Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Den Danske Kvalitetsmodel
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Ny ansættelsesprocedure hvordan?
Ansættelsesprocedurer
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
Skolebestyrelsens opgaver
Ansættelsesprocedure for hoveduddannelse i pædiatri
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
De nye HU- ansættelsesprocedurer – Godt fra start??? ved Mette Marie Madsen Formand for FYC.
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Puljerådsmøde - Oliebranchens Miljøpulje marts 2011 Miljøpuljerådsmøde 25. marts 2011 Oliebranchens Miljøpulje 1.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
At arbejde som repræsentant for DASYS
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
PKL seminar 2011 nye skabeloner for målbeskrivelser og uddannelsesprogrammer.
Håndtering af Sygefravær
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
HR Løn og Personale Niels Jørgen Andersen.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Pakkeforløb for kræftpatienter
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 9. februar 2010.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Karrierevejledning på medicinstudiet Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, VUS Anæstesiolog, MPM.
Specialevalg CV Ansøgning Yngre Lægedag Region Sjælland Roskilde – juni 2010.
2. maj 2016 Område Brønshøj-Vanløse Børne- og Ungdomsforvaltningen INFORMATIONSMØDE OM SAMMENLÆGNINGEN AF VANLØSE OG HYLTEBJERG SKOLER.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Forløbsbeskrivelse for helhedsorienteret udredning Kontakt til borger Nej Figur forklaring » Ja Nej Hvem har del i borgerens forløb?
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Vejen til speciallæge - hoveduddannelsesansættelse Andreas Lundh Ph.d.-studerende Det Nordiske Cochrane Center.
VEJEN TIL SPECIALLÆGE - FRA STUD.MED TIL SPECIALLÆGE Helene Hvidman, Klinisk basis læge.
Problematiske uddannelsesforløb - Hvordan håndteres de? Hvad er tillidsrepræsentantens rolle?
Overgange ml. barn og voksen Borger 1 1 Borger henvender sig til kommunen om mulighed for hjælpemidler Deltagelse i.
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net 1. LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE Indhold Baggrund Brugere KBU Praktiske oplysninger 2 Slide nr Slide nr. 6.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Skolebestyrelsesvalget 2016 Skolebestyrelsesvalget Kulsbjerg Skole En gennemgang af valg- proceduren.
Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Velkommen til SL TR – MØDE
Praksiskøb - specialeuddannelsen
Videregivelse af oplysninger om medarbejdere
Ansvar i Videreuddannelsen
Overordnede bestemmelser
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Overenskomst-forhandlinger 2018
DDKM & Dokumenthåndtering
Styrelsesvedtægt for Varde Kommunes Skolevæsen.
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
Bilag 1c: Visitationsproces
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Dagsorden første møde Velkomst og præsentation Gennemgang af proceduren med spørgsmål undervejs Valg af formand for ansættelsesudvalg Samtaletype samt fastlæggelse af praktisk gennemførsel Mødedatoer Eventuelt Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Proceduren for ansættelse af læger i hoveduddannelse Hvordan skal det gøres. Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Hvad er formålet Formålet med proceduren er at sikre en effektiv og ensartet sagsgang i forbindelse med udvælgelse af ansøgere til stillinger i hoveduddannelsen Proceduren gælder for alle 38 specialer – med let modifikation for Retsmedicin Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Hvem gør hvad Danske Regioner (DR) fastlægger rammerne for ansættelsesproceduren Videreuddannelsessekretariaterne har ansvar for at ansættelserne sker i henhold til DR’s retningslinjer samt i henhold til forvaltnings- og ansættelsesretslige regler For Almen Medicin varetages proceduren af den enkelte region, men ansvaret kan placeres i videreuddannelsessekretariatet Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Ansættelsesudvalget 1 1 ledelsesrepræsentant - udpeget efter regionens retningslinjer - for hver af specialets afdelinger i VU-regionen 1-3 speciallæger fra hver sin VU-region + 1 yngre læge fra det videnskabelige selskab 1 repræsentant for YL (normalt udenfor specialet) + evt. repræsentation af tilgrænsende speciale eller speciallægepraksis (vælges af udvalget og har ikke stemmeret) Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Ansættelsesudvalget 2 Udpegning er for 3 år. Genudpegning er OK Hvis ledelsesrepræsentanten har forfald kan den pågældende afdeling sende en suppleant Øvrige medlemmer har personlig suppleant Ledelsesrepræsentanterne skal udgøre flertallet af udvalgets medlemmer Ansættelsesudvalget vælger selv formand Udvalget skal følge forretningsorden udarbejdet af DR Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Hvad indeholder en opslagsrunde? Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Opslaget Indeholder de(t) konkrete forløb Indeholder ansøgningsskema Indeholder ansøgningsvejledning inkl. oplysninger om dokumentationskrav og ansættelsesudvalgets fortolkninger af den faglig profil Oplyser ansøgningsfrist og samtaletype Henviser til faglig profil og vurderingsskema Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Ansøgning og sekretariat Sekretariatet udarbejdet standardiseret ansøgningsskema og specialespecifik vejledning Sekretariatet sikrer at ansøgerne er kvalificerede – det vil sige, At lægen har autorisation til ”selvstændig virke” i Danmark At der ved ikke afsluttet i-stilling er fremsendt erklæring fra afdeling + vurderingsskema At i-stilling er godkendt på ansøgningstidspunkt eller senest 14 dage før tiltrædelse i hoveduddannelse (underskrevet logbog + kursusbeviser + attestation for tid skal foreligge i