”TOPKARAKTERER GIVER IKKE NØDVENDIGVIS DE BEDSTE LÆGER” - Allan Flyvbjerg & Charlotte ringsted på altinget.dk d. 21.8.2015 Ny kvote 2 optagelse på medicin.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

Metodebeskrivelse Den Røde Tråd 1 Udgangspunktet for sagsbehandleren: Sagsbehandleren skal hjælpe sygemeldte borgere tilbage i arbejde, a-kasse eller uddannelse.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Turnuslægers læring - overgangen fra studie til turnus Temakonference Lægeforeningen/DSMU 14. april 2008 Ann-Helen Henriksen*, Charlotte Ringsted Center.
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Vejen til speciallæge -hoveduddannelsesansættelse Helle Christiansen H1-kursist /kursusreservelæge/ hoveduddannelseslæge/ ?
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Ringsted Eva Rønn UCC.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Henrik Nielsen, CEO ASNET Board Præsentation af ASNET Board.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Fordybelse i et projekt
ORGANISATION workshop
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Velkommen til Science and Technology
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Hovedfunn fra evaluering af VAM programmet
Studieretningsprojektet
Velkommen.
Behov, motivation og mestring
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Kommunikationsworkshop
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
Skriv ansøgning 10 gode råd.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Velkommen til Science and Technology
ÅRHUS AFDELING.
Fang publikum og sælg dit budskab v/ Maria Vissing Bachara &

Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
PL møde med praksisfeltet
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Klasseven for nyankomne elever
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Walt Disneys kreativitetsmodel
Forældremøde.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Karl Henrik Flyums model
Praksisnær praktikpladsformidling
MUNDTLIG FREMSTILLING
Nyt fra ministeriet Billeddias
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Fra kanten til ”så dygtig som muligt”
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Vejlednings- netværksdag
Præsentationens transcript:

”TOPKARAKTERER GIVER IKKE NØDVENDIGVIS DE BEDSTE LÆGER” - Allan Flyvbjerg & Charlotte ringsted på altinget.dk d. 21.8.2015 Ny kvote 2 optagelse på medicin Hvem er jeg? Formålet med at jeg er her i dag: Fortælle om den nye kvote 2 optagelse og hvorfor den er sat i gang Fortælle om hvor vi får brug for jeres hjælp i optagelsen

Hvorfor ny kvote 2 på medicin? - Ikke nødvendigvis høje karakterer der giver de bedste læger - Reel second chance for de top motiverede unge, der har andre relevante kompetencer, der matcher medicinstudiet på AU og professionen - Optage ansøgere med høj motivation for medicinstudiet ved AU, tilstrækkelig tiltro til egne evner, samt en vis udholdenhed Derfor øges kvote 2 optaget til 20% fra 2016 Hvordan gør vi det så? Ud over et vist niveau af akademiske kompetencer er motivation en vigtig faktor; men forskning viser, at det er vanskeligt at foretage en kvalificeret udvælgelse alene på baggrund af motivation. Derfor er der behov for at finde frem til flere relevante kompetencer, der er relevante for medicinstudiet og den færdiguddannede læge.

Optagelse i tre trin Trin 1: Udvælgelse ud fra en række minimumskrav så som karaktergennemsnit på min. 6,0 og krav til særlige fagniveauer. Trin 2: Vurdering af kognitive kompetencer gennem en skriftlig Multiple Choice Question (MCQ) prøve for de, der opfylder kravene i trin 1. Trin 3: Selektion med afsæt i en vurdering af øvrige kompetencer ud fra mini-interviews. Her skal de ansøgere, som er gået videre fra trin 2, testes for yderligere kompetencer, som er relevante for at udfylde rollen som læge. Kompetencerne er: Robusthed, samarbejdsevner, empati og kommunikationsevner Derfor er der valgt en optagelse i tre trin…

Er det en Reel second chance? Eksempler fra SDU Mere ligelig kønsfordeling i optagelsen: Fordeling på 45/55% i 2013 – 52/48% i kvote 2 og 38/62 i kvote 1 Der er ingen sammenhæng mellem adgangskvotient og MCQ-score Derudover er der heller ingen korrelationer mellem resultater opnået i MCQ og MMI  tegn på at de to tests tester for forskellige ting Lavt førsteårs frafald og gode resultater for de studerende optaget gennem kvote 2 Der er bygget videre på de gode erfaringer, SDU har gjort sig i forhold til at optage studerende.

Hjælp fra det faglige miljø Aftagernes engagement er uvurderligt!! - I har udvalgt de kompetencer, som ansøgerne skal testes i - I har udviklet de otte stande/opgaver, der tester robusthed, samarbejdsevner, empati og kommunikationsevner. - Vi får brug for jeres hjælp som bedømmere til MMI d. 6. juni 2016 En halv dags arbejde og et par timers introduktion til opgaven I skal hjælpe med at udvælge de bedst egnede kandidater til at gennemføre medicinstudiet

Vi kan ikke undvære kvote 1, men vi skal også handle ud fra, at toppræstationer i gymnasietiden ikke er det eneste, der danner grundlaget for, at vi kan uddanne dygtige læger. Allan Flyvbjerg & Charlotte Ringsted på altinget.dk d. 21.8.2015

Spørgsmål?