Faglig læsning og skrivning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Advertisements

NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Skriv tekster, der fænger – 7 tips der toptuner din rapport Rikke Dinnetz
 Siden sidst – gennemgang af planer og ideer  Oplæg: modellering / observation  Opgave: afprøvning af spørgsmålstyper ud fra et oplevet dilemma, problem,
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Kvalitetsudviklingsprojektet ”Faglig Sammenhæng” Camilla Rump Om undersøgelse af studerendes forståelse.
Litterær artikel. Genren litterær artikel  Læs om genren her:
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Argumentation - metode og teori Af Bodil Haue-Pedersen, lærer på Espergærde Gymnasium og HF, Gengivet på dansksiderne.dk, 2016.
DE KLASSISKE SPROG SOM BASIS FOR ANVENDELSESORIENTERET SPROGINDLÆRING.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
At føre logbog Ida Marie Rasmussen 2016.
Forslag fra arbejdsgrupperne
STX Uddannelse.
Fordybelse i et projekt
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Folkeskolen anno 2016: Hvad skal eleverne lære?
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Læseløft Syd og ”Den sproglige Dimension”
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Forberedelse til eksamen
Unge på kanten af fællesskabet
Elevernes evaluering af grundforløbet
Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Det gode møde i folkeskolen
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
POWERPOINT-SAMLING Du har et valg
Download Guiden Inspektionsguiden er udviklet med henblik på at hjælpe danske virksomheder, der står.
"Så, nu har jeg læst det," sagde lille Ida til sin biologilærer, "men jeg forstod det ikke.” "Hmm," sagde bio-Bent, der var en rar lærer, der gerne ville.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Præsentationsportfolio
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Undervisning af elever med IT-rygsæk KCL foråret 2018
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Velkommen Dagens program.
Matematik med læse/skrive teknologi
Kode til Event på Kontrol
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Nyt fra ministeriet Billeddias
Progression sprogbaseret undervisning
Foreløbigt valg af uddannelsesønske
Billedbøger i begynder-undervisningen i engelsk
Danmarks Vejlederforening
Informationssøgning og referencer
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
- En genre som alle andre
Arbejdsglæde & samarbejde
Velkommen Dagens program.
LAG Odder-Hedensted.
Informationssøgning og referencer
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Hvorfor slå lyn ned i spidse genstande – FY?
Præsentationens transcript:

Faglig læsning og skrivning Grå-ord Link på emu.dk https://www.emu.dk/modul/de-gr%C3%A5-ord-ordforr%C3%A5d-og-ordkendskab Grå-ord ordbog udarbejdet af Christian Dreyer, Kongsholm Gymnasium & HF. 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning

Faglig læsning og skrivning Grå-ord Det er de ”De grå ord” også kaldet de før-faglige ord - , som volder eleverne problemer. Det er alle de ord, som på den ene eller anden måde hører til fagsproget eller skriftsproget og, som vi bare forventer, at eleverne kan. Vores elever bliver udsat for en mangfoldighed af forskellige fag, fagtekster og genrer. Det kan være udfordrende for dem at læse disse tekster – det kræver både strategier og værktøjer. (fagbegreberne) er ofte ikke det største problem. Dem er både lærerne og lærebøgerne meget opmærksomme på at forklare. 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning

Faglig læsning og skrivning Grå-ord Det er de ord, der ikke hører til elevens (aktive) ordforråd. Det kan være ord som nedbør, jævnlig, forgribe sig på noget. 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning

Forskellige tekstgenrer Hvordan læser man f.eks.: "usammenhængende" tekster som fysik med tekst, figurer og formler? Hvordan er en matematikopgave opbygget Hvad betyder "undersøg" i samfundsfag? 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning

Faglig læsning og skrivning Grå ord Grå ord er en ordbog til læsevejledning, dansk og andre fag. De ord der fokuseres på her i ordbogen, er ikke fremmedord og fagudtryk. Disse vil typisk blive forklaret i teksten selv eller af læreren. Ordbogen indeholder ca. 400 opslagsord Ordbogen indeholder foruden en forklaring af de enkelte ord også en række øvelser samt en facitliste. På den måde kan materialet også bruges til selvstudium. 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning

Et eksempel fra ordbogen Ballast Selve ordet vægt, ressource Forklaring af ordet Engelsk er en god ballast ved studiet - et eksempel 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning

Faglig læsning og skrivning Ordbogen Ordbogen er tiltænkt som et nyttigt redskab i undervisningen til gavn for vore elever og til inspiration for alle faglærere. Teorien om "gråzoneord" og deres betydning for læseforståelsen bygger på artikler i tidsskriftet Sprogforum. 19. september 2018 Faglig læsning og skrivning