Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Advertisements

PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Online kollaborativ undervisning
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Velkommen til workshoppen
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Undervisningsplanlægning
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
med Jobprofil og virksomhedsprofil
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
Dokumentation og evaluering
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Karl Henrik Flyums model

Matematik i 4 klasse.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
UGE PLAN Mandag 07/10 Tirsdag 08/10 Onsdag 09/10 Torsdag 10/10
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Gruppeudviklingssamtaler
Lærerprofessionen.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Sunds skole Evaluering
Fælles mål 2009 Isboden.
Målstyret læringsreform
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Mundtlig matematik eksamen
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
SKABELON.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Modellering og digitale værktøjer i matematik oktober 2015Niels Jacob Hansen - UCSJ1.
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
WORKSHOP 1C, DLF-kursus, Brandbjerg Højskole, den 25. november 2015.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Formativ evaluering Workshop Kort repetition  Formativ evaluering  den lærende skal have indsigt i sin egen læreproces  Formativ evaluering.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
PRØV! Et program til de mundtlige prøver Forlaget MATEMATIK
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
It i folkeskolens matematikundervisning
Naturfag.
Webinar om evaluering af elevudbytte
Jonas Dreyøe Aalborg Universitet Peter Sars Schewitsch
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Velkommen til fagligt samspil
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Opsætning.
Selvevaluering og opfølgningsplan
Præsentationens transcript:

Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille? Peter Linde Præsentationstitel

Dagsorden Test er en del af livet Test kan ikke måle hele livet Er relevant viden og kompetencer statiske? Kan test sammenlignes over tid Rasch og/eller faglig relevans Giver adaptive test mening? Test som en del af undervisningen Opsamling Præsentationstitel

Test er en del af livet Test er en afprøvning I undervisningen anvendes test til at afprøve, om undervisningen har haft den ønskede effekt eller i hvilken grad eleven eller den studerende har opnået forståelse af emnet. Det er en afprøvning med rammer. Opgave, hjælpemidler og vurdering. Det er en afprøvning afgrænset i tid. Når tiden er færdig kan der ikke svares mere. Det fortsætter resten af livet: På arbejdet Til ansættelsessamtaler Når man præsenterer Der er god mening i at bruge det som evaluering og lære det i skolen Præsentationstitel

Test kan ikke måle hele livet Ikke alt der kan tælles tæller og ikke alt der tæller kan tælles Ikke alt der kan testes tæller og ikke alt der tæller kan testes Skriftlige test måler kun en formidlingsform Opgaverne er typisk mere enkle end virkeligheden Samarbejde og sociale relationer Give værdi for andre for andre – målrette, dialog og løse opgaven Sammenhængende forløb og projekter Ingen test er bedre end sit svageste led. Præsentationstitel

Er relevant viden og kompetencer statiske Nødvendige kompetencer udvikler sig over tid Teknologien gør en forskel Paratviden og kombination af viden Stavekontrol og udregninger Bruge andres viden og dele med andre Præsentationstitel

Kan test sammenlignes over tid Alt kan måles teknisk, men giver det mening? Mange test bygger bro fra år et 1 år 2 med de samme spørgsmål – men måler man så reelt andet end disse spørgsmål? Kan man gøre det i uendelighed? Kompetencer er ikke det eneste der ikke er statiske over tid Eksempler: Pris indeks Oplevelsen af diskrimination Politiske partier – holdninger - værdier Det betyder ikke man ikke skal sammenligne, men skal ”bare” huske at det kun delvist giver mening. Præsentationstitel

Rasch og/eller faglig relevans Rasch’s item model har en række vigtige forudsætninger. Spørgsmålene skal opfattes relativt ens på alle skoler Og for alle undergrupper af personer Og på tværs af spørgsmålenes forskellige delemner Det er fx 5 forskellige matematiske del kompetencer udover modelleringskompetence Nogle læseforskere snakker om 4 sproglige delkompetencer Spørgsmål kan være begrundet i en viden om de måler noget relevant man gerne vil opnå Spørgsmål kan være opstillet så de måler den sammen dimension - Begge dele kan give mening. Men ikke altid samme mening. Præsentationstitel

Giver adaptive test mening? Opgaver kan være opbygget med en lineær tilgang – stigende sværhed Så stilles alle de samme spørgsmål og man kan evaluerer dem sammen Opgaver kan være opbygget adaptivt så svaret påvirker næste spørgsmål. Spørgsmålene tilpasses eleven og kan være mere præcise Eleverne stilles ikke de samme spørgsmål og man kan ikke gennemgå svar sammen Adaptive spørgsmål stiller krav til metoden for at være mere præcise. Præsentationstitel

Test som en del af undervisningen Kære forældre På mandag kl. 14 skal eleverne lave den nationale test i matematik. Vi har gennemgået, hvordan testen forløber i klassen. Jeg har lagt mange forskellige øveopgaver ud til eleverne på OneNote, så de kan være bedst muligt forberedt. Vi bruger undervisningen i den her uge til at samle op på emner, som eleverne mener, at vi skal gennemgå. Vi kommer til at bruge testen til at se på, hvilke faglige emner som den enkelte elev, men også klassen har svært ved. Derfor er det vigtigt, at alle er godt forberedt til testen, så den giver det mest præcise billede af det faglige niveau her i slut 8. klasse. I skal på ingen måde gøre et stort nummer ud af testen og eleverne skal ikke føle et pres. De skal tværtimod se det som en god formativ evaluering af deres nuværende faglige niveau. På den måde kan vi meget bedre målrette undervisningen i 9. klasse. Jeg tager også alle de her snakke med eleverne, men I må gerne hjælpe dem med at kigge på opgaverne - både de online på testogprøver.dk og de opgaver, der ligger på OneNote. I får svaret af opgaven til kommende skolehjem samtale, og jeg tager en snak med eleverne om resultatet, og om hvordan vi kan bruge det konstruktivt til den videre undervisning i matematik. Præsentationstitel

Tak for ordet Spørgsmål - synspunkter? Præsentationstitel