holder liv i disse fremtrædelsesformer og hvordan svarer vi bedst på denne kommunikation? Diagnoser er øjebliksbilleder, ikke forklaringer, det handler ikke om at lære at leve med problemet

sammenhæng i indsatsen. Arbejde primært i den enkelte kontekst har De mest udsatte børn har brug for, at der etableres den største sammenhæng i indsatsen. Arbejde primært i den enkelte kontekst har kun begrænset effekt. Børn og unge inviterer med deres symptomer til de nødvendige dialoger, de nødvendige processer Børnene og de unge er vores bedste manualer

Konfrontationstimer er et alt for begrænset perspektiv for udviklingsarbejde, når det drejer sig om mødet med de mest udsatte børn og unge.

De problemer, der findes i verden idag, kan ikke løses ved hjælp af den form for tænkning, som har skabt dem (Albert Einstein) Det medfører et kritisk blik på: Bekymringskulturer/ -børn Sektoropdelingerne Den dominerende tænkning

uanset hvor gammel du er, (Inside the Human Body) Foretrukken viden: Når du fortsætter med at udvikle din hjerne, uanset hvor gammel du er, kan du være sikker på, at hjernen tager udfordringen op … (Inside the Human Body) BBC, 2011 Risikoen for at skabe afhængighed af det specialiserede – opgaven handler om det, der rækker ud over …

Ny og visionær faglighed: Børn og unge har uanede udviklingsmuligheder Moderne hjerneforskning, udviklingspsykologi og tilknytningsforskning Der er basalt set ingen enkle årsagsforklaringer Målet er ikke normalitet, men udvikling, det handler heller ikke om øget rummelighed Opgaven handler ikke om tidlig diagnosticering, men om de nødvendige processer og dialoger, som børn og unge inviterer til.

Stress-sårbarhedsmodel – et individuelt perspektiv

Fra støtte- og hjælpesystemer til udviklingssystemer: baseret på Udvikling er mulig – hvis ikke det sker, så må vi kigge på ... Allincer med alle, børnene viser vejen, gaver til fællesskabet, institutionernes salt

Visitation til erfaringer, der ikke er gjort endnu – overgange som udvikling Specialpædagogik og almenpædagogik – gensidig inspiration fleksible løsninger Tryghed med det specielle åbner muligheder for at behandle almindeligt God udviklingssmitte – til forskel fra særlige behov, der bliver til særlige hensyn, som børn spejler sig i.