Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod."— Præsentationens transcript:

1 På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod mobning på sko-len. Dette gælder personale, forældre og elever. Alle har et medansvar for en rettidig opmærksomhed på mobning.

2 Definition på mobning ”En person bliver mobbet, når han eller hun gentagne gange og over en vis tid bliver udsat for negative handlinger fra en eller flere personer.”

3 Handleplan mod mobning
Mål At forhindre og forebygge mobning At skabe et godt og sundt læringsmiljø for såvel elever som ansatte

4 Forebyggende indsats Skolen har en social læseplan for alle klassetrin, der bruges som grundlag for udvikling af de sociale kompetencer. Hvert år skal der i de enkelte klasser sættes fokus på arbejdet med de sociale kompetencer. Sociale færdselsregler i de enkelte klasser udarbejdes i fællesskab med eleverne. Skolens samværsregler skal omfatte forbud mod mobning. I lærer-/elevsamtalerne skal mobning drøftes. Klassens sociale liv – herunder mobning – skal være et fast punkt på forældremøderne mindst 1 gang årligt. Skolens fysiske rammer og udendørsarealer skal virke befordrende for leg og undervisning og dermed formindske mobningstendenser. I DUS-tiden skal mobning drøftes af børn og voksne på fællesmøder og til samlinger

5 Nøgle til stopning af mobning
Fortæl mig – jeg glemmer ! Vis mig – jeg husker ! Involver mig – jeg forstår ! Kinesisk ordsprog

6 Stopning af mobning Akut beredskab
Trin et (for personale, forældre og børn): Erkende problemet Tage problemet op i klassen Informere forældrene Gøre alle ansvarlige

7 Stopning af mobning Akut beredskab
Trin to (i klassen): Se muligheder frem for problemer Gå på opdagelse i egne og andres evner og positive sider Se når nogen gør sig umage Formulere forslag til løsning af problemer Erkende og respektere hinandens forskelligheder


Download ppt "På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google