Dokumentar.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
// Tv - Dokumentar film.
Advertisements

Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Hvad er mediefag?.
Filmanalyse Intro til filmmediet.
Instituttet for Fremtidsforskning Er en privat og uafhængig tænketank Er grundlagt i 1970 af Thorkil Kristensen Inspirerer og rådgiver virksomheder, organisationer.
Kortfilm Fokusområde 7 i 3.C i dansk.
Dramaturgi Det her fag er jo ikke et decideret filmkursus, men uanset hvilke produktioner I kommer til at lave, så kan det være godt at vide noget om dramaturgi.
Verdens værste bødler Sagprosa.
Hvad er mediefag? Et nyt fag. Mediefag er: 1. Visuelle og auditive medier 2. Teoretisk arbejde 3. Praktisk arbejde.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Hvad !¤?#¤%$!* er museologi?. Hvad betyder museologi? Ordet museologi er dannet af to ord: ”museo” og ”logos” ”Museo” stammer fra det græske ord ”museion”,
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Læring og it Typografiens betydning. læring og it Display-typografi Læse-typografi Konsultativ typografi 3 typer af typografier.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH.
IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Romantisme og Biedermeier. Forskellen Universalromantikken: Den store natur som sjælens landskab Biedermeier: Et hjørne af naturen, hjemmet, kærlighed.
Praksisfællesskaber Peter Busch-Jensen, Lektor, RUC.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Dokumentar.
Modul 2.
Respekt for Grænser Fakta
Grundtvigs Højskole 7. august 2017
Fordybelse i et projekt
Portrætter Hvem er jeg – hvem kan jeg blive
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Modul Januar/februar 2017 Kunstprojekt Modul Januar/februar 2017.
Forløb i samfundsfag.
Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind.
Undervisningsministeriet
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
- Virkelighedsvarianter
At gennemskue faktagenren
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Hvad er dokumentarfilm?
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Flippedlearning Historie
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Det man ikke ser har man ikke ondt af
ÅRHUS AFDELING.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Webinar om fordringstyper til daginstitution
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
At være blandt ligestillede – ikke at være outsideren
PROBLEMFORMULERING | SYNOPSIS | METODEAFSNIT
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
FAKTISKE TEKSTER PÅ NETTET
Netværksmøder - Drejebog
Kommunikation - trykstil
Ekstern kommunikation
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Kommunikation hører også med
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
Progression sprogbaseret undervisning
En introduktion af Otto
Studievalgsportfolio
Modul 6: ”Sådan skriver og sender du en ”
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Velkommen Dagens program.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Dokumentar

Faktakoder Konkrete tegn i tv-programmer og film, som signalerer til seeren, at der er tale om en produktion, der er forankret i realiteter. F.eks. brug af arenaer og aktører fra virkelighedens verden og af en mere neutral billed- og lydside. Neutral/saglig stil – henviser gerne til produktionsproces

Fiktionskoder Konkrete tegn i tv-programmer og film, som signalerer til seeren, at der er tale om en produktion, der forholder sig frit til virkeligheden. F.eks. brug af skuespillere, iscenesatte arenaer og en spændingsfyldt dramaturgi. Subjektiv stil typisk uden henvisning til produktionsproces

Genrekontrakt (afsender-modtager) En slags uskreven aftale med modtageren - tv-seere og biografpublikum - om, at man sender en bestemt udsendelse eller programtype eller annoncerer en bestemt filmgenre, så den vil have en vedtaget form med fast opbygning og gennemgående figurer i klart definerede roller. Kontraktforholdet etableres allerede gennem annoncering, spots, trailers og 'plakater'

Faktion Tekster, der blander det fiktive og ikke-fiktive, er faktion. Ordet faktion kommer af blandingen mellem ordene fakta og fiktion. Fakta kan fremstilles som fantasi og forvandles til fortælling ved hjælp af fiktionens udtryksformer og virkemidler, og på samme måde kan fiktion fremstå som virkelig.

Dokudrama - er baseret på virkelige hændelser som formidles i en fiktiv form. Denne type er startet i USA. - Den engelske udgave er Dramadokken, hvor en fiktiv historie gives en dokumentarisk (faktuel) form.

Dokumentartyper Portrættet her er menneskets identitet og psyke i fokus. Det kan skildre menneskelige kriser, en tabuiseret identitet og livsform. Portrættet af den kendte personlighed fremstiller ofte politiske, kulturelle og almenmenneskelige problematikker.

Den sociologiske dokumentar fokuserer på gruppen og /eller miljøet og på de subkulturer og ”minisamfund”, som måske ligger fjernt fra den måde, vi selv lever på. Dokumentaren kan synliggøre forskellige livsvilkår, livsformer og kulturer i det almindelige hverdagsliv eller afsøge forskellige gruppers konflikter med samfundet.

Institutionsdokumentaren skildrer livet og tilværelsen på forskellige institutioner. Her får vi indblik i verdener, der under normale forhold ikke er tilgængelige for seeren. Det kan f.eks. være livet på en politistation, på et hospital eller i fængsler

Den sagsorienterede dokumentar behandler emner som politik, økonomi og etik. Her gøres brug af kritisk journalistik og afsløringer, der munder ud i et ønske om ansvarsplacering.

Dokumentaren benytter ofte: - iscenesættelse - rekonstruktion - interviews (Og bryder derved med idealet om ”fluen på væggen”-optagelser)