Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for 2012 - Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Konklusion på Workshop om sindslidende
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
1-01. Kurser for tillidsrepræsentanter Modul 3 Kommunalreformen: Del 1: Nye kommunale strukturer – DSI og kommunalreformen – opgaver i 2006 Kommunen:
Undervisningsdag 2014 Undervisningsdag den 18. juni og 3. september 2014.
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Tillid Temadag for AMIR
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Samarbejde – Udfordringer og muligheder
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Overvejelser om institutionsstrukturen i Region Midtjylland Styrelseschef Lars Mortensen Institutionsstyrelsen, Undervisningsministeriet.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Betaling og matchning Temadag om takstberegning Tirsdag d. 27 feb Danhostel, Herning.
PRINCIPPER FOR OMKOSTNINGSBEREGNING
Region Midtjyllands forslag til rammeaftaleudvidelser/ reduktioner for 2011.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Fokus på det specialiserede område
Det nye Socialtilsyn.
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KL´s visioner for kroniske patienter
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Den Sociale Rammeaftale Region Sydjylland Aftale mellem 22 kommuner og Region Syddanmark 1-årig aftale Indstilles af KKR – godkendes af hver kommunalbestyrelse.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Over-/underskudsopgørelse 2009 samt Rammeaftale 2011 Carsten Tinggaard Nielsen, Koncernøkonomi.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
Sundhedsaftale III status
KD-netværk Disposition Status samarbejdet mellem kommunerne og med Region Midt Status fælles analyse Knaster Samarbejdsaftale.
Styringsaftale Oversigt over indhold 2012 Styringsaftale for 2012 Fordel for: DriftsherreBetalingskommune 2% reduktion af driftsherrens (kommune og region)
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
DIREKTØRMØDE OM RAMMEAFTALEN V/ Styregruppen, Rammeaftale Sjælland FORMÅL: Drøftelse af aktuelle og fremtidige sager/temaer Input til Styregruppen.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Pressebriefing 22. november 2006 Socialområdet i Region Syddanmark
Præsentationens transcript:

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for 2012 - Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi Økonomisk styringsaftale

Politiske visioner At sikre og styre den faglige udvikling af tilbuddene på tværs af kommunegrænser, så alle kommuner til stadighed er i stand til at tilbyde de rigtige tilbud af høj kvalitet At kommunerne via rammeaftalen stiller de rigtige tilbud til rådighed for borgere med særlige behov. At sikre borgerne en dynamisk og fleksibel socialsektor, som samtidig udviser økonomisk ansvarlighed. Tidlig og åben dialog samt smidighed og forenkling, da dette er forudsætninger for, de rigtige rammer for en kapacitets- og prisudvikling i det kommende år.

Udviklingsstrategi - fokus Særforanstaltninger - kortlægning af særforanstaltninger i den geografiske region (hvor ligger de, hvad koster de, hvilke målgrupper m.m.). - drøftelse af både kvalitet og styring af disse tilbud (hvordan kan kommunerne bedst håndtere området, fælles kommunale samarbejder ? Hjerneskadeområdet – en fælles vision for de regionale hjerneskadetilbud. - overgang fra regionalt tilbud til kommunalt tilbud - uddanne kommunalt personale til at modtage borgeren Færdigbehandlede retspsykiatriske patienter - behov for tæt samarbejde og en koordinerende indsats mellem behandlingspsykiatrien, botilbuddet og kommunen.

Udviklingsstrategi – kommunernes behov & ønsker Stigende antal børn og unge med autismespektrumforstyrrelse samt ADHD - Sekretariatet vil koordinere og sikre en nærmere redegørelse for behovet Stigende antal af voksne med autismespektrumforstyrrelse samt ADHD - Sekretariatet vil sikre en opfølgning herpå blandt andet med en særlig temadag for fagpersoner indenfor børn og voksenområdet. Tilbud til borgere med udadreagerende adfærd - Behovet vil blive analyseret i forbindelse med en redegørelse af særforanstaltninger

Udviklingsstrategi forts. Kommunerne etablerer i stigende grad nye tilbud både indenfor børne og voksenområdet – dette kræver en koordinering og ”bevågenhed” for at undgå en overkapacitet af tilbud til samme målgrupper. Heldagsmøde for Socialdirektørerne hvor Steen Bengtsson vil præsenter hans notat ”Vækstfaktorer på det specialiserede socialområde”. Notatet er et forsøg på at afdække hvilke faktorer, der medvirker til at udgifterne til sociale indsatser bliver større eller mindre. Temamøde om det nye Ankesystem

Økonomisk Styringsaftale Aftale om udvikling i priserne Reduktion på 2% af beregningsgrundlaget for taksterne 2011-2012 for at imødekomme behovet for effektivitet, samt ønske om faste takster Underskud på op til og med 5% kan ikke lægges oveni taksterne det følgende år / overskud på op til 5 % beholdes af den pågældende driftsherre – incitament til driftsherre for effektiv drift Fokus på takstudvikling – årlig opfølgning af belægning og takstudvikling hvor det skal redegøres for evt. udsving

Økonomisk Styringsaftale Aftaler om oprettelse af tilbud og pladser Nyopstartede tilbud kan budgettere med lav belægningsprocent i takstfastsættelsen i det første driftsår

Økonomisk Styringsaftale Aftaler om lukning af tilbud og pladser Driftsherren får mulighed for hurtig lukning af tilbud med lav belægningsprocent, men med orientering pr. brev / mail til Den Administrative Styregruppe med en høringsperiode på en mnd. Derefter træffes den endelige beslutning af driftsherren.

Økonomisk Styringsaftale Aftale om tillægsydelser Såfremt tillægsydelser , som er en forudsætning for, at borgerne kan rummes i tilbuddet, opsiges, må handlekommunen, sikre at borgeren visiteres til andet tilbud. Betalingsforpligtigelsen videreføres indtil borgeren er fraflyttet tilbuddet.