Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det gode møde i folkeskolen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det gode møde i folkeskolen"— Præsentationens transcript:

1 Det gode møde i folkeskolen
Dette slide er fremme mens Thilde (workshopleder) fortæller hvordan denne workshop kommer til at foregå.

2 Hvad er ”Alle med”? Vi starter med at præsenterer os selv helt kort. (hvad hedder vi, og hvor kommer vi fra?) Hvad er ”Alle med”? Alle med er et inklusions projekt som helt kort fortalt går ud på at vi afholder gratis workshops på skoler i hele landet. På stort set alle workshop har vi en frivillig fra SUMH (sammenslutningen af unge med handicaps) med. Den frivillige fra SUMH fortæller hvordan de blev inkluderet da de gik i skole, og hvordan deres opvækst var. Vi afholder workshopsne for 3 til 10.klasses elever, og alle workshops tilrettelægges efter skolens ønsker. Både i forhold til workshoppens længde, men også i forhold til hvor fokusset skal være. Altså skal det være på fællesskabet? Synlige handicaps? Usynlige handicaps? Eller skal den dække over det hele? En del af den nye folkeskolereform er at 96% af alle elever skal være en del af den almindelige grundskole. Det betyder at rigtig mange elever som før gik i specialklasser pludselig er i en normal klasse. Det kan skabe en masse konflikter, og det vil vi gerne hjælpe med at få styr på. Det er også vigtigt at disse workshops ikke kun handler om eleverne med handicaps, da de generte elever skal inkluderes lige så meget.

3 Hvad siger skolerne? Lærerne og skolerne er glade for os. De giver masser af positiv feedback og skolerne booker tit flere workshops, efter vi har holdt den første. Eleverne synes det er rigtig fedt at den ene af workshopholderne har et handicap, da det giver dem en bedre forståelse, og de kan få svar på rigtig mange spørgsmål. Samt de kan få be eller afkræftet fordomme.

4 Gør det en forskel? Det gør uden tvivl en forskel!
I slutningen af hver workshop laver alle elever et ”postkort til fremtiden”. Det er et postkort hvor de skriver hvad de har lært, samt at de sætter mål for hvad de selv kan gøre for at inkludere deres klassekammerater mere. Efter et par måneder får klassen postkortene tilbage, så de bliver mindet om hvad de lovede sig selv og hinanden. Vi er også helt sikre på at de ting vi siger hænger bedre fast fordi det er meget virkelighedsnært når der f.eks. Kommer en spastiker og fortæller om hvordan det er at være spastiker.

5 Hvilke problemer/udfordringer er vi stødt på?
Det er begrænset hvor mange problemer og udfordringer der er. Det kan til tider selvfølgelig være en udfordring når os fra Danske Skoleelever skal koordinere med de frivillige fra SUMH, men det løser tit sig selv hurtigt. Det kan selvfølgelig heller ikke undgås at vi kommer ud i en klasse fyldt med konflikter og socialt udsatte elever.

6


Download ppt "Det gode møde i folkeskolen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google