Møde for medarbejderrepræsentanter og ledere for UCL og EAL

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Porteføljestyring
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Implementering af folkeskolereform
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Frøslev-Padborg skole
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Randers Kommune, Den tværgående rådgivningsenhed – Børn og Ungeområdet Struktur i 3 distrikter Baggrund for arbejdet med afklaring af strukturen for den.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Styringskrav for jobcentre
Tillid Temadag for AMIR
Implementering af brandingstrategi på nettet
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Orientering fra bestyrelsesmøde 3. november 2006 Medarbejdermøde.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kodeks for offentlig topledelse
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Opgaven og dispositionen ”Beskriv med afsæt i høringsmateriale og høringssvar erhverv Silkeborg” 1.Organisation & jura 2.Points of excellence 3.Køreplan.
Omlægning af arbejdsgange i EASY-A og Elevplan Før: Hvorfor havde vi behov / hvordan så vi behov? Under: Hvordan kom vi i gang? / hvordan var processen.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
REKTOR LAURITZ B. HOLM-NIELSEN,9. December 2010 AARHUS UNIVERSITET Aarhus Universitets faglige udviklingsproces Fire hovedområder pr : Kulturvidenskab.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvem skal have magten og hvor meget skal den være spredt?  Danmark og de andre  Styreformer  Problemer i udvalgsstyret  Reformer i andre lande  Strukturkommisionen.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
1 Implementering af Fremtidens Fritidstilbud Møder mellem områderne, skolerne og institutionerne MAJ-JUNI 2015.
2. maj 2016 Område Brønshøj-Vanløse Børne- og Ungdomsforvaltningen INFORMATIONSMØDE OM SAMMENLÆGNINGEN AF VANLØSE OG HYLTEBJERG SKOLER.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
OLIE- OG MINERALSTRATEGI Grønlands Arbejdsgiverforening – input til fremlagt:
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Samarbejdsaftale Badminton
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Overordnede bestemmelser
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Den værdifulde arbejdsplads
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Fusion mellem UCC og Metropol
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Fremtidig driftsorganisation for psykiatrien i Region Syddanmark
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Hvordan skaber vi rammen for kvalitet?
Administrativ organisering
Agnete Gersing Departementschef Uddannelses- og Forskningsministeriet
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Møde for medarbejderrepræsentanter og ledere for UCL og EAL 21. august 2017

En fusion af Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt sikrer uddannelser til fremtiden Sammen styrker vi udbuddet af praksisnære videregående uddannelse i tæt samarbejde med omverdenen ruster vi de studerende til at samarbejde på tværs af fag og begå sig professionelt nu og i fremtiden udvikler vi uddannelser ved at anvende teknologier og kombinere fagligheder på nye måder Og bliver derfor …medskaber af vækst og velfærd ved at sikre kompetente medarbejdere til både private og offentlige arbejdspladser …en synlig og markant regional og national aktør indenfor uddannelse, innovation, viden og udvikling … et svar på fremtidens behov

Grundfortælling: vigtige grundforståelser for en evt. fusion Vi fastholder eksisterende uddannelser Vi gerne vil udbyde nye uddannelser hvor vi kombinerer hinandens kompetencer (udnytter det komplementære) Vi fastholder vores campusser i de byer vi er i Fastholdelse af indflydelse – strategisk styring og lokal ledelse, Fælles rammer med plads til forskellighed og kulturer – bruge forskelligheden som en styrke Ressourceforbruget på administration og ledelse skal ikke stige i forhold nuv. niveau EAL skal ikke finansiere uddannelser hos UCL eller omvendt. Vi vil have fokus på at fastholde og udbygge dialogen og kontakten til vores aftagere/interessenter

Processen frem til oktober Foråret 2017 Bestyrelserne træffer i april beslutning om at undersøge muligheden for en fusion. Styregruppe nedsættes. Fusionssekretariat etableres. Arbejde med udarbejdelse af foreløbigt beslutningsgrundlag. Informationsmøder og seminarer. August-september 2017 Input fra arbejdsgrupper ift. beskrivelse af potentialer ved fusion. Færdigbearbejdning af beslutningsgrundlag. Oktober 2017 Bestyrelserne for EAL og UCL træffer principbeslutninger omkring en fusion. Efter eventuel bestyrelsesbeslutning: Endelig bestyrelsessammensætning Forslag til organisering og ledelse udmeldes.

Procesplan i tilfælde af en fusion Efteråret 2017 Interimbestyrelse udpeges. Ansættelse af chefer på vicedirektørniveau samt stabschefer. Påbegyndelse af udfoldning af organisationen. Arbejdet med at udarbejde en sammenlægningsredegørelse påbegyndes. Løbende inddragelse af medarbejdere og studerende hvor relevant. Arrangementer for medarbejdere og studerende på tværs. Foråret 2018 Arbejdet med de enkelte enheder og funktioner i den evt. ny institution påbegyndes, herunder opgavebeskrivelser, placering, medarbejdere osv. Udarbejdelse af campusstrategier og tværgående organisatoriske initiativer. Bestyrelsesgodkendelse og indsendelse af sammenlægningsredegørelse. Plan for fusionsimplementering. Sommer/Efteråret 2018 Ministergodkendelse af fusionen.

