Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Advertisements

Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Skriftlighed Det fælles gods - præsentation af progressionsplan.
Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.
Skema og vikardækning.
Forslag fra arbejdsgrupperne
STX Uddannelse.
Ungdommens Folkemøde
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Antal besvarelser: 52.
Projektplan – pesto med ramsløg og skvalderkål
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Alle rettigheder forbeholdes
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Velkommen Robusthed basiskursus
Elevernes evaluering af grundforløbet
Det gode møde i folkeskolen
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
- Fælles forståelse af kerneopgaven
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Find trafikpolitikken her: (skriv url)
Samtale om folkeskolen i
Skolebestyrelsesmøde
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Alle rettigheder forbeholdes
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Alle rettigheder forbeholdes
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Quiz Uge 2 – mandag.
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
dho- og sro-evaluering
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt fællesskab. Alle rettigheder forbeholdes. Gengivelse af materialet uden Ventilens skriftlige samtykke er ikke tilladt ifølge gældende dansk lov om ophavsret. © 2016 Ventilen Danmark

Fællesskabende aktiviteter Indhold Hvorfor fællesskabende aktiviteter? Både lærer- og elevstyrede aktiviteter Om planlægning af aktiviteter for andre Planlæg en aktivitet 2 min. Programmet for lektionen gennemgås.

Fællesskabelse ”Jeg lægger vægt på, at hver enkelt medarbejders præstation er af stor betydning for virksomheden, men det kan ikke stå alene. De fleste opgaver løses ved, at medarbejdere samarbejder og bidrager med forskellige kompetencer til fælles løsninger.”   Alle skal lære hinanden at kende. Det faglige og det sociale hænger sammen. Virksomheder kalder det teambuilding – vi kalder det fællesskabelse. 5 min. Fællesskabelse er et aktivt ord – noget, man skal gøre. Formålet er, at eleverne skal lære hinanden at kende på kryds og tværs, så de bliver gode til at samarbejde og kan være gode kolleger over for hinanden. Når virksomheder bruger mange ressourcer på teambuilding er det også i erkendelsen af, at medarbejderne skal lære hinanden at kende og lave noget sammen uden for virksomhedens vante rammer for at blive bedre kolleger og dermed præstere bedre på arbejdspladsen. De kalder det teambuilding, vi kalder det fællesskabelse, og princippet er det samme. Hvis eleverne lærer hinanden bedre at kende, vil de også være tilbøjelige til at udvise større tolerance og forståelse over for hinanden. Det er lettere at tage hensyn til folk, man kender. Henvis til citatet fra Koncerndirektøren i Nykredit, der lægger vægt på et godt fællesskab mellem hendes medarbejdere – det er altså kompetencer, der også bliver kigget på, når man skal søge job engang. Det kan være fint at høre eleverne, om de kender til/har prøvet fællesskabende aktiviteter i andre sammenhæng, fx i idrætsklubben, på fritidsjobbet, i folkeskolen osv. Koncerndirektør Bente Overgaard, Nykredit

Prøv en fællesskabende aktivitet [indsæt navnet på aktiviteten] 10 min. For at give eleverne et indblik i, hvad de fællesskabede aktiviteter er, igangsætter du en lærerstyret fællesskabende aktivitet. Det er op til dig, hvilken aktivitet det skal være, den må bare ikke vare længere end maks. 10 minutter – det kunne fx være ‘Labyrinten’, ’Tegn en cykel’ eller ’Poncho’. Du kan finde alle de lærerstyrede fællesskabende aktiviteter på www.projektnetwerk.dk under fanen ‘Fællesskabelse’.

Planlægningsgrupper Alle er med i en planlægningsgruppe og skal planlægge mindst én aktivitet for resten af klassen inden sommerferien. Der vil minimum være én elevstyret aktivitet om måneden. Der vil også være lærerstyrede aktiviteter, som finder sted i undervisningstiden. 5 min. Det er dig som lærer, der laver planlægningsgrupperne, som er grupper med fire elever i hver. Du orienterer eleverne om, hvilken gruppe de er kommet i sidst i denne lektion, hvor de skal i gang med at planlægge en aktivitet. Hvis der i klassen laves flere end seks planlægningsgrupper, kan der være måneder, hvor flere grupper laver en aktivitet – det kan fx være i en måned, hvor der er arrangeret særlige temadage, eller hvor undervisningen er lidt anderledes end normalt. Man kan også gå sammen flere grupper og planlægge en større aktivitet sammen. Forklar eleverne, at du som lærer også vil stå for nogle fællesskabende aktiviteter, der vil finde sted i undervisningen – og forhåbentlig er du allerede startet med disse aktiviteter. Både de lærer- og elevstyrede fællesskabende aktiviteter er til for at styrke fællesskabet. Du kan læse om de lærerstyrede fællesskabende aktiviteter på hjemmesiden under fanen ’Fællesskabelse’.

Om planlægning af aktiviteter Alle i klassen skal inviteres. Aktiviteterne må koste få eller ingen penge. Aktiviteterne foregår enten i frikvarterer eller efter skole. Hvis aktiviteterne lægges i skoletiden, skal de have en varighed på maks. 30 minutter. Fællesskab er noget, vi gør for hinanden. 5 min. Planlægningsgruppen fungerer som værter for aktiviteten, og de ansvarlige elever skal sørge for, at alle inviteres med. Nogle elever tøver måske og skal have en ekstra invitation, før de deltager. Eleverne kan ikke tvinge deres klassekammerater til at være med, men de kan sikre sig, at alle oplever, at de reelt er inviterede. Hvis der er tid til det, kan I tale om, hvad der ellers betegner ‘en god vært’.

Planlæg en aktivitet Gå sammen i jeres planlægningsgrupper. I skal nu planlægge jeres egen aktivitet Gå sammen i jeres planlægningsgrupper. Planlæg en aktivitet. Hvis I ønsker mere inspiration, kan I gå ind på www.projektnetwerk.dk Klassens login er: Brugernavn: [SKRIV IND] Kodeord: [SKRIV IND] 20 min. Du fortæller eleverne, hvem der er i planlægningsgruppe sammen og beder planlægningsgrupperne gå sammen. Eleverne kan selv finde på aktiviteter, men kan også finde mere inspiration til mulige aktiviteter på hjemmesiden, hvor klassen har deres eget login – husk at skrive det ind