Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjertevenlig kost i praksis
Advertisements

Tilberednings - metoderne.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
BRUGERPEJLING PÅ SOFIELUNDSKOLEN OG ELVERDAMSSKOLEN FORÆLDRE UDARBEJDET AF FOLKESUNDHED MAJ 2016.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Bov 5 g fedt Skinke 2-4 g fedt Nakkefilet 12 g fedt FEDTINDHOLD I SVINEKØD I TERN Fedtindhold i 100 g råt kød Landbrug & Fødevarer.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod STEG KØD RIGTIGT Mørt ikke tørt.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Anders Anders er 42 år, uddannet IT-ingeniør, i dag selvstændig erhvervsdrivende med et firma i udvikling. Han er gift og har 3 mindreårige børn, hans.
Spelt & Emmer De Gamle Kornsorter. Emmers Historie år f.kr. Vild emmer opstår år f.kr. – Dyrket emmer findes i den frugtbare halvmåne Mest.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod BASISARK Mørt ikke tørt – stegning.
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Sundhedshysteri !. Industrien og nutidens sundhedstrends.
Kostberegning Naturfag. Ikke en optimal ernæring: Ca. 30 % af patienterne på sygehusene skønnes at være undervægtige. Ingen må tabe sig i vægt mens de.
Globale fødevareproblematik
Myter om tilberedning af kød
VIDSTE DU, AT…der er sundere, billigere og hurtigere alternativer
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
Musisk ledelse Jens Skou Olsen 2014 p..
HOTDOG.
Peerfeedback og noget om mål.
Hvor kommer vitamin A fra?
Min Gud, at være her! At se din herlighed;
ERFA-dag Hvem er jeg?.
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Hygiejne 4.
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Morgenmåltid Mellemmåltid
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Dagens Tema Pølsemageri.
Varekendskab til svin Mål: Eleven skal have varekendskab til grisen både som levende og som produktions emne.
Varekendskab til svin Mål: Eleven skal have varekendskab til grisen både som levende og som produktions emne.
En rejse ind I smagens verden
Brød over Køl & Frost.
Kaliumtal og kaliumbalancer som redskaber i planteproduktionen
Klik på musen og se siderne
Sidste nyt om tilberedning
Salt i vandig opløsning (70 – 75 % vand i kød)
Fedt i kød.
Økologi.
Tilberedningsmetoder
Lav dit eget brød.
Dagens Tema Pølsemageri.
Indirekte dejføring Torsdag den 14. september 2017.
Hvad er foderkvalitet? Brainstorm
Bagehjælpemidler.
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Skal kød hvile inden udskæring?
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Nogle udfordringer ved søgning af information:
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
7.Konservering og opbevaring af grovfoder.
Knallertens udstyr.
Tilberedningsmetoder
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
SIR – epidemimodeller med NetLogo
Klik på musen og se siderne
Præsentationens transcript:

Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn Mindre kødstykker ca. 15 minutter Mindre stegesvind Mere mørt og saftigt kød Bedre smag Landbrug & Fødevarer

Pandestegning Fedtstof til stegning - små mængder, hvis skyen bruges - gerne større mængder, når fedtet kasseres Ingen ernæringsmæssig betydning ved at tørstege og stege i rigeligt fedtstof Kassér stegefedtet, skær fedtkanter af kødet og vælg magert kød! Landbrug & Fødevarer

Ovnstegning Traditionel stegning 150 grader og derover - ofte 160-200 grader Langtidsstegning 130-150 grader Lavtemperaturstegning 100 grader generelt 125 grader for nakkefilet Kødet bliver mere mørt og saftigt Landbrug & Fødevarer

Hviletid Svinekam Kalvekam Oksetyndsteg Skåret i skiver direkte efter tilberedning Skåret i skiver efter hviletid på 20 minutter Centrumtemperatur 65 grader 60-61 grader 60-61 grader Hviletid forbedrer ikke kødets spisekvalitet, men forringer den heller ikke Landbrug & Fødevarer

Tildækket/utildækket flæskesteg Sprød svær bliver ikke blød af at være indpakket i stanniol Varm flæskesvær smager bedst Pak stegen ind, hvis den ikke spises straks Landbrug & Fødevarer