Forslag til organisering I Der udarbejdes forslag til overordnet organisationsstruktur samt visioner for de 4 campusser (campusstrategier). Principper: Den overordnede ledelse skal sikre udviklingen af den ny fælles institution, herunder sikre opnåelse af de synergier og gevinster ved fusionen, der er beskrevet i beslutningsgrundlaget. Den overordnede ledelse skal sikre fortsat udvikling og prioritering af de uddannelsesområder, udbudssteder, videnmiljøer og aftagerkontaktflader som henholdsvis EAL og UCL bærer med sig ind i fusionen. Den overordnede ledelse sammensættes af de kompetencer og erfaringsbaggrunde, der bedst muligt sikrer opnåelse af institutionens fortsatte udvikling.

Forslag til organisering II Direktion på 4 medlemmer 5 hovedområder: Videreførelse af uddannelsesområderne Pædagogik og Samfund, Sundhed, Teknologi og Byggeri samt Business. Området for efter- og videreuddannelse sammenlægges fra start. Et antal tværgående stabsområder, der som princip organiseres som en koncernmodel med centrale løsninger for såvel administrative som uddannelsesfaglige opgaver af tværgående karakter. Udpegning af ledere Udgangspunktet er, at rekruttering til lederstillingerne foregår internt Rektorat udpeges af bestyrelse mens øvrige ledere tænkes ansat af rektorat. Udpegninger af ledere vil ske i løbet af oktober – november Stabsfunktioner vil som princip organiseres som en koncernmodel med centrale løsninger for såvel administrative som uddannelsesfaglige opgaver af tværgående karakter. Begrundelsen for centrale løsninger er fleksibilitet og effektivitet i opgaveløsningen, herunder samling af ressourcer og professionalisering af arbejdsprocesser igennem specialisering. Der er ikke taget hermed taget stilling til hvordan de enkelte eller dele af stabsfunktioner fysisk er placeret, ligesom man også må forestille sig af dele af opgaver skal være mere uddannelsesnært. Rektorat udpeges af bestyrelse mens øvrige ledere tænkes ansat af rektorat. Leder stillinger slås op internt – ansøgere som har lederstillinger i dag vil kunne søge dem og hvor der er mere end en leder (på de to institutioner) vil der ske en udvælgelse, som foretages af de to institutioners nuværende rektorer Alle ledere kommer til en samtale – uanset om der er mere end en ansøger til stillingen hos de to rektorer. På baggrund heraf vil de udpeget og/eller udvalg til lederstillingerne i den nye institution Udpegninger vil ske i løbet af oktober – november

Medarbejdere Etablering af stabsfunktioner Når organiseringen er faldet på plads – oktober–november 2017 – og der er udpeget ledere for de enkelte afdelinger, vil disse ledere med udgangspunkt i de ny afdelinger udarbejde oplæg til både opgavefordeling og placering af funktioner. Det vil ske i løbet af foråret 2018 Vi har samme overenskomster, og i udgangspunktet vil ens ansættelsesvilkår følge med i en ny institution. Hovedparten af medarbejdere vil følge deres opgaver – Ligeværdig er et bærende princip – ingen har særlig fortrinsret på grund af oprindeligt ansættelsessted Medarbejdernes kompetencer og udviklingspotentialer ønskes anvendt optimalt Fusionen tænkes ske som en uegentlig fusion, der betyder, at Professionshøjskolen University College Lillebælt fortsætter som organisatorisk ramme (ikke navn – fastsættes i vedtægter), men medarbejdere fra Erhvervsakademiet overføres til den nye institution efter reglerne om virksomhedsoverdragelse dvs. at medarbejdere overføres som udgangspunkt svarende til deres nuværende opgaver.

Økonomi og fusionen Fusionen er i sig selv ikke en spareøvelse. Begge institutioner har et sparekrav på 2% årligt, de skal leve op til – fusion eller ej. Fusionen gør, at vi på sigt kan opnå nogle gevinster, vi ikke kan opnå hver for sig. Der er ved at blive udarbejdet et overblik over, hvilke omkostninger der er tale om i en eventuel fusionsproces.

Kommende møder med HSU-SU-HAU Januar Fremtidig organisering af samarbejdsstrukturen Drøfte opmærksomhedspunkter i forhold til organiseringen af den nye institution Foråret Orientering om sammenlægningsredegørelsen Drøfte tidsplan og organisering af arbejdet med værdier, politikker m.m. for den nye institution