Online arbejdsmiljøuddannelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Advertisements

Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Madkamp - DM i madkundskab OVERSKRIFT MADKULTUREN KONKURRENCEN.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Sammen bliver vi bedre. Ikast-Brande Kommune har Ca indbyggere Ansat: ca. 200 dagplejere 1 leder 1 souschef.
Væksthus for netbaserede undervisning v. Robin Leutert og Camilla Nørgaard.
Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Modul 6: Personlig salgscoaching
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Samarbejde og samarbejdsaftalen
CfL 2016 INDIKATOR™ om Organisation og HR
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Hvordan tror du kravene til ledere forandres i løbet af de næste 5 år?
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Studieretningsprojektet
Velkommen.
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Bilag 2: Oversigt over forløbet
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Portfolio IT B.
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
Bestyrelsesundersøgelse 2016
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
Anerkendende pædagogik
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Briefing vedrørende indsatsen omkring det psykiske arbejdsmiljø
Webinar om fordringstyper til daginstitution
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Innovationsforløb Modul 3 ©
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Dias om Følgende dias giver et overblik over, hvad hæftet indeholder og kan bruges til. Der findes også en række dias, der beskriver, hvad.
Voksenvejledningsnetværk Delresultater fra evalueringen
God start – godt arbejdsmiljø EU’s arbejdsmiljø-uge i Uge 43
Sådan bruger du præsentationen
Rolle og arbejdsområder
MUNDTLIG FREMSTILLING
[klik og indsæt kommunenavn]
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Dialogforum Vil du være med til at præge Psykiatrisk Center Amager – så meld dig ind i centerets Dialogforum. Du er også velkommen at dele dine input.
Velkommen til førstehjælp
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Undervisningsplanlægning
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Værktøj 4: Aktiverende APV
Præsentationens transcript:

Online arbejdsmiljøuddannelse Forlaget Arbejdsmiljøgruppen @Education

Indhold i Online Arbejdsmiljøuddannelse Modul (1-13) Modul 1. Introduktion og diskussion i grupperum Modul 2. Hvad er arbejdsmiljø? Modul 3. Arbejdsmiljøsystemet & Arbejdstilsynet Modul 4. Arbejdsmiljøorganisationen (AMO) Modul 5. Arbejdspladsvurdering (APV) Modul 6. Arbejdspladsrundering, risikoanalyse og –vurdering

Modul 7. Arbejdsmiljøcertificering Modul 8. Arbejdsskader Modul 9. Påvirkninger i arbejdsmiljøet og sygefravær Modul 10. Ergonomi Modul 11. Kemi Modul 12. Psykisk arbejdsmiljø Modul 13. Den afsluttende opgave

Modul 1 Introduktion

Velkommen til Arbejdsmiljøgruppens netbaserede arbejdsmiljøuddannelse Uddannelsen henvender sig til arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere. Andre medarbejdere, med tilknytning til eller med interesse for virksomhedernes sikkerheds- og sundhedsarbejde, kan også deltage.  

Retningslinjer for uddannelsen Det er lovpligtigt for valgte arbejdsmiljørepræsentanter og udpegede arbejdsledere, som er medlem af en arbejdsmiljøgruppe, at deltage i et arbejdsmiljøkursus. På den netbaserede arbejdsmiljøuddannelse skal hver enkelt deltager være aktiv ved at bruge kursets undervisningsmoduler og besvarer opgaver. Når størstedelen af undervisningen foregår over internettet kræver det en større grad af selvstændighed og disciplin, end hvis man sidder i samme lokale. Men det betyder også, at du nyder en større grad af frihed og selv kan tilrettelægge din tid, og arbejde i dit eget tempo.

E-learnings-kursets forløb E-learnings-værktøjet består af 13 grundmoduler, som du lærer om i Arbejdsmiljøgruppens e-bog – den bog du sidder med netop nu. En tilstedeværelsesdag af 4 timers varighed, hvor du møder dine medkursister og bliver præsenteret for kurset og kursussystemets muligheder. Her aftales en aktivitetsplan for den enkelte kursist, og den videre kommunikation mellem underviser og kursister. Løsningen af en række evalueringsopgaver og en afsluttende virksomhedsrettet opgave. e-learing 1 2 3

Kursets tidsramme Det samlede kursusforløb er fordelt over en periode på mindst 3 uger og højst 7 uger fra uddannelsens begyndelse. Kurset er berammet til at vare 22 timer heraf 18 timer online og 4 timer på én enkelt tilstedeværelsesdag.

Læringsrummets rammer Undervisningen gennemføres på holdstørrelser af maksimalt 20 deltagere. Underviseren har kontakt med dig under hele kursusforløbet, og du er velkommen til at kontakte din underviser med spørgsmål undervejs på den oplyste mail. Deltagerne har også mulighed for at kommunikere indbyrdes via et fælles online-forum.   Her kan kursusdeltagerne udveksle erfaringer med de øvrige kursusdeltagere og kommentere på besvarelser af de andre deltageres opgavebesvarelser. Deltagerne definerer i vid udstrækning selv, hvilke arbejdsmiljøforhold, der er relevante og aktuelle for dem at arbejde med.

Målet med uddannelsen Målet med undervisningen er at give dig et bredt kendskab til arbejdsmiljøområdet. Du lærer om de opgaver og krav, der stilles til dig som medlem af en arbejdsmiljøorganisation. Du får et grundigt indblik i, hvordan arbejdsmiljølovgivningen er opbygget, og hvordan du kan bruge den i dit daglige arbejde. Du får overblik over de væsentligste opgaver, som du skal løse og nogle redskaber hertil.

Deltagernes individuelle aktivitetsplan Kursusforløbet tilrettelægges med udgangspunkt i den enkelte deltagers viden og erfaring med arbejdsmiljøarbejde og forholdene på deltagerens arbejdsplads. Deltageren udarbejder i samarbejde med underviseren en aktivitetsplan, der sætter retningen for kursets forløb. Det vil ske på en tilstedeværelsesdag, der indleder kursusforløbet.