sekretariatet) Evt. arbejds- og opholdstilladelse Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Udvalgets opgaver (alle til samtale) Gennemfører ansættelsessamtaler. Hvis ikke specialet har valgt samtaletype gennemføres i første runde traditionel samtale. Prioriterer ansøgerne på baggrund af ansøgernes match til den faglige profil vurderet ud fra ansøgning og samtale. Ansøgere, der allerede er ansat eller har modtaget tilbud om ansættelse i h-forløb i specialet skal prioriteres sidst. Formulerer begrundet afslag Drøfter den faglige profil mhp. at fastlægge fortolkning heraf. Fortolkning(er) vil fremgå af vejledning til næste opslagsrunde Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Udvalgets opgaver (nogle til samtale) Udvælger ansøgere til samtale på baggrund af vurderingsskema, ansøgning og faglig profil. Kriterier offentliggøres i afslag samt i næste opslagsrunde. Gennemfører ansættelsessamtaler. Hvis ikke specialet har valgt samtaletype gennemføres i første runde traditionel samtale. Prioriterer ansøgerne på baggrund af ansøgernes match til den faglige profil vurderet ud fra ansøgning og samtale. Ansøgere, der allerede er ansat eller har modtaget ansættelse i h-forløb i specialet skal prioriteres sidst. Formulerer begrundet afslag (til begge grupper) Drøfter den faglige profil mhp. at fastlægge fortolkning heraf. Fortolkning(er) vil fremgå af vejledning til næste opslagsrunde Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Hvad må udvalget? Efter samtykke indhente udtalelse fra tidligere arbejdsgiver. Udtalelsen skal forelægges ansøgeren til kommentarer. Indsigelse mod ansøger kan kun ske på møde i udvalget og skal være sagligt begrundede. Indsigelser begrundet i personlige forhold hos ansøger skal være begrundet i direkte kendskab til ansøger fra tidligere ansættelse eller nært samarbejde. Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Samtalen ( ”slide” vender tilbage) Traditionel – struktureret – miniinterviews Hvor lang tid til hver ansøger? Hvad er rammen for samtalen? Hvem fører ordet hvornår? Hvem formulerer evt. faste spørgsmål? Hvem afslutter samtalen og hvordan? Skal der være tid til kort evaluering mellem ansøgerne? Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet under og efter møde Sekretariatet sikrer at retningslinjer følges Sekretariatet tager referat og noterer udvalgets prioritering af ansøgere samt fortolkninger af profil Sekretariatet udarbejder indstillingsliste på baggrund af udvalgets og ansøgernes prioriteringer. Højest prioriterede ansøger tildeles egen første prioritet, næsthøjest prioriterede ansøger tildeles egen højest mulige prioritet osv. Indhenter accept af tilbud om ansættelse Sender afslagsbreve og ansættelsesaftaler Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Diverse Udvalgsmedlemmer honoreres ikke Regionalt ansatte medlemmer har ret til frihed med løn samt dækning af transportudgifter fra egen afdeling Udvalgsmedlemmer har tavshedspligt om forhold vedr. enkeltpersoner Sekretariatet afholder udgifter til lokaler og forplejning ved møder Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Dagsorden første møde Velkomst og præsentation Gennemgang af proceduren med spørgsmål undervejs Valg af formand for ansættelsesudvalg Samtaletype samt fastlæggelse af praktisk gennemførsel Mødedatoer og mødeform Eventuelt Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Ansættelsessamtalen Traditionel – struktureret – miniinterviews Hvor lang tid til hver ansøger? Hvad er rammen for samtalen? Hvem fører ordet hvornår? Hvem formulerer evt. faste spørgsmål? Hvem afslutter samtalen og hvordan? Skal der være tid til kort evaluering mellem ansøgerne? Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Ansættelsessamtalen Ansættelsesudvalget skal gøre sig nogle overvejelser, f.eks.: Hvad er formålet med interviewet? Hvilke kvalifikationer og kompetencer ønsker man at finde hos ansøgeren? Hvad skal der sættes fokus på under samtalen? Hvad skal man oplyse og hvad ønsker man at få at vide? Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Ansættelsessamtalen Når formål og forventninger til interviewet er fastlagt, skal der udarbejdes en interviewguide, der enten er: meget stramt struktureret med konkrete spørgsmål. løsere struktureret med angivelse af emner, temaer og spørgsmål, som man ønsker afdækket under interviewet. Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Ansættelsessamtalen kan foregå som: Semistruktureret samtale eller traditionel samtale, hvor ansøgeren møder hele ansættelsesudvalget. Struktureret samtale, hvor ansøgeren kender strukturen for samtalen, der evt. har en demonstration af en praktisk færdighed eller fremlæggelse af et patientforløb. Multiple Mini Interviews (MMI), hvor ansættelsesudvalget er delt op i mindre grupper på 2-3 personer. Ansøgerne har kendskab til temaerne og interviewes i 5-7 min. Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Dagsorden første møde Velkomst og præsentation Gennemgang af proceduren med spørgsmål undervejs Valg af formand for ansættelsesudvalg Samtaletype samt fastlæggelse af praktisk gennemførsel Mødedatoer og mødeform Eventuelt Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Mødeform (og datoer) Hvis ikke alle skal til samtale: Hvordan udvælges ansøgere til samtale? Mail / møde / andet – Hvor mange? Formulering af afslag – hvornår og hvordan? Hvad tid starter møde i forhold til samtaler? Hvor lang tid skal vi afsætte til prioritering? Skal prioritering ske samme dag som samtaler eller ved separat møde? Formulering af afslag – hvornår og hvordan? Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse Dagsorden første møde Velkomst og præsentation Gennemgang af proceduren med spørgsmål undervejs Valg af formand for ansættelsesudvalg Samtaletype samt fastlæggelse af praktisk gennemførsel Mødedatoer og mødeform Eventuelt Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse