Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Advertisements

Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen Dialogmøde med forældre på Tjørnelyskolen den 30. september 2015.
Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer 27. oktober 2014.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Sund By temagruppemøde ”Mad og måltider” D. 10. maj 2016 Sedsel N. Gyldenløve, Sundhedskonsulent i Frederikssund Kommune Handleplan til Frederikssund Kommunes.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Kort om området – verdens bedste dagtilbud VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Kvalitetsreformen på børneområdet - Oplæg ved regeringens konference.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Den fremadrettede strategi for Ishøj Skole mod 2014
Skolernes kvalitetsrapport skoleåret 2016/2017
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FÆLLES målstyring i matematik
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Kursus for nye efterskoleledere
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Sund Mund til Byens børn
Skolen og praktik Overgangen
Undervisningspligten
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference 2012
Tendenser i forældresamarbejdet
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Samtale om folkeskolen i
Skolebestyrelsens Årsmøde 2018
Skolebestyrelsesmøde
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Princip for kontaktforældre
Børne- og undervisningsudvalget den
Skolebestyrelsens principper
Ledelsesevaluering.
Skovbyskolen – den nye skole - formandsberetning
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Formålet med kommunikationsstrategien
Velkommen til Risskov Skole
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
s V T P H Tværgående temaer Her noteres udvalgets politikker
Præsentationens transcript:

Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse! for klasseforældrerådene og øvrige interesserede 29-12-2018 1

Program Onsdag den 23. april kl. 19 – ca Program Onsdag den 23. april kl. 19 – ca. 21, i Engdalskolens lærerværelse. Kort rids af de emner, som har optaget skolebestyrelsen (SB) i det forgangne år, samt præsentation af de områder SB forventer vil få særlig fokus i den kommende tid. Hvordan gøres det, når der er noget, du vil fortælle skolen? Herunder procedure for henvendelse vedrørende klager/utilfredshed – til hvem om hvad og hvordan? Hvordan kan også Klasserådet spille en aktiv rolle her? Med udgangs punkt i afholdt brugertilfredshedsundersøgelsen ønskes debat om flg. Emner: - Hvad kan vi gøre for at opnå endnu større tilfredshed? - Hvad er den gode historie? - Hvad kan vi gøre for at blive endnu bedre til at tackle mobning og fremme trivsel? - Hvordan sikrer vi endnu højere grad af trivsel for børn og voksne på skolen? - Hvordan kan klasserådene og skolebestyrelsen bidrage? Klasserådsarbejdet – hvordan supplerer og understøtter skolebestyrelsen evt. dette arbejde endnu bedre? Spørgsmål/opfordringer til skolebestyrelsen fra deltagerne. 29-12-2018 2

Emner der har optaget bestyrelsens arbejde: Tilpasningen af skolestrukturen i Vestbyen Værdidebatten ”Mad og måltider” plan og politiker De fysiske rammer Kvalitetsrapport 2006-2007 – afledte indsatsområder 29-12-2018 3

Høringssvar Byrådsindstillingen vedr. forslag om nedlæggelse af Nordgårdskolen og Frydenlundskolen Byrådsindstillingen af 1. aug. 2007 til Århus Byråd om tilpasning af skolestrukturen i Vestbyen. 29-12-2018 4

Værdidebatten Skolens målsætning Skolen arbejder naturligvis under den gældende folkeskolelov, Århus Kommunes skolepolitik, samt Børn og Unges udviklingsplan. Set i lyset af disse overordnede rammer finder vi, at det er vigtigt at eleverne opdrages til at tage ansvar for eget arbejde i skolen, - individuelt og i samarbejde med andre elever og lærerne/pædagogerne at eleverne oplever en undervisning, der giver fagligt udbytte, som indeholder praktisk / musiske elementer, som planlægges og gennemføres, så den tager størst muligt hensyn til den enkelte elev inden for fællesskabets rammer at skolens dagligdag kendetegnes ved tryghed for såvel elever som ansatte. elev-/læreraktivitet i og uden for skolen for den enkelte klasse og for klasserne i fællesskab et gensidigt forpligtende samarbejde mellem skole og hjem 29-12-2018 5

Mad og måltider - plan og politiker Engdalskolens handleplan for mad og måltider fokuserer på udvikling på tre områder: De fysiske rammer og udstyret til tilberedelse af maden i skolefrokostordningen Mælkebøtten Det konkrete udbud af mad i Mælkebøtten En pædagogisk indsats i forhold til eleverne omkring at skabe forståelse for vigtigheden af at spise sundt 29-12-2018 6

De fysiske rammer Der er holdt de første møder og man er kommet til fasen, hvor der skal tegnes og fødes flere ideer. Mål 1: 2008-2009 Forberedelse og igangsættelse af renovering, modernisering og bygningsudvidelse af Engdalskolen. Der tænkes bredt inden for børn og unge 0 – 18 år under overskriften ”Skolen som lokalt kulturcenter”. Mål 2: 2009-2010 Renovering, modernisering og bygningsudvidelse af Engdalskolen 29-12-2018 7

Udviklingspunkter Skolens fysiske rammer Elevernes trivsel og problemstillinger om elevfravær Mål: God trivsel blandt eleverne, herunder nedbringelse af elevers sygefravær Hold dannelser Mål: At udnytte mulighederne for holddannelse og undervisningsdifferentiering bedst muligt til gavn for den enkelte elevs udvikling og læring; til gavn for fællesskabet på den enkelte årgang; til gavn for fællesskabet på tværs af årgange 29-12-2018 8

Mælkebøtten 29-12-2018 9

29-12-2018 10

29-12-2018 11

29-12-2018 12

Skolekøkken 29-12-2018 13

29-12-2018 14

29-12-2018 15

29-12-2018 16

29-12-2018 17

29-12-2018 18