Skolebestyrelsens principper

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagbogsnotater fra en skolebestyrelse
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Skolebestyrelsens opgaver
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Principper Stenmagle skole
Fokus LedelsenBestyrelsen Klar til skolelivet Andelen af skolestartere, der ikke har behov for særlige sprogstøttende foranstaltninger (herunder modtageklasser)
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
SKOLEBESTYRELSENS OPGAVER FOLKETINGET BYRÅDET UNDERVISNINGSMINISTERIET BØRNE- OG UNGDOMSDIREKTØR SKOLEBESTYRELSEN: 7 FORÆLDREREPRÆSENTANTER 2 MEDARBEJDERREPRÆSENTANTER.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
RAMMER FOR SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE Lovgrundlag og kompetencer
V I GØR HVAD VI SIGER - FORMANDSBERETNING 2012 Skolebestyrelsen årsmøde, Skovbyskolen
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
BYRÅD SBU Skolebestyrelser Skoleforum Styrelsesvedtægt.
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
Kursusaften for nyvalgte skolebestyrelser 21.november 2012.
U16 landsholdene  Team Danmark godkendelse, hvordan?  Privilegier ved en Team Danmark godkendelse  Sammenhæng i hverdagen. Bliver der behov?
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
FORÆLDREMØDE HVOR ER VI PÅ VEJ HEN ?. Agenda ♦Årsberetning  v. Skolebestyrelsesformand Susanne Friis ♦Bistrupskolen status  v. Skoleledelsen ♦Kontaktforældre.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
NOGLE SUPPLERENDE OPSAMLINGER FRA KURSUS FOR NYE FORSTANDERE HJEMMESIDEKRAV OG LIDT OM INKLUSIONSTILSKUD OG SPS OBJ Oktober 2014Baggrundsinformation1.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Principper for skole-hjem samarbejdet. Synlig læring -mindsæt/teoretisk afsæt (James Nottingham) -tydelig.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Præsentation til forældremøde 2016 Skolebestyrelsen Præstø Skole.
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Studieretningsprojektet
Elevernes evaluering af grundforløbet
Det gode møde i folkeskolen
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
Persondata Kursus for administrationsfolk 16/5
Undervisningspligten
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Det vi skal de næste tre kvarter
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolebestyrelsens årsberetning
Børne- og undervisningsudvalget den
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Udviklingen af elevtal samt timetal m. v
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
Formålet med kommunikationsstrategien
Alle rettigheder forbeholdes
Alle rettigheder forbeholdes
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Præsentationens transcript:

Skolebestyrelsens principper

Fastsættelse af principper – skal principper 30-08-2017 Fastsættelse af principper – skal principper Der kan fastsættes principper for alle dele af skolens virksomhed. Der skelnes mellem organisering og tilrettelæggelse. Det er organiseringen skolebestyrelsen kan fastsætte principper for. Iflg. loven er det (§ 44): Undervisningens organisering Elevernes timetal på hvert klassetrin Skoledagens længde Udbud af valgfag Specialundervisning på skolen Holddannelse Elevernes placering i klasser Adgang til at udfylde undervisningspligten ved eliteidrætsundervisning i en idrætsforening Organiseringens ansvar er skolebestyrelsens Tilrettelæggelsen er er de ansattes område ”skal-principperne” er en pligt for skolebestyrelsen at udarbejde

Fastsættelse af principper – skal principper - fortsat Samarbejde mellem skole og hjem, herunder forældrenes ansvar i samarbejdet Underretning af hjemmene om elevernes udbytte af undervisningen Arbejdets fordeling mellem lærerne Fællesarrangementer for eleverne i skoletiden, lejrskoleophold, udsendelse i praktik mv. Skolefritidsordningens virksomhed Skolens arbejde med elevernes udvikling i skolens faglige og sociale fællesskaber

30-08-2017 Kan-principperne To kriterier til at beslutte hvilke principper der kan være relevante at lave: Hvilke værdigrundlag og evt. vision har skolebestyrelsen for skolen? Hvilke principper har skolen brug for lige nu eller på sigt? Punkt 1 kan fx omhandle faglige kompetencer og elevernes læringsudbytte – eller om trivsel og inklusion Punkt 2 kan fx omhandle vikardækning eller udfordringerne ved klassesammenlægninger – kan også være et grundlag som kan hjælpe skolen ledelse til at lede på.

30-08-2017 Hvad er et princip? Ved et princip forstås en grundtanke, der beskriver en ønsket tilstand Et princip er retningsgivende for en vigtig del af skolens virksomhed Et princip er med til at afgrænse, hvordan der bør handles og ikke handles i en given situation Et princip bør formuleres, så det er rummeligt og giver plads for ledelse. Dvs. at formuleringen er så rummelig, at der er plads til fortolkninger og valgmuligheder på handleplanet. Skolens principper angiver tilsammen de kvalitative grundholdninger, dvs. de værdier, som skolens virksomhed skal bygge på og den kurs, som skolen skal følge Et princip er ikke en regel eller en forordning eller en procedurebeskrivelse Et princip kan sikrer at en ønsket tilstand bliver tilstrækkelig tydelig og rammerne for organiseringen bliver tilstrækkelig fleksible til at den ønskede kvalitet kan opnås Principper skal i vides mulig omfang udarbejdes i samarbejde med skolens ledelse og medarbejdere (sikre ejerskabet) – Husk princippet er skolens ikke skolebestyrelsens