Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FOREDRAGSKONCEPTET Barselscafé

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FOREDRAGSKONCEPTET Barselscafé"— Præsentationens transcript:

1 FOREDRAGSKONCEPTET Barselscafé

2 BAGGRUND Barselscaféer giver mulighed for: et socialt fællesskab
Mange på barsel savner socialt liv tilpasset deres livssituation med plads til baby, der larmer, skal ammes, skiftes osv. Nybagte forældre er sultne efter viden om deres nye små Behov for at blive ”tanket op” af gode oplevelser, når størstedelen af tiden går med at tage vare på baby. Barselscaféer giver mulighed for: et socialt fællesskab et fagligt indhold som rammer behovet forkælelse med brunch og caféstemning

3 BARSELSCAFÈ-KONCEPTET
Et oplæg på 1½-2 timer om et relevant emne Hyggelige og børnevenlige caféomgivelser Lækker brunch

4

5 MULIGE PARTNERSKABER Kommunens sundhedsplejersker, der måske kan stå for nogle af oplæggene. Det lokale kultur- eller medborgerhus, der måske har midler og/eller et egnet lokale med café. Det lokale bibliotek. Flere steder i landet udbydes fx ”Babybibliotek”

6 Børnevenlig indstilling!
FYSISKE RAMMER En stor café indrettet så alle kan se foredragsholderen Puslefaciliteter, et par højstole og god plads til barnevogne. Børnevenlig indstilling! Amning ok og mødregrupper velkomne - også når der ikke er barselscafé, så målgruppen føler sig velkommen på stedet.

7

8 EMNER Familieskolen har gode erfaringer med:
Sådan får du dit barn til at sove Babytegn & Anerkendelse Førstehjælp til børn og spædbørn Sådan styrker du dit barns sansemotorik Klar, parat, vuggestuestart Mad til babyer og småbørn Andre mulige emner: Sund baby uden kemi Det lille barns sprog og hørelse Sådan styrker du dit barns selvværd Hvorfor skælder vi børn ud og hvad gør det ved dem?

9 FOREDRAGSHOLDERE Navnet betyder noget men emnet er det vigtigste
Relevant faglig og helst officielt anerkendt uddannelse En særlig støbning der trives med babyvirak og kan optræde på slap line uden brug af powerpoint mv. Gerne handouts med hovedpointer eller andet relevant

10 AFVIKLING Hverdags formiddage kl. 10-12.
Caféen åbner kl Brunch klar kl. 9.30 Tilmelding på hjemmesiden, ingen tjek i døren. Vært byder velkommen, kommer med reklameindslag og hyggesnakker. Forkæl gerne med lodtrækning om præmier. 

11 ØKONOMI Oplagt at bruge 10% midler.
Caféen lægger lokaler til og sørger for traktement. LOF sørger for en oplægsholder og betaler honorar. Familieskolen har valgt deltagerbetaling på 85 kroner. Vi afholder barselscafé en gang om måneden og caféen har oplevet en omsætningsforøgelse og et stærkt stigende antal besøg af forældre med småbørn. Familieskolen tjener ikke penge på barselscaféerne, men… rigtig mange deltagere tilmelder sig andre aktiviteter og barselscaféerne er et godt ”flagskib”.

12 Et par dage før arrangementet: På dagen: Efterfølgende:
ARBEJDSPLAN I drejebogen finder du en klar køreplan. I god tid før: Et par dage før arrangementet: På dagen: Efterfølgende:

13 DELTAGERMAIL Kære deltager
Så er det snart tid til Familieskolens barselscafé om, hvordan du kan styrke dit barns sansemotoriske udvikling. Café Staalvand har lavet et særligt barselscafétilbud bestående af en lækker brunchbuffet inklusiv kaffe, the og juice til 85 kroner. Brunchen skal bestilles og betales i baren ved ankomsten (den er ikke inkluderet i deltagerprisen). Arrangementet begynder kl. 10, men Staalvand slår allerede dørene op kl og har brunch klar kl Det vil være muligt at købe diverse drikkevarer, men af praktiske årsager kan der ikke bestilles mad fra menukortet. Latte, espresso, cappuccino osv. kan bestilles indtil kl. 10, men da espressomaskinen larmer for meget, kan der ikke laves specialkaffe undervejs. Netsundhedsplejersken live – gratis barselscafé Ved næste barselscafé vil vi prøve et helt nyt koncept af. Vi har fået Helen Lyng Hansen fra til at flytte sin brevkasse til Familieskolens barselscafé torsdag den 8. marts. Her kan du spørge hende om søvn, mad, amning og alt muligt andet vedrørende dit barns udvikling og trivsel. Når Helen holder foredrag er der altid mange, der gerne vil vende en problemstilling i pausen eller bagefter. For at imødekomme behovet har vi derfor sat en hel barselscafé af til spørgsmål. Helen lægger ud med et kort oplæg om, hvad man kan gøre for at støtte sit barns udvikling og give det selvværd. Herefter cirkulerer hun mellem bordene og besvarer spørgsmål. Da det er en helt ny form, vi prøver af, har vi valgt at gøre denne barselscafé gratis mod at få feedback bagefter. Vi glæder os til at se dig på torsdag og anbefaler at komme i god tid, da der er fuldt hus og det tager tid at komme på plads, få bestilt, hente mad osv.

14 MARKEDSFØRING Hjemmeside Fremhævet tema i det trykte program
Temafolder og opslag Omtale i lokalavisen Nyhedsmails Bannerannoncer Facebook og Google annoncer

15

16

17

18


Download ppt "FOREDRAGSKONCEPTET Barselscafé"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google