Informationsmøde Førskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Informationsaften Aftenens program:
Advertisements

Er mit barn klar til skolestart ?
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Velkommen til Nordregårdsskolen
INDSKRIVNINGSMØDE.
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Præsentation af forårs-sfo
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Dagsorden Oplæg kommunikation Opgave Oplæg aktiv lytning Opgave Inder/ydercirkel – hvad har jeg lært om kommunikation?
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Trongårdsskolens kor v. Mette Hauberg & Lajla Hornshøj Velkommen og præsentation v. Stine Arnfred Ét stort skoledistrikt - spørgsmål Forskudt klassedannelse.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Indskolingen En enhed for sig selv i skolen Trygt miljø, men stadig en del af skolens liv Stor vægt på læsning. Fokus på idræt og bevægelse. Samordnet.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
At styrke barnets selvstændighed
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Præsentation af resultaterne fra
Natur og naturfænomener
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Alle rettigheder forbeholdes
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Den fremadrettede strategi for Ishøj Skole mod 2014
Robusthed på Lillebæltskolen
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Den daglige praksis i DUS’en er præget af lege - og læringsprocesser
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Til Ikast Nordre Skole og SFO
Velkommen til Engen &Poplen 
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
FOREDRAGSKONCEPTET Barselscafé
Velkommen til møde om førskolen 2018
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Tendenser i forældresamarbejdet
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Er græsset også grønt om natten.
Dagsorden Udviklingspsykologiske vilkår
Velkommen til Distriktsskole Ølstykke
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Kursus for personer med demens og pårørende
Alle rettigheder forbeholdes
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Risskov Skole
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Alle rettigheder forbeholdes
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Hvordan kan man støtte sit barn i at blive skoleparat
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Velkommen Dagens program.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Velkommen til forældremøde
Overgangen fra børnehave til SFO og skole
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Informationsmøde Førskolen Egtved skole 2018

Dagsorden Velkomst, præsentation og orientering om Egtved Skole Orientering om førskolen med opstart 1. april 2018 Indskolingens struktur Åbent hus arrangement Skolens fritidsordning Rundvisning på skolen for interesserede

Orientering om Egtved skole Årgangstænkningen Her er det sejt at lære Glæden ved at gå i skole – lysten til at lære Fokus på social og faglig trivsel Anerkendende tilgang Stærkt og tæt forældresamarbejdet Baggrunden for førskoletilbuddet

Orientering om førskolen Mødetid fra kl. 8 – 14. Herefter SFO tid Der tilknyttes ca. 2 gennemgående skolepædagoger og en kendt pædagog fra Tusindfryd (Lene Sommerlund)

Mål for Førskolen At sikre en tryg og optimal overgang fra børnehave til skole At hjælpe børnene med at blive skoleparate At motivere børnene så de har lyst til at lære

Orientering om førskolen Førskolen etableres fra 1. april frem til 31/7-18 Ca. 40 børn Indskrivning Indmelding i ”førskole”(husk at sætte flueben ved tilladelse til at hent info om barnet i ”hjernen og hjertet” Forældre vælger modul (betaler børnehavetakst) SFO / skolepædagogerne står som ansvarlige for førskolen indholdsmæssigt Feriepasning Tilmelding til ugerne, hvor Egtved Skoles SFO holder ferielukket (uge 28, 29,30) inden 1 marts Lokaler

Forberedelse af førskolen Samarbejde mellem børnehave og skole Gensidige besøg mellem skole og børnehave Overleveringsmøder Kendt pædagog følger børnene i førskoletiden (Lene Sommerlund) Tidsplan for førskole forløbet 14.dec. Indskrivningsmøde og kort information om forskolen struktur og indhold Start feb. Førskolebørn besøg i skolen sammen med børnehavepædagog Slutn. Feb: Skolepædagoger på besøg i børnehaverne og møder kommende førskolebørn 8. marts : Informationsmøde om førskolen for forældre og kommende personaler 20. marts: Åbent hus dag for nye førskoleelever 3. april: Skolestart Førskolen  

Overordnet ramme Vejle Kommune Særligt fokus: 1. Skoleparathed 2. Selvkontrol 3. Refleksion i børnehøjde

Hvordan arbejdes med skoleparathed? Der arbejdes gennem leg og læring med følgende kompetenceområder: Personlige og sociale kompetencer: At børnene er nysgerrige og har gå-på-mod. At børnene kan udføre en “skal-opgave” uden konflikter At børnene kan forstå en kollektiv besked At børnene kan vise hensyn At børnene kan bede om hjælp, når de har brug for det. At børnene kan samarbejde med andre – også med partnere, som man ikke selv har valgt Motoriske kompetencer: barnet bør kunne tage alt sit tøj af og på uden hjælp. barnet bør kunne holde rigtigt på en blyant og bruge en saks.    Sproglige og matematiske kompetencer: At børnene kan byde ind med egne meninger og holdninger til en oplæst bog At børnene tør stille sig op foran en gruppe og tale. At børnene kan lytte og være opmærksom når andre taler. At børnene arbejder med dagligdags begreber - f.eks. foran/bagved, under/over, mindst/flest…. At børnene arbejder med mængde- og talforståelse og matematiske begreber

”selvkontrol” og ”refleksion i børnehøjde” ? Hvordan arbejdes med ”selvkontrol” og ”refleksion i børnehøjde” ? Der arbejdes med: At kunne sætte egne behov på pause At kunne vente på tur At børnene kan koncentrere sig i minimum 15 minutter af gangen At kunne udtrykke egne følelser og forstå andres At kunne se en konflikt /episode fra forskellige sider At arbejde med digitale læringsmiljøer  

Indskolingens struktur To klasser – én årgang Skoleuge på 30 lektioner (8 – 14) herefter SFO tid Danskhold på tværs af 0. – 2. årg. Leg og læringsaktiviteter Faglige mål for børnehaveklasse Åbent hus arrangementer (4 i løbet af et år)

SFO tiden Åbner 6.30 – 8.00 Morgenmad 6.30 – 7.30 Børn sendes i førskolen Eftermiddagsmad i SFO Div. værksteder: kreativ, bevægelse, sløjd, bål, dans, fri leg, osv. Tabulex DGI – Certificering af SFO