Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhedsprofiler for børn
Advertisements

Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Kliniske problemstilliner og kontinuitet Niels Damsbo Lektor, praktiserende læge.
Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Information til de unge om Coop Madskolen – Bliv delikatesseassistent, slagter, bager eller konditor! Coop udbyder i samarbejde med ZBC en helt ny uddannelse.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Formål Antagelser Kortsigtede virkninger Aktiviteter Udfordring Langsigtede virkninger At skabe mere synlighed og bevidsthed omkring ungdomsskolen.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Samarbejdet i rehabiliteringsteamet Sundhedskoordinator Afdelingslæge, ph.d. Jens Christian Jensen Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering.
Sektorovergange – en kvalitetsbrist? Kvalitetsudvikling i speciallægepraksis Konference d. 22. september 2009 v. Overlæge Malene Vestergaard, DSPS.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
God Alkoholkultur alkoholdialog.dk.
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
ORGANISATION workshop
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Sektorovergange – en kvalitetsbrist?
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
Grundlæggende intensivsygepleje - Den nyansattes udfordring
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Skriv ansøgning 10 gode råd.
ÅRHUS AFDELING.
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Årsplan skolesundhedsplejen 2015,
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Stinne Aaløkke Ballegaard Seniorprojektleder, antropolog
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Klasseven for nyankomne elever
Køreteknik.
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Børns stemmer Mikkel Balslev Afdelingsleder.
Velkommen.
Håndtering af rapporter: Besvarelsen er ikke anonym
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Alle rettigheder forbeholdes
Kursus for personer med demens og pårørende
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Lovliggørelsessager og BR18
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’ Sundhedsplejen Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’

Uddannelsesbaggrund Sygeplejerske Flere års erfaring fra børneafdeling, barselsafdeling, præmaturafdeling. Hjemmepleje Sundhedsplejerskeuddannelse 1½ år på Danmarks Sygeplejehøjskole Vi er 32 sundhedsplejersker – de fleste med maaange års erfaring.

Skolesundhedspleje 2.0 Indskolingssamtale med forældre i 0. klasse Opfølgning på højde/vægt i 1. klasse Sundhedssamtale og funktionsundersøgelser i .6 klasse Udskolingssamtale i 8. klasse Sundhedspædagogisk undervisning i klasserne jf. sundhedsprofiler fra Trivselsundersøgelsen. Åben konsultation Behovssamtaler – herunder ‘skoleforsømmere’

Sundhedssamtale Vi går på opdagelse i historien ……(måske kender vi eleven i forvejen) – vi hjælper først og fremmest eleven til at få øje på sine egne ressourcer – og bringe dem i spil. - spørger ind til elevens helbred – helt konkret de enkelte kropsområder. -spørger ind til hvilken indflydelse ‘det’ har fået på eleven, familien, skolekammerater m.m. - vurderer om der skal henvisning til egen læge, speciallæge, fysioterapeut, psykolog, områderådgiver, sagsbehandler m.fl. - beder om samtykke til at oplysningerne kan indgå i en efterfølgende Tværs drøftelse. Metodefrihed: nogen sundhedsplejersker bruger problemløsningsmodellen, nogen bruger narrativ interviewramme, nogen bruger en hybrid af erfaring og metode… Vi eksternaliserer skoleforsømmelse – noget du er ramt af, noget der plager dig… Dette ‘noget’ – har det et navn?

eksempler Pige i 6. klasse er ofte sygemeldt og når hun kommer i skole er hun træt og uoplagt, kan ikke koncentrere sig og går meget på toilettet. Hun fortæller at hun ingen appetit har – udover slik og søde sager - og hun har rigtig tit hovedpine. Hendes humør svinger og hun bliver af og til udad reagerende….. Dreng i .2 klasse har ondt i maven – og er ofte sygemeldt. Han kan ikke rigtigt komme det nærmere – diffust ondt, sådan lidt over det hele og han har ondt i benene. Han har sjælden madpakke med, mest frugt og frugtstænger. Det er kendt at han ikke har det så nemt derhjemme – og der er mistanke om at mor har et alkoholmisbrug….