VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Landskonference - dagtilbud April 2013 Projektchef Tanja Miller ph.d. Velkomst
Vi gennemførte en række interview ifm
Forældre fremmer fællesskabet
Administrative pejlemærker i BUF
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Tillid Temadag for AMIR
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Alle børn er alles ansvar
Kodeks for offentlig topledelse
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Målstyret læringsreform
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Velkommen til KIP lancering Kompetencer I Praksis.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Indre By / Østerbro LokalMED
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Overenskomst-forhandlinger 2018
Præsentation af UngiAarhus
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Præsentation af UngiAarhus
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Centralforeningen for Stampersonel
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016

PROGRAM – halvårsmøderne november 2016 Velkomst - program Fortællingen om arbejdsfællesskaber i BUF Oplæg om arbejdsfællesskaber i praksis Oplæg om hvordan der kan arbejdes konkret med at udvikle og implementere gode arbejdsfællesskaber Trivselsundersøgelsen 2017 Afslutning ved HovedMED

Arbejdsfællesskaber / Halvårsmøde om arbejdsfællesskaber , November 2016

Formålet med i dag At alle LokalMED i BUF får inspirationer til at arbejde med arbejdsfællesskaber Formålet med i dag er: at I får kendskab til, hvad et arbejdsfællesskab egentlig er hvorfor vi skal til at arbejde med arbejdsfællesskaber her i BUF og inspirationer til hvordan vi på vores arbejdspladser kan arbejde med arbejdsfællesskaber. Arbejdsfællesskaber er ikke noget nyt, og i dag findes der overalt på jeres arbejdspladser arbejdsfællesskaber. Det nye er, at alle arbejdspladser i forvaltningen skal arbejde med at styrke arbejdsfællesskaber. Det har både vores politikere og direktion en forventning om. Nogle af jer er måske allerede rigtig godt i gang, andre af jer har måske set på arbejdsfællesskaber med en anden overskrift som f.eks. social kapital eller samarbejde.

og er afhængige af hinanden for at lykkes med deres arbejde Arbejdsfællesskaber Et arbejdsfællesskab er et forpligtende fællesskab, som består af en gruppe mennesker, der sammen har en fælles kerneopgave og er afhængige af hinanden for at lykkes med deres arbejde - Hvad forstår vi så med et arbejdsfællesskab? Det er et forpligtende fællesskab mellem mennesker på en arbejdsplads, som har en fælles kerneopgave og er afhængige af hinanden for at lykkes med deres arbejde. - Mennesker, der har et fælles mål og en almen fællesfølelse, kan nå hurtigere og lettere frem, fordi de ”rejser” på hinandens fremdrift. Det er ligesom gæssene, der flyver i flok og v-formation – forskning viser, at det øger flyveeffektivitet med 71 %. Bliver den forreste gås træt, vender den om og indtager en plads i vingeformationen, og en anden gås tager føringen. De er afhængige for af hinanden for at lykkes. I BUF er vi også afhængige af hinanden for at lykkes – Er der nogen her, der ikke har hørt vores direktør Tobias sige, at ”alt starter og slutter med et barn”? Vi er alle et stort fællesskab i hele forvaltningen, i klyngen, på skolen, teamet, i klasseværelset, på stuen. Arbejdsfællesskaber handler om vores samarbejde omkring vores børn og unges læring og udvikling. Vi er alle med til at løse den fælles opgave og ingen skal være alene om det. Det er sammen, vi skaber de bedste løsninger. Vi skal reflektere sammen, skabe sammen – så vi kan understøtte den udvikling, vi er i gang med.

Hvorfor arbejdsfællesskaber? Et stærkt og forpligtende samarbejde om kerneopgaven giver bedre faglig kvalitet i opgaveløsningen Et velfungerende arbejdsfællesskab, hvor den enkelte oplever meningsfyldt arbejde, forpligtende samarbejde og at alle tager medansvar, giver arbejdsglæde Arbejdsglæde, samarbejde om kerneopgaven og høj grad af medansvar giver faglig stolthed Udvikling af arbejdsfællesskaber er en videre realisering af tillidsdagsordenen og en måde at styrke den lokale medindflydelse, medansvar og ledelse Vi tror, at arbejdsfællesskaber af dygtige medarbejdere og ledere kan transformere vores sektor til en fremtiden med færre ressourcer Til det sidste punkt: Vi står overfor det vilkår, at vi i fremtiden har færre ressourcer til at løfte de samme opgaver. Det er et vilkår, vi deler med landets andre kommuner. Det kan arbejdsfællesskaber hjælpe os med at ruste os til. Derfor er der politisk afsat penge til, at vi i BUF skal investere i indsatser, som vil forbedre vores arbejdsfællesskaber, måden vi tilrettelægger vores arbejde på og vores arbejdsmiljø. Vi investerer i det, som vi i fællesskab – på skolerne, i dagtilbud og i forvaltningen – tror, vil udvikle vores arbejdspladser. Det kommer vi til at tale meget mere om – i dag starter vi dialogen op.

Hvor kan min Trio/LokalMed hente hjælp i det videre arbejde med arbejdsfællesskaber? Kontakt nærmeste chef/områdeledelse Som det blev nævnt tidligere har politikerne afsat penge til at investere i arbejdsfællesskaber – i en decentral investeringspulje. Det er samlet i et program i forvaltningen, der hedder ”Arbejdspladsen i Fokus”. Pengene er øremærket til konkrete indsatser på skoler og institutioner. Der kommer mere information ud inden årets udgang i første omgang til lederne og via MED. Hvis I efter i dag gerne vil høre mere så kan I i første omgang konkakte (se slide…)