Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”"— Præsentationens transcript:

1 Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.” Albert Camus, filosof og forfatter

2 Skriv den gode tekst DET VIGTIGSTE FØRST – NYHEDSTREKANTEN

3 Skriv den gode tekst DET VIGTIGSTE FØRST – NYHEDSTREKANTEN Starter med den vigtigste – nyheden og vinklen på historien Gentag det gerne et par gang – Overskrift, Indledning, starten af teksten Baggrunden er, at når redaktøren skal redigere avisen, skal han kunne skære teksten far bunden hvis den er for lang. En anden fordel er, at hvis man ikke læser hele historien har man stadigvæk for det vigtigste med. Brug gerne masser af indgang i teksten – Gode overskrifter, mellemrubrikker, citater og bokse.

4 Skriv den gode tekst Pressemeddelelse Målet med pressemeddelelsen 1.Den skal vække en interesse hos potentielle deltagere i arrangementetb. 2.Den skal tiltrække eventuelle medier og opnå omtale i relevante landsdækkende og lokale medier.

5 Skriv den gode tekst Pressemeddelelse Opbygning af pressemeddelelsen 1.Overskriften fanger læserens opmærksomhed, så man har en ide om hvad pressemeddelelsen går ud på. 2.Den er opbygget efter nyhedstrekanten, så man i de første par linjer får det vigtige, selve historien og vinklen 3.Brug gerne et citat fra en af de medvirkende. Det det giver et mere levende sprog og nogle holdninger. 4.Det er en god ide til sidst at lave en faktaboks om arrangementet eller emnet. Det hjælper journalisterne med hurtigere at danne et overblik. 5.Send også et billede med, medierne kan bruge. Billeder siger ofte mere end en tekst.

6 Skriv den gode tekst Pressemeddelelse Kontaktoplysninger 1.Skriv til sidst kontaktoplysninger på vedkommende, som journalisterne kan kontakte med flere spørgsmål. Navn, telefonnummer, mailadresse og hvornår man er nemmeste at få fat i.

7 Skriv den gode tekst Pressemeddelelse Tidsplan 1.Send pressemeddelelsen en uge før mediets (avis, TV, radio) deadline. Find ud af hvornår mediet har deadline. Ugeaviser skal gerne have pressemeddelelsen to uger inden arrangementet, hvorimod andre aviser, TV og radio skal have den en uge inden. 2.Følg op på pressemeddelelsen nogle dage inden arrangementet. Redaktionerne modtager hver dag mange pressemeddelelser, men dit telefonopkald kan måske gøre en forskel. 3.Hvis pressen ikke har vist interesse for arrangementet, så er det en god ide, at omskrive pressemeddelelsen, så den bliver en beskrivelse af hvad der skete og hvad børnene fik ud af det. Send det sammen med et billede, så kan det være de i stedet trykker det i avisen.

8 Det gode fotografi De gyldne regler 1.Et godt billede er næsten altid tænkt over før det er blevet taget. Komposition - Det gyldne snit 2.Billedet skal være i fokus! 3.Brug ikke en mobil, hvis det er til avisen. 4.Et godt billede skal fortælle en historie. 5.Ikke bruge Photoshop hvis det skal bruges i avisen.

9 Fotoregler – hvad må du gøre! 1.Offentliggørelse af personlig data på nettet kræver en skriftlig tilladelse. Hvis det drejer sig om børn under 15 år, kan det kun ske med udtrykkeligt samtykke fra forældre. – Et portrætfoto er personlig data 2.Det har ingen betydning for reglerne, om billederne findes på en åben hjemmeside eller en lukket hjemmeside med adgang for en begrænset brugergruppe. 3.Der skelnes dog mellem vellignende nærbilleder af børn og genrebilleder af situationer. 4.Man skal altså ikke indhente tilladelser fra alle personer på et oversigtsbillede, f.eks. Fra kredsens sommerlejr. 5.Vær på den sikre side og indhente tilladelsen fra forældrene til at bringe billeder på hjemmesiden – Det er ikke nok at informere om, at billederne bliver brugt. 6.Disse reglerne gælder kun for det at lægge billeder på nettet, hvor resten af verden har adgang til dem.

10 Fotoregler – hvad må du gøre! 1.Hvad angår det at tage billederne og offentliggøre dem i f.eks. et kredsblad eller avis, gælder der andre regler. 2.Man skelner mellem, om billederne er taget på privat grund eller på et offentligt sted. Opholder man sig på offentlige gader og stræder eller deltager man i en offentlig begivenhed, må man finde sig i, at man risikerer at blive fotograferet. 3.Det betyder altså, at man gerne må tage nærbilleder af FDF-børn, der deltager i arrangementer som f.eks. en landslejr. Man må også gerne bringe billederne i et avis eller et blad - med mindre de pågældende personer er i en situation, der kan virke krænkende for dem.

11 Godt layout 5 hurtige regler når du lave en plakat 1.Læseretningen er fra venstre mod højre. Man starter i toppen og slutter i bunden. 2.Tænk på hvem din målgruppe er. 3.Brug max 3 skrifter i dit design. Vælg ikke skrifter ud fra hvad der er smart, men om de kan læses. 4.Et fotografi siger mere en 1000 ord – og gå efter øjenkontakt! 5. Når du bruger computeren, er det dig der bestemmer!


Download ppt "Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google