Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Filmanalyse Intro til filmmediet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Filmanalyse Intro til filmmediet."— Præsentationens transcript:

1 Filmanalyse Intro til filmmediet

2 Kortfilm Betegnelse for film der varer under 60 minutter.
Ingen fast filmgenre. Der findes korte dokumentarfilm, korte fiktionsfilm, korte situationsfilm og korte refleksionsfilm. Kortfilm er koncentreret i deres indhold.

3 Instant kaffe En kort film sætter sit emne og sin historie på spidsen. Den er som instant kaffe, koncentreret og intens i sin opbygning. Kortfilm er originale, overraskende, eksperimenterende og koncentreret i sin skildring af mennesker og intense situationer. Kortfilm kan skildre en verden som enten er opdigtet eller virkelig.

4 Film og fantasiens univers
Tilskuerens ’indre’ film som digtes til når filmen ses. Filmens univers Filmens forløb af billeder og lyd. Forholdet mellem filmens univers og det univers tilskueren medskaber. Opgave: Brug figuren på en film. Beskriv filmens og fantasiens univers. Filmens univers er alt det du ser og iagttager. Fantasiens univers er alt det du forestiller dig og føler.

5 Fiktion og fakta Normalt skelnes der mellem dokumentarfilm og spillefilm. Dokumentarfilm henter stoffet fra virkeligheden. Det er sandfærdigt og troværdigt. Spillefilmen bygger på et opdigtet univers hvori alt kan ske. Det er afsenderen som bestemmer det ’virkelige’.

6 Fiktion og fakta FIKTION FAKTA Spillefilm Dokumentarfilm
En mulig, sandsynlig virkelighed. En troværdig og sandfærdig FIKTION FAKTA

7 Den lineære film Et lineært forløb følger en linie der stiger fra et begyndelsespunkt og ender ved afslutningsscenen. Hovedpersonen befinder sig i en situation hvor der må handles. Herfra udspiller filmens handling sig. Opbygningen kan man sætte ind i berettermodellen. Modellen kendes også fra novelleanalyser.

8 Berettermodellen Spænding og udtryksstyrke.
anslag intro uddybning konfliktoptrapning udtoning point of no return klimaks


Download ppt "Filmanalyse Intro til filmmediet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google