Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?"— Præsentationens transcript:

1

2 Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Hvad mener andre Filmens mediekritik Instruktøren Konklusion

3 Hvorfor er dokumentarfilm så populære i dag?
Problemformulering: Hvorfor er dokumentarfilm så populære i dag?

4 Virkemidler Billedsiden:
Filmen er optaget med håndholdt kamera der er med til at overbevise os om at det er foregået impulsivt og uden planlægning. Filmen varierer mellem traditionelle interviewsituationer og hurtige montager der sammenfatter de historiske facts. Der bliver i filmen også brugt udsnit fra gamle reklamefilm for våben osv. som virker for seeren som dokumentation for filmen rigtighed. Grafikken på billederne bliver brugt til alle de facts der skal holdes styr på og understøtter Moores påstande. Lyd: Musikken bliver brugt meget undervejs både som underlæggende stemningsmusik men også som en ironisk kommentar til indholdet. Dette er især tydeligt montagen i sekvens 5 (Historiske drab støttet af USA), hvor der spilles ”what a wonderful world”. Michael Moore fortæller meget af historien i voice-over uden at lyde bedrevidende. Han stiller mange spørgsmål for senere at besvare dem i billeder.

5 Hvem stoler vi på? Michael Moore gør op med forestillingen om at højtstående folk som f.eks. politiker og direktører, er samfundets eksperter. De højtstående personer (præsidenten, formanden for NRA, Charles Heston, forskellige betjente mm) bliver fremstillet utroligt usympatisk, mens de der er direkte involveret i skyderierne og alle de andre almindelige mennesker bliver fremstillet meget sympatisk og troværdigt. Filmens eksperter er de almindelige mennesker Michael Moore selv er også en af filmens eksperter fordi der sider inde med alle fakta. Derudover virker han troværdig fordi han repræsenterer den holdning de fleste almindelige mennesker har.

6 Fiktion eller fakta, dokumentarfilm har ændret sig.
Dokumentar er ikke længere tørre, objektive film. De er blevet personlige, pågående og underholdende samtidig med at de udtrykker en markant holdning til livet og samfundet, skriver Jørn Smidt. Dokumentarfilmen har udviklet sig fra at vise fakta til at vise holdninger og meninger. Denne udvikling gør det mere relevant at begynde at bruge forskellige filmvirkemidler i dokumentarfilm og medfører samtidig at filmene bliver mere spændende for et bredere publikum.

7 Filmens mediekritik Mediekritik:
De amerikanske medier fokusere mere på vold og drab end noget andet, det er ifølge Michael Moore grunden til at amerikanerne føler sig usikre. faktisk så er antallet af mord faldet med 20% mens tv dækningen af mord, drab og vold er steget med ikke mindre en 600% Frygt: Frygt avler had og hadet bliver ført ud i livet ved hjælp af de mange våben der ligger rundt omkring i de amerikanske hjem. salget af våben er steget med 70% og salget af ammunition er steget med 140%. I mange tilfælde bliver denne frygt rettet mod de sorte i samfundet fordi de gennem medier bliver vist som et folkefærd der pr. definition er aggressivt.

8 Hvad gør det for dokumentaren at instruktøren bruger sig selv som medvirkende?
Fortælleren Michael Moore er både instruktøren og et af de mennesker han bruger til at demonstrere sine pointer. I modsætning til den generelle holdning til dokumentarfilm hvor instruktøren bare er en observatør. Michael Moore går til sidst ind og griber ind i handlingen. Han får K-mart til at holde op med at sælge patroner. Den måde Michael Moore bruger sig selv både som aktør og ekspert giver modtageren en mulighed for at identificere sig med ham og hans budskaber.

9 Konklusion Nutidens dokumentarfilm er blevet utroligt populære fordi vi kan identificere os med dem. De er grænse overskridende og provokerende og gør alt hvad de kan for at få folk til at tænke. Derudover er de ikke længere objektive, men repræsenterer instruktørens subjektive, mening.

10 Kit, Pernille H, Christina 3.x
AF Kit, Pernille H, Christina 3.x & Henriette, Rasmus 3.b


Download ppt "Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google